Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Resurse web

În această secţiune sunt inventariate o serie de resurse de business utile disponibile online. Conţinând informaţii concludente despre mediul de afaceri românesc, această colecţie reuneşte studii, rapoarte, ghiduri, metodologii, programe publice de sprijin pentru întreprinzători.

 • Agenţia Naţională pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale - Pune la dispoziţie amănunte despre instituţie, diferite comunicate şi programe, legislaţie şi alte informaţii utile.
 • BizCity - Ştiri economice zilnice, interviuri cu lideri de opinie, analize sectoriale, editoriale şi ghiduri practice împărţite în şase canale: analize, e-business, finanţe, marketing, cariere şi imobiliare. Conţine şi o colecţie, împărţită pe categorii, de pagini Internet.
 • Buletine Oficiale de Proprietate Industrială - Buletinele Oficiale de Proprietate Industrială online, secţiunea Desene şi Modele
 • Convertor valutar - Convertor valutar şi cursul oficial al Băncii Naţionale a României
 • Etica în afaceri - Colecţie online de documente şi recomandări despre etica practicată în domeniul afacerilor.
 • InfoComp - Prezintă informaţii pentru companii, legislaţie, reviste.
 • Lista firmelor din România - Resursă cu baze de date conţinând firme ce activează în diferite domenii.
 • Mica Societate Civilă - Revistă electronică pentru organizaţii neguvernamentale, prezintă resurse utile din domeniu.
 • Normele de venit - Normele anuale de venit pentru anul 2010
 • Normele de venit - Normele anuale de venit pentru anul 2011
 • Pagini Albastre - Ghid al firmelor online din România.
 • Piatza.ro - Oferă posibilitatea publicării gratuit de magazine virtuale.
 • Profit Tool - Sistem interactiv de legatură între cerere şi ofertă, dedicat pieţei româneşti.
 • Registrul Comerţului - Informaţii legale şi la zi privind firmele înmatriculate în Registrul Comerţului (nume firmă, localitatea în care se află, număr de înmatriculare, starea firmei, cod unic de înregistrare.)
 • Sistemul de Formulare Electronice Inteligente - S-a lansat pagina web a Sistemului de Formulare Electronice Inteligente.
 • Smart Market - Târg virtual al României. Include linkuri către companii, organizate pe categorii în funcţie de domeniul de activitate, gratuităţi, premii şi locuri de muncă oferite de acestea.
 • Stocuri.com - Oferte, cereri si oportunităţi de afaceri. Prezentări ale produselor şi firmelor. Lichidări de stocuri.
 • Verificare online rambursare TVA - Informaţii privind soluţionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare.

Studii

Rapoarte

Ghiduri

Metodologii

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza