Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Turism: Predeal

Obiectivele turistice situate în prejma staţiunii Predeal sunt următoarele: traseele turistice montane în împrejurimi (Canionul Şapte Scări, Cascada Tamina, Peştera de Gheaţă, Cheile Râşnoavei); Mănăstirea Sf. Nicolae; Biserica ortodoxă “Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena”; Capela romano-catolică Timişul de Jos; Mănăstirea romano-catolică Timişul de Jos; Monumentul Eroilor de pe Valea Râşnoavei; Monumentul poetului “Mihail Săulescu”; Monumentul Eroilor din Gara Predeal.

Obiective turistice:

Monumentul Eroilor

In piata garii intalnim Monumentul Eroilor, ridicat tot in memoria ostasilor care au cazut la datorie pe aceste meleaguri in Primul Razboi Mondial. Realizat in bronz si marmura de sculptorul C-tin Baraschi , monumentul este inaltat pe un soclu placat recent cu marmura, reprezentand 3 ostasi, unul plecat asupra mitralierei, altul ranit, iar cel din mijloc cu capul ridicat si pumnul strans, sugerand darzenia pe care ostasii au dovedit-o in apararea gliei strabune.

Cascada Tamina

Traseul porneşte de la oficiul poştal din Timişul de Sus pe drumul forestier de pe Valea Timişului, dar există şi posibilitatea de a ajunge şi din Timişul de Jos. Pe partea dreaptă se distinge poteca marcată cu bandă albastră care traversează apa şi urcă pe culmea Băii Mici ce desparte Timişul Sec de Jos de Valea Carierei. De aici se zăreşte culmea calcaroasă a muntelui. Se merge pe marginea pârâului Pietrei Mici pentru a ajunge la cheile şi cascada Taminei, unde apele taie pereţii abrupţi şi înalţi de peste 50 de metri ai albiei.

Cascada Tamina este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din masivul Piatra Mare şi este vizitată anual de nenumăraţi turişti autohtoni dar şi de străini.

Canionul "Şapte Scări"

Canionul Şapte Scări se află în Masivul Piatra Mare din Munţii Baiului şi este unul dintre cele mai cunoscute canioane de acest fel din ţară. Datorită amenajărilor care au fost făcute aici, au fost montate scări şi podeţe pentru ca traseul să fie accesibil unui număr cât mai mare de turişti. Parcurgerea acestui canion nu necesită echipament specific căţărărilor, totuşi nu poate fi parcurs pe întreaga perioadă a anului datorită gradului sporit de periculozitate.

La canionul Şapte Scări se poate ajunge de la cabana Dâmbul Morii din Timişul de Jos pe traseu marcat.

SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.