Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Trei proiecte POSDRU, aduse în comună de managerul RECL Jurilovca

15.11.2013
Trei proiecte importante au fost aduse în comuna Jurilovca (jud. Tulcea) de managerul RECL, Paul Condrat. Toate au avut finanțare POSDRU și au vizat calificarea membrilor comunității în meserii solicitate pe piața muncii locale. Cursurile au vizat diferite specializări: administrator pensiune turistică și ghid turistic, anteprenoriat și manager de proiect, competențe generale sociale și civice și anteprenor în economie socială. Un număr semnificativ de membri ai comunității au beneficiat de aceste proiecte.

De când activează ca manager RECL în comuna Jurilovca, Paul Condrat a atras în comuna Jurilovca trei mari proiecte cu finanțare POSDRU.

„La început am muncit ca voluntar în diferite proiecte POSDRU prin îndeplinirea unor sarcini simple: am identificat beneficiari, am oferit susținere și promovare. Asta era prin 2008-2009. Abia în 2010 am ajuns să lucrez efectiv în cadrul acestor proiecte. Din poziția de manager RECL am identificat proiecte și am continuat să lucrez pentru comunitate. Conform planului de sustenabilitate al comunei Jurilovca, prin care am căutat mijloace prin care să dezvoltăm resursele umane din comunitate, să dezvoltăm competențele profesionale ale concetățenilor noștri, am urmărit proiectele de pe POSDRU și am profitat de fiecare oportunitate. Am identificat nevoile de formare a membrilor comunității și am căutat și susținut programe de formare care să acopere aceste nevoi. Chiar dacă Jurilovca nu a aplicat direct pe POSDRU, a beneficiat de aceste trei proiecte”, a explicat Paul Condrat.

Un prim proiect a fost cel prin care s-au specializat 25 de persoane ca administrator pensiune și alte 15 ca și ghid turistic. Cursurile au conținut 720 de ore de instruire și 480 de ore de practică.

„Un prim proiect POSDRU a fost inițiat și implementat de Asociația PromTour Delta. Am luat legătura cu reprezentanții acestei asociații și ne-am oferit disponibilitatea de a colabora cu dânșii. Beneficiarii au fost din mediul rural, cu ocupație în agricultura de subzistență, persoane inactive sau defavorizate, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, femei, tineri, întreprinzători sau viitori întreprinzători. Prin aceste cursuri s-a vizat creșterea capacităților și motivația acestora pentru a presta activități salarizate în domenii non-agricole, 40 de persoane din comunitate primind certificare în domeniul turismului. Pe lângă certificare, cursanții beneficiază și de consiliere și consultanță în acest domeniu. Valoarea acestui proiectului, e vorba de un grant, s-a ridicat la 500.000 de euro și a fost derulat în tot județul Tulcea”, a spus managerul RECL.

Parteneriat între 5 comunități EBC

Un al doilea proiect, „Promovarea sănătății în comunități rurale” a implicat 19 comunități din 4 regiuni de dezvoltare din România. În cadrul acestuia s-a desfășurat un curs de anteprenoriat care a fost urmat de 7 membri ai comunității Jurilovca, iar unul dintre ei a dezvoltat o afacere care a primit subvenții și un al doilea curs, de manager de proiect, cu 10 beneficiari. Parteneriat între 5 comunități EBC

„Ne-am reîntâlnit în acest proiect 5 comunități EBC, managerii RECL întărindu-ne astfel colaborarea. E vorba de Jurilovca județul Tulcea, Valea Viilor - Sibiu, Saschiz - Mureș, Ciumani - Harghita și Belin - Covasna. De cursuri au beneficiat 10 persoane cu studii superioare, iar urmarea e că acum avem 10 manageri de proiect în comunitatea Jurilovca” , a adăugat managerul RECL Jurilovca.

Vizite de studiu în Irlanda sau Portugalia

Al treilea proiect POSDRU e cel RIES, cu un curs de competențe generale sociale și civice prin care sunt instruite 15 persoane și alte 15 în anteprenor economie socială. Adiacent, la acest din urmă curs a fost un grup țintă, în care au fost specializate 5 persoane ca specialiști în economie socială și care au participat la vizite de studiu în Irlanda de Nord, respectiv Portugalia unde au vizitat diferite organizații, primării, instituții ale administrației publice, firme, societăți comerciale.

„A fost o experiență în primul rând utilă de care eu am fost foarte plăcut impresionată. Ospitalitatea a fost la superlativ, iar gazdele ne-au răspuns la orice întrebare. Am văzut o altă țară, cu un alt sistem de economie și dezvoltare și o altă gîndire. Am vizitat afaceri din domeniul agricol, al tâmplăriei și al reciclării. E adevărat că e greu de pus în aplicare la noi, dar sunt multe aspecte cheie care vor putea să ne ajute, cum ar fi spre exemplu, organizarea. Ei au o ordine în gândire. Au un plan bine gândit, îl pornesc și îl duc până la capăt. La noi, te apuci să faci o afacere și pe la jumătate te împotmolești, fie din cauza birocrației, fie din cauza lipsei de buget, adică nu am gândit bine planul de la început. Eu personal, mi-am îmbogățit bagajul de cunoștinte, am venit de acolo cu mai multe informații, cunoștințe, exemple de urmat și aș putea chiar să spun o experiență mult mai mare despre lumea afacerilor. Am gândit deja un plan pe care mi-am propus să îl fac” , ne-a povestit participanta vizitei de studiu în Irlanda de Nord, Iuliana Tudorache.

Proiectul RIES e acum în faza de implementare. Beneficiul major și direct ale acestui proiect este crearea a 12 locuri de muncă în Jurilovca pentru persoane din grupuri vulnerabile care vor oferi servicii în diverse domenii care acoperă anumite nevoi sociale.

Articole similare:

Centrele PAPI din Oltenia scriu proiectele comunitare de combatere a şomajului

Voturi: 0

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza