Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Tătuleşti

Satul Tătuleşti este aşezat în partea de N_E a judeţului Olt, pe partea dreaptă a râului Vedea, la 34km de oraşul de referinţă, Slatina, şi la 4 km N de şoseaua naţională (E94). El se găseşte la întretăierea dintre platformă Cotmeanca şi Câmpia Boianului, deci la ultimele ramificaţii ale dealurilor. Satul n-a fost aşezat de la început pe locul unde se găseşte azi. El a urmat evoluţia istorică a celorlalte sate din ţara noastră.

Satul Tătuleşti se găsea aşezat în trei locuri: pe dealul Dopicei (din Dopicea până în Negrişoară), pe dealul Neagai (continuare spre nord a dealului Petcului) şi pe luncă de la Burlanani (sub dealul Petcului spre sud). Toponimia este importantă atât pentru a ne atesta vechimea satului - multe dealuri sunt foarte vechi - cât şi din punct de vedere filologic. Din punct de vedere jidrografic, satul Tătuleşti este relativ sărac. Singura apa care udă satul, în partea de răsărit, este răul Vedeacare izvorăşte din dealurile Argesului. Curge pe o vale largă, plină de nisip şi pietriş, vine în anotimpul ploios, în primăvara şi toamna.

poza

Zavoiul Vezii, pădure şi rai altădată, acum e o sahara în care nici cucul n-are pe ce se aşeza, cu excepţia Zavoiului Iovestilor care se menţine încă, nu se ştie pentru câtă vreme. Lacuri naturale nu există, ci numai nişte mici lacuri artificiale, făcute de săteni pentru adăpat viţele şi răcorit sau scăldat vara, şi pentru peşte: crap şi caracudă, care se prind cu plasă sau coşul de nuiele trunchiconic, care se numeşte eleşteie. Aceste lacuri sunt aşezate de obicei pe firul unei văi şi se alimentează din ploi.

Ţăranul din Tatulesti e un om bine legat, cei mai mulţi de culoara feţei alb-brun cu părul negru. Sunt oameni harnici, gospodări. Sunt buni la suflet şi săritori la nevoie.
Se supără repede, devin mânioşi, dar repede le trece supărarea. Sunt oameni demni şi ţin la demnitatea lor, mai ales când e vorba de onoarea familiei. Sunt oameni mai mult închişi decât comunicativi, dar glumeţi. Cu spiritul lor de observaţie, poreclesc pe mulţi dintre semenii lor, în legătură cu caracterul acestora.

Istoric

Putem afirma, cu toată siguranţa, că numele satului Tătuleşti provine de la un nume de persoană, Tatu. Numele Tatu este foarte vechi. Juşti în Iranisches Namenbuch da numele Thath şi Thatos, nume ce se da unui luptător ce se distingea în lupte la popoarele iranice. La sfârşitul sec. al XI-lea, unul dintre conducătorii politici, un cneaz sau poate

mai multe detalii...

Resurse locale

Principala resursă a aşezării o reprezintă terenul agricol.

mai multe detalii...

Tradiţii

In Tătuleşti se acordă o mare importanţă tradiţiilor şi valorilor păstrate sute de ani, a ceea ce pentru mulţi localnici înseamnă pământul sfânt, acolo unde au copilărit.

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza