Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tradiţii: Dărmăneşti

Dărmăneștenii au păstrat o parte din obiceiurile moștenite de la strămoși iar altele s-aupierdut în timp. În zonă, sărbătorile Craciunului și ale Anului Nou sunt însoțite de colinde și obiceiuri specifice: Steaua, Colindul, Plugușorul, Sorcova. Vara, de Sfantul Pantelimon, se organizează bâlciul. O alta tradiție păstrată este tradiția olaritului, specifică zonei.

Listă tradiţii:

Olăritul

Locuitorii satului practicau olăritul încă de pe vremea Cantacuzinilor, la curţile acestora din Mărgineni sau Filipeşti de Târg. Cei care mai lucrează astăzi ştiu tainele olăritului şi pot face obiecte comparabile cu cele meşteşugite de străbunii lor. Olarii şi-au văzut de muncă lor cu mândrie şi o fac cu drag şi azi. Poate cel mai bun exemplu este Florea Fanica, olar iscusit din Dărmănești, care împărtăşeşte secretele meseriei şi generaţiei tinere.Plugușorul

Colindătorii sunt îmbrăcaţi în costume populare, au tălăngi, biciuri, zurgălăi, şi bineînţeles plugul tras de boi sau de căi. Gazdele îi primesc cu porţile deschise pe colindători şi le oferă bani, vin şi colaci. Cei care primesc plugușorul vor avea un an nou bun şi îmbelşugat. 

BâlciulBâlciul are loc în fiecare an în ziua de 27 iulie, de Sfântul Pantelimon. Aici vin negustori din zonele învecinate. Târgul se îmbină cu distracţii mult îndrăgite de copii: căluţi, maşinuţe, bărcuţe şi nelipsitele vată pe băţ, halviţă şi turtă dulce.  

Mestesuguri noi

 
   In comunitatea noastra exista de putina vreme un nou mestesug si anume acela al folosirii unor materiale ecologice si reciclabile pentru realizarea unor lucruari de artizanat absolut incantatoare.
  Doamna Ema Mocanu realizeaza din piele, textile, hartie, panusi de porumb, sfoara, sarma, sticle niste piese de artizanat extraordinare.
   
  
 

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza