Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tradiția Mărţişorului, cultivată prin programul ”Biblioteca altfel”

23.02.2013
Se apropie ziua de 1 Martie, când fiecare copil dăruieşte mamei şi altor persoane dragi din viaţa lui un mărţişor. Iar cele făcute cu propriile mâini sunt întotdeauna cele mai apreciate. În cadrul programelor educaționale inițiate prin intermediul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională, copiii din Tulgheş au fost invitați la biblioteca locală pentru a învăța să realizeze mărțișoare prin utilizarea tehnicii de quilling sau arta de a rula hârtia.

În cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, bibliotecara din Tulgheş (jud. Harghita), Maria-Otilia Bârsan, a participat la o serie de proiecte destinate elevilor, unde a căpătat experienţă în ceea ce priveşte activităţile recreative pentru şcolari.

De aceea, pentru a transforma ziua de 1 Martie într-una memorabilă atât pentru copii, cât şi pentru părinţii acestora, şi-a dorit să realizeze împreună cu elevii cititori ai bibliotecii ceva deosebit. Folosindu-se de resursele TIC cu care biblioteca a fost dotată prin programul EBC, a căutat pe internet o tehnică inedită pentru a realiza mărţişoare. Astfel, a ales quilling-ul sau arta de a rula hârtia în diferite forme pentru a crea modele deosebite.

După ce s-a familiarizat cu această procedură, printr-un schimb de experienţă desfăşurat la Biblioteca din Miercurea-Ciuc, i-a învăţat şi pe copiii din Tulgheș această tehnică inedită. A învăţat etapele pas cu pas, apoi a dat viaţă unor ghiocei şi altor simboluri vestitoare de primăvară. I-a învăţat şi pe copii această tehnică inedită, arătându-le pe calculator fiecare etapă şi paşii care trebuie urmaţi pentru a face mărţişoare din hârtie colorată.

Un schimb de experienţă plin de succes

Între timp, şi-a perfecţionat abilităţile şi le-a împărtăşit această tehnică şi altor copii, cu ocazia schimbului de experienţă desfăşurat la Biblioteca Judeţeană Miercurea-Ciuc.

La eveniment au participat patru şcolari din Tulgheş, împreună cu cele două bibliotecare din localitate, elevii clasei a III-a de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din municipiu, însoţiţi, la rândul lor, de învăţătoarea Lia Colceriu.

„Tema lucrărilor expuse la Biblioteca Judeţeană din Miercurea Ciuc a fost ,,Mărţişor la bibliotecă", unde au fost prezentate modele din fâşii de hârtie: floricele, ghiocei, fluturi, buburuze, animăluţe, broscuţe. Scopul întâlnirii a fost să-i iniţiem pe copii din municipiu în tehnica confecţionării mărţişoarelor prin tehnica quilling. Astfel, în cadrul întâlnirii, cei patru copii ai Şcolii Gimnaziale din comună şi care frecventează Biblioteca comunală Tulgheş, i-au învăţat, pentru început, să confecţioneze din hârtie un ghiocel, iar apoi şi alte figurine, la care le-am ataşat un şnur alb-roşu împletit”, a povestit bibliotecara din Tulgheş, Maria-Otilia Bârsan.

Şi Bedo Melinda, şef serviciu la Biblioteca Judeţeană, i-a îndemnat pe cei mici ca, după ce deprind acest meşteşug, să exerseze acasă, iar de 1 Martie să ofere mărţişoarele realizate de ei mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi tuturor fiinţelor drage din viaţa lor.

,,Am fost în vizită metodică la Tulgheş acum aproximativ 2 săptămâni, unde am primit astfel de mărţişoare, le-am arătat colegelor mele şi au avut un succes foarte mare. Atunci ne-am gândit să le invităm pe doamnele din Tulgheş ca să îi înveţe tehnica quilling şi pe copiii din Miercurea-Ciuc, mai ales că nu e foarte dificilă, nici materialele nu sunt scumpe, însă rezultatele sunt de a dreptul spectaculoase. Expoziţia cu lucrările copiilor din Tulgheş i-a inspirat pe micuţii din Miercurea-Ciuc, fiecare a reuşit să realizeze cel puţin câte un mărţişor prin tehnica quilling. În plus, s-au citit şi s-au recitat poezii de primăvară, copiii au aflat despre obiceiul şi legenda mărţişorului. Timpul a zburat pe neobservate, înainte de plecare, conform dorinţei copiilor, doamna învăţătoare a programat clasa pentru următoarea vizită la bibliotecă”, a adăugat Bedo Melinda.

Când hârtia nu este doar un suport pentru cunoştinţe

Copiii din Tulgheş au venit la Biblioteca Judeţeană încărcaţi cu mărţişoare din hârtie colorată pe care le-au realizat atât la Biblioteca comunală, cât şi la cea a şcolii gimnaziale.

„Ziua de 19 februarie pentru noi a fost o zi de primavară adevarată. Atmosfera de prietenie şi respect pe care am simţit-o la Biblioteca „Kajoni Janos” din Miercurea Ciuc ne-a creat o dispoziţie de bucurie. Suntem foarte fericiţi că tradiţiile româneşti pot să fie puse în valoare şi apreciate chiar dacă se folosesc tehnici mai moderne, cum ar fi tehnica quilling, pe care am însuşit-o de pe internet datorită dotării bibliotecii cu calculatoare din programul EBC. Mulţumim conducerii Bibliotecii „Kajoni Janos”, tuturor bibliotecarelor şi grupului de elevi de clasa a III- a care ne-au primit cu caldură şi au apreciat munca noastră”, au scris cu deosebit respect, elevii participanţi: Denisa Ţifrea, Daniela Zănoagă, Loredana Citirigă, Ionela Zait şi Andrei Hăndăric.

Evenimentul s-a numit ,,Mărţişor la bibliotecă" şi face parte din programul ,,Biblioteca altfel" derulat de instituţia judeţeană şi înseamnă „învăţare, dar nu în felul în care suntem obişnuiţi, prin citire", ci prin organizarea a diferite grupuri artizanale, unde hârtia este ,,altfel decât un suport pentru cunoştinţe".

Articole similare:

Târg de mărţişoare, organizat de elevii Liceului Teoretic din Recaş

La PAPI Recaş, mărţişoarele copiilor au adus primăvara

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Tulgheşmărţişoareelevischimb experienţăelevi

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza