Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Şcheia

Drumeţule ce-ţi porţi prin Şcheia pasul,          Noi am păstrat prin vremi acele haruri        
Noi te-om primi cu pâine şi cu sare               Şi-i întâlnesc şi azi pe-aici drumeţii
Şi bucuroşi ţi-om îndulci popasul                   Pe meşterii recoltelor bogate
Cu masa pusă şi cu vinuri rare.                     Meşteşugind şi rostul frumuseţii.

Noi suntem oameni simpli, de la ţară             Noi te poftim aşa cum se cuvine
Şi nu ni-i meşteşugul în cuvinte                    Cu pâine, sare şi cu mese pline
Dar inima ni-i caldă şi sprinţară                     Să afli gustul vieţii noastre bune
Şi arde ca şi flacăra fierbinte.                        Şi năzuinţa noastră spre mai bine

Bătrânii noştri, oameni de-omenie                 Auzi ?Tot satul freamătă şi cântă
Ce-au întocmit aici întâia vatră                      Şi viaţa noastră simplă-ţi dă bineţe
Erau neîntrecuţi la plugărie                           Drumeţule, poftim la noi şi-ascultă
Şi iscusiţi dăltuitori în piatră.                         Măiestrul cântec despre frumuseţe !

                                                     (Prof. Mihai Nastasă - Cântec despre frumuseţe)

poza


Istoric

Numele satului Scheia s-a crezut a fi legat de ctitoria fugarã a domnitorului Vasile Lupu care a cãutat vremelnic sãlas sub poala Codrilor Cãpotesti, în vechiul sat Pojorãsti, sat atestat încã din 1443 de cãtre mai multe detalii...

Resurse locale

În comuna Şcheia există camere de gresie şi nisipuri sarmatice. Pe partea de N a dealului Floreşti se exploatează renumita piatră de Floreşti pe o suprafaţă de 24 Km. Bancul acestui oolit care atinge grosimea de 8 metri, este alcătuit din pături perfect paralele între ele, pături ce ating grosimea de 2 metri.

mai multe detalii...

Tradiţii

 În cultura noastră tradiţională ciclul anotimpurilor sau obiceiurile calendaristice şi cele legate de viaţa de familie au rămas segmentele cele mai rezistente datorită faptului că ele s-au constituit, ca urmare a complexitătţii lor funcţionale, într-un factor puternic de coeziune socială, asigurând comunicarea între membrii comunităţii umane

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza