Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Școala de șoferi din Băneasa și-a continuat parteneriatul cu PAPI în competiția eAntreprenor

24.08.2011
Administratorul unei şcoli de şoferi din oraşul constănţean Băneasa și-a dezvoltat afacerea sa, de-a lungul timpului, cu sprijinul reţelei EBC, existentă în comunitatea sa. În vara acestui an, el a a format echipă cu managerul RECL pentru a participa la competiția eAntreprenor, lansată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin proiectul “Economia Bazată pe Cunoaştere”. Omul de afaceri nu s-a gândit numai premiile puse în joc ci, mai ales, la posibilitatea de a-şi face reclamă gratuită pentru serviciile sale pe platforma de internet, www.ecomunitate.ro.

Marian Manole (39 de ani) a înfiinţat şcoala de şoferi alături de soţia sa. Pentru ca afacerea sa să-i meargă ca pe roate, el a cerut sprijinul angajaţilor PAPI din oraşul Băneasa. Pentru început, s-a înscris, alături de soţie, la cursurile de utilizare a calculatorului. Astfel a învăţat tot ce trebuie să ştie despre internet, crearea unei adrese de e-mail sau editaterea şi printarea textelor.

„În perioada martie-mai 2009 s-a derulat programul de instruire a cetățenilor din comunitățile locale, program derulat în cadrul proiectului ”Economia bazată pe Cunoaștere” coordonat de Unitatea de Management a Proiectului, MCSI, ”Utilizarea calculatorului personal - Aplicarea TIC în școală și afaceri” la care au participat și cei doi întreprinzători locali“, a declarat Mariana Şerban, manager RECL al PAPI din Băneasa. „Cursurile le-au fost de folos întreprinzătorilor noștri. Patronul firmei este foarte încântat că reţeaua EBC şi PAPI Băneasa l-au ajutat. Ne-a mulţumit în repetate rânduri pentru tot sprijinul oferit pe parcursul timpului“, a adăugat managerul RECL Mariana Şerban.

Văzând că rezultatele muncii sale au dat roade, reprezentanta EBC s-a gândit să îi stimuleze pe cei doi antreprenori să îşi valorifice mult mai bine produsele. Astfel, managerul RECL s-a înscris la competiţa „eAntreprenor”, în ideea de a-i ajuta în continuare pe întreprinzători, dar și pentru că dorește să devină un specialist în arta promovării valorilor care provin din comunitatea din care face parte. „Motivul pentru care am decis să mă înscriu la acest proiect este acela de a-i ajuta pe oameni să îşi promoveze afacerile. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să facă ceva mai mult pentru a fi cunoscuţi”, susţine Mariana Şerban. „Am făcut pliante pe care le-am postat pe internet, pentru ca afacerea antreprnorului respectiv să devină cunoscută”, explică managerul RECL Băneasa.

“Angajații PAPI Băneasa ne-au sprijinit, pe parcurs, în derularea afacerii, prin organizarea și susținerea cursurilor de IT, prin tehnoredactarea materialelor informative despre afacerea pe care o administrez, dar și prin asigurarea altor servicii specifice, precum printarea și multiplicarea acestor materiale. Acum am trecut la o promovare mai serioasă a serviciilor pe care le oferă firma, dar și a tuturor acestor eforturi pe care le-am făcut împreună“, a declarat Marian Manole.

Cei care vor să devină elevii lui Marian Mocanu au şansa să înveţe să conducă vechiculele din toate categoriile A, B, C, CE şi D.

Unitatea se află în incinta căminului cultural din PAPI şi dispune de Sala de "legislaţie rutieră" şi "prim ajutor" cu 12 locuri, dotată corespunzător cu planşe, tablă magnetică, retroproiector, sistem video, semafor, Sala de ”cunoaşterea autovehiculului” cu 12 locuri dotată cu planşe, tabla magnetică, motoare MAS și MAC secţionate, cutie de viteză secţionată, retroproiector, sistem video. De asemenea, în parcul auto al şcolii se găsesc o motocicleta, cinci autoturisme, un autocamion cu remorcă şi un autobuz.

Despre „eAntreprenor”

Competiţia “eAntreprenor”, parte a Programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator. Concursul se adresează antreprenorilor locali din cele 255 de localităţi participante la acest program şi urmăreşte promovarea serviciilor specifice, oferite de personalul RECL în cadrul PAPI. Competiţia şi-a propus să iniţieze o campanie de promovare a serviciilor pe care personalul RECL le poate oferi întreprinzătorilor din comunităţile EBC în vederea asigurării unei dezvoltări locale sustenabile. Competiţia eAntreprenor îşi propune să devină un veritabil concurs adresat mediului de business local, participanţii fiind încurajaţi să dezvolte activități inovative prin care propriile lor afaceri, dar și mediul de afaceri local pot deveni mai competitive prin utilizarea resurselor TIC. Pe baza punctajului obţinut în urma evaluării, vor fi oferite 3 premii în valoare de 1900 USD fiecare şi 3 laptop-uri Dell Inspiron pentru managerii RECL (valoarea totală a fiecărui premiu fiind 2500 USD). Premiul în valoare de 1900 USD va susţine implementarea acţiunilor identificate şi planificate în cadrul proiecţiei bugetare din planul de afaceri şi se va împărţi între membrii echipelor câştigătoare în funcţie de activităţile planificate pentru a fi realizate.

Resurse online:

Oameni de afaceri în concursul eAntreprenor, cu ajutorul RECL Sângeorgiu de Pădure

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Băneasajud. ConstanţaeAntreprenorcompetiţie planuri de afaceri

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza