Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Business

 
Mediul  de  afaceri  românesc  a suferit transformări de substanţă în ultimii ani. Adoptând modelul propus de economiile europene mature, acesta a  preluat  foarte  multe  dintre  instrumentele şi practicile de afaceri validate de experienţa internaţională.
 
Depăşind inerţia economiei centralizate, românii  au devenit  întreprinzători, reuşind să  declanşeze  reaşezarea structurilor economice şi a capitalului în noua paradigmă a economiei libere.
 
Odată cu aderarea României  la  Uniunea  Europeană,  mediul  de  afaceri autohton a resimţit nevoia conectării la mijloacele moderne de interacţiune.
 
În acest context, Portalul ecomunitate oferă antreprenorilor din România o soluţie practică de partajare a informaţiei despre mediul de business, precum şi posibilitatea de popularizare a activităţii şi proiectelor derulate de companii, la nivelul întregii ţări.
 
O componentă esenţială a Secţiunii dedicate business-ului o reprezintă catalogul de firme, structurat pe mai multe categorii, acest lucru permiţând prezentarea informaţiilor despre companii din diverse domenii de activitate într-un mod structurat şi uşor de accesat.
 
Portalul eComunitate oferă, printre altele, comunităţilor posibilitatea de a-şi promova produsele şi serviciile specifice zonelor din care fac parte, dar şi posibilitatea de a stabili contacte cu furnizori, potenţiali clienţi sau producători din toate judeţele ţării.
 
Implicarea Internet-ului în dezvoltarea afacerilor din mediul rural este o iniţiativă destul de nouă în România. Prin conectarea lor la resursele puse la dispoziţie de Portal, membrii comunităţilor, şi nu numai, pot deprinde ABC-ul a ceea ce se numeşte afacere electronica (eBusiness) sau comert electronic (eCommerce), ca instrumente complementare ale afacerilor de tip tradiţional.
 
Modul de a face afaceri sau comerţ începe să capete o nouă reprezentare şi în România, unde cumpărarea şi vânzarea de produse şi servicii, precum şi promovarea ofertei producătorilor autohtoni se pot face, acum, prin intermediul şi cu suportul reţelei Internet şi a Portalului eComunitate.
 
Acest Portal propune membrilor comunităţilor cu iniţiative antreprenoriale o abordare revigorată a conceptului de a “face” afaceri. Prin funcţionalităţile sale complexe, portalul facilitează acestora accesul la informaţii utile din zona business, permiţându-le, totodată, să-şi atragă, după caz, noi clienţi, furnizori, colaboratori sau parteneri.

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza