Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tradiţii: Dobrun

Căluşul ca joc în comuna Dobrun datează de sute de ani. Era jucat de către bărbaţii satului în perioada Rusaliilor şi la alte sărbători ale satului.

Listă tradiţii:

Festivalul Internaţional de Cultură şi Şah "Mihai Eminescu"

De mai bine de 20 de ani, în luna august, profesorul Nicolae Bădiţa organizează în satul Roşieni, comuna Dobrun renumitul Festival Internaţional de Cultură şi Şah "Mihai Eminescu".
În fiecare an, fără pauze, inimosul profesor nu mai pridideşte cu rezolvarea micilor detalii. Este şi organizator şi arbitru, are grijă ca mâncarea să arate bine şi să fie servită la timp, oaspeţii să se simtă bine, concursul să se desfăşoare fără incidente. Până şi cu cazarea se rezolvă problema, sătenii sărind necondiţionat în ajutorul profesorului. Programul de concurs le permite oaspeţilor să se relaxeze şi să cunoască locurile, dacă au în intenţie.
În anii trecuţi, chiar şi când banii nu au fost suficienţi, premii s-au oferit. „Le-am dat din ce-am reuşit să strâng, din ce mi-a mai trimis fata mea de la Paris: aparate de fotografiat, camere video, bani... “.
Important e că se petrec lucruri de nivel internaţional într-un sat unde nu te aştepţi şi această tradiţie dăinuieşte în Dobrun peste decenii.

Dansul căluşului

Costumele căluşarilor păstrează tradiţia zonei Oltului având ca simbol frunza viţei-de-vie.
Formaţia îşi alegea vătaful dintre cei mai buni căluşari. Printre aceştia amintim pe Gheorghe Pavel zis "Vitu" care a lansat pentru generaţiile următoare două figure care se joacă şi astăzi denumite "a lu Vitu a-I-a" şi "a lu Vitu a- II-a". Pe timpul când era vătaf formaţia de căluşari a jucat în 1936, la Londra în faţa regelui Angliei, formaţia fiind înfiinţată şi susţinută de boierii Dobruneni. În Anglia au ajuns datorită boierului Gheorghe Dobruneanu, căpitan în garda regelui României.
Printre marii vătafi ai formaţiei mai amintim pe nea Pale, nea Costu care au lăsat şi ei la rândul lor figure care le poartă numele şi care sunt jucate şi astăzi de căluşarii noştri.
De atunci şi până în zilele noastre Căluşul a rămas ca un joc reprezentativ pentru comuna noastră.

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza