Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

“Şcoala mea verde”, proiect derulat cu sprijin EBC la Şcoala Gimnazială din Dobrun

09.09.2013
Şcoala Gimnazială din Dobrun, unul dintre nodurile RECL, s-a numărat printre cele peste 70 de unităţi de învăţământ înscrise în acest an în proiectul naţional “Şcoala mea verde”, coordonat de echipa ”Let’s Do It, Romania”. Proiectul are drept scop dezvoltarea spiritului civic nu doar în rândul elevilor ci şi al localnicilor şi a inclus atât activităţi de ecologizare cât şi de responsabilizare a întregii comunităţi locale. Toate activităţile au fost mediatizate pe pagina de Facebook a instituţiei, actualizată zilnic din laboratorul EBC al şcolii.

Despre proiectul „Şcoala mea Verde” profesorii de la Şcoala din Dobrun au aflat dintr-o adresă primită de la primărie. Dat fiind faptul că acesta se adresează unităţilor de învăţământ care necesită lucrări de renovare şi consolidare, cadrele didactice nu au stat prea mult pe gânduri şi s-au înscris în cursa pentru un loc pe podium. Proiectul s-a derulat în trei etape, fiecare tratată cu seriozitate maximă atât de profesorii cât şi de elevii Şcolii din Dobrun.

Astfel, într-o primă etapă, şcolarii au fost informaţi în timpul orelor de dirigenţie despre importanţa menţinerii unui mediu sănătos. Acelaşi tip de informare, însă pe înţelesul celor mai mici membri ai comunităţii locale, au făcut-o şi doamnele educatoare de la Grădiniţa din Dobrun. A urmat mai apoi cea de-a doua etapă în care copiii au trecut direct la fapte. Aceştia au ecologizat rând pe rând străzile din comună, pădurile din vecinătate şi Aria protejată Valea Olteţului.

“Am amenajat spaţii separate pentru hârtie, sticlă, pet-uri, DEE-uri şi aluminiu. La campania de strângere selectivă a deşeurilor au luat parte atât elevii noştri, cât şi persoane fizice şi juridice din comunitate. Deşeurile strânse de copii au fost depozitate într-un centru, iar pe cele provenite de la diverşi agenţi economici ori persoane fizice în alt centru. Acestea au fost ridicate la finalul campaniei de către un operator trimis de Let’s do It. Romania”, a precizat Costin Barcan responsabil cu derularea proiectului la Şcoala din Dobrun.

Educarea adulţilor în spirit ecologic

Proiectul “Şcoala mea verde” are drept obiectiv formarea unui comportament responsabil faţă de mediu atât în rândul copiilor, cât şi în rândul adulţilor. De aceea, în cea de-a treia etapă, cei care au participat la sesiuni de informare şi acţiuni de ecologizare au fost părinţii.

“Deoarece comuna Dobrun este compusă din cinci sate am organizat mai multe întâlniri cu părinţii şi alţi membri ai comunităţii locale. Practic au fost întâlniri în aer liber în care am făcut atât informare cât şi ecologizare”, a spus Costin Barcan.

Instrumentele EBC folosite pentru întocmirea de rapoarte şi mediatizarea proiectului

După fiecare etapă a proiectului, Costin Barcan a trimis fişe de activitate către echipa cooordonatoare ”Let’s Do It,Romania”. Acestea au fost întocmite şi transmise on-line cu ajutorul calculatoarelor EBC. Tot în laboratorul EBC al şcolii acesta a accesat zilnic pagina oficială a proiectului “Şcoala mea verde” pentru a se pune la curent cu ultimele noutăţi (https://www.facebook.com/ScoalaMeaVerde). De asemenea, din acelaşi spaţiu a fost permanent reactualizată pagina de Facebook a şcolii (https://www.facebook.com/scoala.dobrun?fref=ts ), de unde cei interesaţi pot afla în amănunt modul în care s-a desfăşurat campania de colectare selectivă e deşeurilor la nivelul localităţii Dobrun.

Ecouri la nivel judeţean

Despre implicarea profesorilor şi elevilor din Dobrun în păstrarea unui mediu curat au scris şi jurnaliştii ziarului Gazeta Oltului (http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/eveniment/elevii-din-dobrun-implica-i--n-ac-iuni-de-p-strarea-unui-mediu-curat-78f8653017f1400aa7210e790a034dcb). De asemenea reporterii postului local Prima Tv Slatina au realizat un scurt reportaj la Dobrun în care au vorbit despre iniţiativa lăudabilă a profesorilor şi elevilor de aici. (https://www.facebook.com/photo.php?v=192387534253442). În prezent cadrele didactice se află în aşteptarea rezultatelor. “Impactul acestui proiect a fost unul pozitiv în rândul elevilor, astfel că am reuşit să strângem 900 de kilograme de pet-uri, 600 de kilograme de sticlă şi tot în jur de 600 de hârtie. Am avut şi deşeuri electronice şi electrocasnice şi o cantitate mică de aluminiu. Pentru că numărul şcolilor înscrise a fost foarte mare, jurizarea a fost foarte dificilă şi în prezent aşteptăm rezultatele. Sperăm să ne aflăm printre câştigători. Am înţeles că din toamnă va începe o nouă etapă a acestui proiect la care suntem decişi să luăm parte”, a punctat Costin Barcan, responsabil cu derularea proiectului la Şcoala din Dobrun.

Marele premiu al proiectului “Şcoala mea verde” îl constituie renovarea unei unităţi de învăţământ însemnând izolare termică, instalaţie de încălzire, renovare/schimbare acoperiş, corpuri de iluminat ecologice, etc. Pentru anul şcolar 2013-2014, reprezentanţii Let’s do It. Romania îşi propun să renoveze trei instituţii şcolare în urma derulării celei de-a doua etape a aceluiaşi proiect.

Articole similare:

„Şcoala verde“ de la Zimnicea

Elevii vor să transforme localitatea Dărmăneşti într-un „Sat Verde”

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Dobrunjudețul OltecologizareȘcoala verdeFacebookcolectare deșeuriLet’s Do ItRomania

Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza