Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Şcoala Gimnazială din Belin este câştigătoarea competiţiei “eVacanţă!” 2012

03.12.2012

Ediţia a opta “eVacanţă!”, componentă a programului “Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI, a reprezentat pentru copiii şi profesorii de la Școala Gimnazială „Bölöni Farkas Sándor” din Belin (jud. Covasna) a doua participare în cadrul acestei competiţii. Dacă în 2009 s-ausituate pe locul 55, acum se pot mândri cu cea mai înaltă poziţie de pe podium, acumulând 91 de puncte. În timp ce copiii se bucură de premiile oferite de EBC, dascălii sunt mulţumiţi că pasiunea şi dăruirea cu care îşi fac datoria au fost încă o dată recunoscute.

La cea de-a VIII-a ediție a competiției ”eVacanță!” au participat 152 de școli și licee din comunitățile EBC, iar ceilalți câștigători sunt: Şcoala cu clasele I-VIII Bănia, Caraș Severin (90 puncte) – locul al II-lea, Şcoala Generală cu clasele I-VIII Vărăști, Giurgiu (88 puncte) – locul al III-lea, Şcoala cu cl.I-VIII - Şcoala Gimnazială, Grămești, Suceava (87 puncte) – locul IV, Şcoala cu clasele I-VIII nr.1, Jimbolia, Timiș (87 puncte) – locul V. De asemenea, premiul pentru ”Cea mai bună prezentare virtuală a comunitătii” a fost adjudecat de Şcoala de Arte și Meserii Cristești, Iași (87 puncte), iar cel pentru ”Cea mai bună activitate interdisciplinară” a fost obținut de Şcoala Generală cu clasele I-VIII Iernut, Mureș (87 puncte).

Rezultatul obţinut de Școala Gimnazială „Bölöni Farkas Sándor”a fost cu atât mai suprinzător pentru cadrele didactice de aici cu cât cei 10 copii incluşi în echipa de proiect nu beneficiau de o experiență vastă într-o astfel de competiție, acești elevi participând pentru prima dată la “eVacanță!”. Prima poziţie obţinută reprezintă ca atare o dovadă în plus a implicării elevilor și a cadrelor didactice în proiectul EBC, a pasiunii, perseverenței, cooperării şi muncii în echipă. Pe tot parcursul desfășurării activităților copiii au fost îndrumați de echipa EBC a școlii, alcătuită din profesorul pentru învățământul primar Iștoc Romeo, profesorul pentru învățământul primar Sibianu Anamaria, profesorul pentru învățământul primar Bădescu Dorina-Elisabeta și directorul unității de învățământ, profesor Păcurar Dorel.

“Faptul că din peste 100 de școli participante la ediția a VIII-a a competiției, noi ne-am clasat pe cea mai înaltă treaptă, ne face să fim mândri de noi, de școala noastră, de elevi și de profesori, dar în același timp ne responsabilizează ca pe viitor să continuăm cu organizarea unor astfel de competiții atractive și motivante pentru elevi. Elevii s-au dedicat total acestei competiții, au lucrat cu drag la fiecare activitate în parte, atât individual cât și pe grupe de lucru, au participat la culegera informațiilor de pe teren pentru a putea duce la bun sfârșit anumite activități și s-au documentat pe internet pentru a rezolva anumite cerințe”, a afirmat Romeo Iştoc, membru al echipei de proiect.

Site al şcolii realizat în timpul competiţiei

Pentru că elevii au manifestat interes şi s-au implicat din tot sufletul în activităţile derulate, cadrele didactice le-au promis acestora că rezultatele muncii lor vor fi postate pe internet. Aşa se face că acum, toate materialele lor pot fi vizualizate atât pe site-ul şcolii cât şi pe Facebook.

“Pe lângă premiile substanțiale ale competiției, elevii au fost motivați și de promisiunea cadrelor didactice de a realiza un site al școlii unde vor fi postate produsele elevilor începând cu “e-Vacanța!” și continuând cu toate activitățile pe care le vor realiza de acum înainte”, a arătat profesorul Romeo Iştoc.

De altfel, acest lucru s-a și întâmplat, în urma acestei competiții au fost create wiki-urile școlii (https://scoalagimnazialabelin.wikispaces.com/ și https://scoalaprimarabelin-vale.wikispaces.com/), precum și paginile școlii pe Facebook (www.facebook.com/bolonifarkassandor și www.facebook.com/scoalaprimarabelinvale).

Skippy, extraterestul dornic să cunoască comunitatea Belin

Elevii au răspuns prompt acestei competiții în care principala regulă era folosirea resurselor digitale, de altfel, un lucru deosebit de atractiv pentru elevi. Au redat printr-un filmuleţ istoria evoluţiei TIC, au fotografiat locurile cele mai importante din comuna Belin şi a adunat informaţii despre localitate de la instituţiile importante (bibliotecă, primărie etc.), de la oamenii din sat şi de pe internet şi au realizat o prezentare online a principalelor surse de energie regenerabiă.

Ceea ce a făcut diferenţa între materialele lor şi cele ale altor şcoli a fost ideea lor de a da cumva continuitate materialelor realizate. “Toate activitățile au fost la fel de interesante. Însă deosebită a fost ideea de a lega activitățile între ele, subiectele abordate fiind prezentate unui personaj fictiv, Skippy, venit de pe altă planetă și căruia elevii doresc să îi prezinte istoria calculatorului și a internetului, apoi să-l introducă în minunata atmosferă a comunei Belin, să-i prezinte cele mai minunate locuri, tradițiile și obiceiurile locale, activități ale elevilor și ale sătenilor, obiective turistice din comună. Această activitate a fost și una motivantă pentru elevi deoarece prin realizarea produselor și postarea acestora în mediul online, elevii au promovat comunitatea Belin”, a povestit profesorul.

Premii motivante

De curând, la Şcoala din Belin au sosit şi premiile din partea EBC pentru rezultatele deosebite obținute, ce au constat în instrumente IT&C moderne: smartphone-uri și tablete. Elevii au fost mai mult decât încântaţi, şi de atunci nu se mai despart de telefoanele lor de ultimă generaţie.

“ Dacă până în prezent, la concursurile organizate de către noi, îi motivam pe elevi cu câte o diplomă, eventual reuşeam să cumpărăm câte o carte pentru locul I, premiile câştigate la această competiţie au fost pentru elevi extraordinare, ceva la care nici măcar nu îndrazneau să viseze. De fapt, i-au motivat atât de mult încât de abia aşteaptă o nouă competiţie şi, de ce să nu recunosc, ne-a motivat și pe noi pentru a continua ceea ce am început în minunatul proiect EBC.
În plus, această realizare a noastră a avut un impact pozitiv în şcoală, tot mai mulţi colegi şi elevi încep să se intereseze de acest gen de competiţie, de ceea ce însemnă EBC şi utilizarea tehnologiei digitale în cadrul activităţilor educative dar şi în afara acestora
, a afirmat Romeo Iștoc.

“Îmi place să cred că proiectul EBC nu a ajuns la final, ci de abia începe”

Competiția “eVacanţă!” a însemnat pentru profesorul Romeo Iştoc o nouă șansă de a-şi demonstra pasiunea pentru utilizarea resurselor digitale în activitățile curriculare și extracurriculare și implicarea sa în proiectul EBC. Determinarea de care a dat dovadă echipa EBC a școlii și munca depusă de elevi fost ingredientele care au clasat şcoala pe primul loc. La final de proiect EBC, dascălul încearcă sentimente de regret , dar se bucură de experienţele noi de care a avut parte în toţi aceşti ani.

Straduințele și rezultatele lui au fost însă răsplătite și cu unul din cele 10 titluri de ”Campion al educației digitale”, ce au fost conferite de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale celor mai merituoși dascăli din comunitățile EBC în cadrul Conferinţei naţionale “Campionii Educaţiei Digitale”, ce s-a desfășurat în perioada 19-20 noiembrie 2012 la București și care a marcat finalul programului de asistenţă tehnică în educație derulat în cele 229 de comunităţi din România.

“Întregul proiect EBC a fost pentru noi o nouă experiență de învățare, în care și-au făcut loc aplicații WEB 2.0, cum ar fi: Windows Movie Maker, Youtube Movie Maker, Photosynth sau Picasa. Îmi place să cred că proiectul EBC nu a ajuns la final ci de abia începe. Descoperirea unei noi aplicații online, legarea unei noi prietenii, realizarea unui nou proiect sau parteneriat repezintă pentru mine de fiecare dată un nou început. Un început pe care îl transmit mereu mai departe colegilor din școală dar și celor din școlile non-EBC. Ce a însemnat pentru mine EBC? A însemnat creativitate, muncă, perseverență, networking, motivație, inovație, recompensă, eficiență...îmi place să cred că acest șir de cuvinte îl vor putea continua la un moment dat alți profesori care vor descoperi Economia Bazată pe Cunoaștere”, a concluzionat dascălul.

Articole similare:

E-vacanţă la Ştefan cel Mare, între teama de nou şi bucuria succesului

“La Teiu „e-Vacanta!” a prilejuit crearea de prietenii durabile cu copiii din alte ţări

„e-Vacanţă”, primul pas al Şcolii din Vărăşti spre podiumul „Galei Premiilor în Educaţie”

Voturi: 0

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza