Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Spectacole de 1 Decembrie și Crăciun susținute de corul înființat de managerul RECL Vărăști

27.11.2013
Copiii din componența grupului vocal „Șoaptele Îngerilor”, înființat de managerul RECL Vărăști, Cosmin Constantin, pregătesc de zor spectacolul dedicat Zilei Naționale a României. De asemenea, spectacolele de excepție care au fost puse în scenă pe parcursul acestui an i-au adus corului de copii invitația de cânta în preajma Crăciunului în zona turistică domeniul Greaca.

În luna martie 2013, elevii din Vărăști au prezentat primul lor spectacol din acest an, intitulat „Mamă iubitoare – vreau să-ți mulțumesc!”. A fost însă pentru a doua oară când elevii au urcat pe scenă și au susținut o reprezentație în fața unui public.

„Când am susținut acest spectacol, la începutul anului, frecventau corul 30 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani. Cu ei, am pregătit, imediat după concertul de colinde din decembrie 2012 care a fost spectacolul de înființare, am făcut repetiții timp de două luni. Lucrând o bună perioadă de timp la acest spectacol ne-a permis să avem un repertoriu destul de bogat în luna martie. Reprezentația pusă în scenă cu ocazia Zilei Femeii a fost una maraton de 3 ore și a avut două părți, cu un repertoriu bogat. Prima parte a fost de muzică ușoară cu melodii închinate mamei, apoi a urmat o pauză în care copiii s-au schimbat în costume populare, pentru că în partea a doua am avut un repertoriu de muzică populară. De-a lungul timpului, am insistat să avem acest din urmă gen de muzică, chiar am pus accent, pentru că încerc să schimb mentalitatea. Se pare că a prins la copii. Acum se întrec în a cânta muzică populară. Zic eu că e o schimbare de mentalitate destul de puternică ținân cont că ei nici nu voiau să audă de așa ceva. Mulți nici nu știau despre ce e vorba. Copiii sunt acum îndrăgostiți de muzica populară. Spectacolul l-am susținut duminica, în 10 martie, pentru că 8 martie era într-o zi de vineri”, a spus managerul RECL, Cosmin Constantin.

În 20 iulie, grupul vocal „Șoaptele Îngerilor” a susținut cel de-al doilea spectacol din acest an: „La noi, la câmpie... de Sfântul Ilie”.

„Am continuat demersul de a cultiva muzica populară în rândul elevilor și am susținut un alt spectacol. Am avut multe melodii incluse în spectacol. L-am susținut tot într-o zi de duminică, astfel încât să se poată bucura de reprezentație câți mai mulți părinți și locuitori din comună”, a adăugat managerul RECL.

În 15 august, de Sfânta Maria, elevii au susținut al treilea spectacol intitulat „Cuvine-se cu adevărat să te slăvim Marie”.

„Pentru acest spectacol am abordat muzică religioasă prin care am marcat sărbătorirea Maicii Domnului. A fost un alt gen de muzică decât până acum. Părinții sunt încântați pentru că deși suntem la vreo 20 și ceva de kilometri de București, ei sunt foarte prinși în legumicultură și nu prea au timp să îi ducă pe copii la diferite cluburi, palate ale copiilor în capitală și atunci ceea ce facem noi aici oarecum vine și substituie această lipsă, pentru o mulțumire a părinților”, a completat Cosmin Constantin.

Pregătiri pentru 1 Decembrie

„Vrem să facem acest spectacol de 1 Decembrie 2013, când se împlinesc 75 de ani de la Marea Unire, mai ales că 1 Decembrie cade anul acesta în zi de duminică. Și noi de regulă facem activitățile noastre, aici, în Centrul PAPI, duminica. Pentru că dacă le-am face în cursul spătămânii nu am avea publicul adecvat. Locuitorii sunt prinși în legumicultură. Ne pregătim cam de o lună și jumătate și ne-am axat pe cântece patriotice. Grupul vocal se axează pe aportul celor mici, clasele I-IV, dar și gimnaziu, V-VII. Promovăm spectacolul nostru și pe Facebook. Am schimbat coperta paginii web cu o fotografie legată de 1 Decembrie”, a mărturisit Cosmin Constantin.

Spectacolul de 1 Decembrie nu va fi ultimul din acest an. Urmează o reprezentație și de Crăciun, în zona turistică domeniul Greaca, acolo unde grupul vocal „Șoaptele Îngerilor” a fost invitat să cânte în preajma Crăciunului.

Articole similare:

Prin EBC, talentul copiilor din Vărăşti a devenit cunoscut la nivel naţional

“Fluieraşul Fermecat” 2009 – folclorul din Covurlui e relansat de tineri

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Vărăștijudeșul Giurgiuculturăgrupul vocal „Șoaptele Îngerilor”concerte de Crăciunfolclor

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza