Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Rezultatele eCULTURA, prezentate directorilor de muzee din toată țara de către RECL Sângeorgiu de Pădure

07.12.2013
Parteneriatul încheiat de RECL Sângeorgiu de Pădure cu Muzeul de etnografie și Artă Populară din Târgul Mureș, pentru continuarea proiectului cultural „DigiCult”, derulat și finalizat sub umbrela EBC, își arată primele roade. Managerul RECL, Istvan Menyhart, a fost invitat la o sesiune de comunicări științifice desfășurată la Târgu Mureș pentru a prezenta unui auditoriu format din directori de muzee din toată țara și specialiști recunoscuți la nivel național rezultatele proiectului eCULTURA precum și pe cele ale activităților comune realizate între centrul PAPI și muzeul județean în fața.

În cadrul programului eCULTURA, lansat de către Ministerul pentru Societatea Informaţională în cadrul proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, la Sângeorgiu de Pădure a fost derulat proiectul „DigiCult”. Proiectul a fost finalizat cu succes și astfel, în urma implementării acestuia, a fost semnat un parteneriat cu Muzeul de etnografie și Artă Populară din Târgul Mureș, pentru continuarea lui. Totul a fost posibil datorită implicării personalului PAPI din localitate.

DigiCult, un proiect inițiat la începutul anului 2012 în parteneriat cu RECL Dărmănești (județul Dâmbovița), a vizat salvarea și conservarea patrimoniului cultural istoric al comunității prin digitalizarea tuturor documentelor și mărturiilor vizuale (fotografii vechi de familie sau din arhive publice) prin care se poate contura și atesta istoric și cultural identitatea locală. Peste 600 de fotografii, mărturii vii ale obiceiurilor străvechi locale, pot fi vizualizate în prezent cu un simplu click, datorită proiectului eCULTURA “DigiCult”, finanțat de MSI.

Muzeul Etnografic din Târgu Mureș derulează, de asemenea, programul cultural „Un secol de istorie locală în imagini”, iar specialiștii acestei instituții au aflat despre demersurile de la Sângeorgiu de Pădure și au încheiat astfel un parteneriat cu RECL din localitate.

În perioada 14-16 noiembrie 2013 la Târgu Mureș s-a desfășurat Sesiunea Națională de Comunicări Ştiințifice „Patrimoniul etnologic în contextul schimburilor culturale - Raportul tradiţie-contemporaneitate”. Ca urmare a parteneriatului despre care am scris mai sus, a fost invitat să participe și managerul RECL Sângeorgiu de Pădure. „Au participat directori de muzee, specialiști. Practic, eu am fost singurul nespecialist de la această sesiune. Am vorbit în comunicarea mea despre proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, proiect iniţiat şi coordonat de Ministerul Societății Informaționale și finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, despre eCULTURA și despre cum am ajuns să avem acest parteneriat cu Muzeul Etnografic din Târgu Mureș. Le-am explicat că personalul RECL este format din oameni formați, pe care se pot baza. Sunt convins că prezentarea mea i-a ajutat să înțeleagă cum am ajuns la o asemenea cooperare și la rezultatele pe care le-am înregistrat”, a declarat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Sprijin RECL pentru lucrări științifice

„Scopul acestui parteneriat este documentarea mai detaliată a documentelor strânse în cadrul proiectului eCULTURA, dar și găsirea și digitalizarea altor atestate documentare care se află în posesia locuitorilor”, a declarat Istvan Menyhart. „ Prin acest obiectiv general, programul urmăreşte nu doar tezaurizarea datelor şi analiza fotografiilor-document, ci şi conturarea identităţilor locale, privite într-o dinamică a configurării şi reconfigurării lor, precum şi restituirea unei istorii culturale, locale de un secol”, a explicat, la rândul său, Angela Pop, șef de secție al Muzeului de etnografie, coordonator al proiectului.

Așa că, locuitorii din Sângeorgiu de Pădure au venit din nou la PAPI, cu alte fotografii vechi, pentru a fi digitalizate.

Entuziasmul și interesul exprimat de sângeorzeni a determinat Muzeul Etnografic din Târgu Mureș să solicitate managerului RECL Sângeorgiu de Pădure monografia localității, pentru a folosi datele culese până acum de către personalul RECL în elaborarea unei lucrări științifice. „Pentru ca lucrarea să fie bine documentată, le-am indicat specialiștilor de la Muzeu să contacteze personalul RECL și din alte localități, deoarece au date digitalizate despre localitățile lor”, a mai precizat Istvan Menyhart.

Articole similare:

EBC ajută la digitizarea istoriei comunității Sângeorgiu de Pădure

EBC iniţiază un schimb de experienţă între bibliotecari la Sângeorgiu de Pădure

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Sângeorgiu de PădureDărmăneștiparteneriat culturalMuzeul Etnografic din Târgu MureșDigicult

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza