Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Resurse locale: Dobrun

Suprafaţa comunei este de 3700 ha. Culturile care se pretează reliefului, solului şi climei acestor locuri sunt: cerealele (grâu, porumb, orz etc.), plante tehnice (in, cânepă, soia, sfeclă de zahăr, sfeclă furajeră, rapiţă ş.a.), plante medicinale şi plante aromatice, viţă de vie şi pomi fructiferi.
Activităţile specifice zonei sunt cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, creşterea animalelor, comerţul.

Resurse umane

Proiectul „COMPETENT - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”

  • Octombrie 2012

Un număr de 211 persoane din judeţul Olt au urmat cursurile de comunicare și de competențe civice și sociale desfăşurate în cadrul proiectului „COMPETENT - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, derulat în perioada noiembrie 2010-octombrie 2012. Acest curs s-a derulat la centrul PAPI din comunitatea EBC Dobrun.

Cele mai multe persoane, şi anume 145, au participat la cursurile de comunicare, iar 66 au beneficiat de cursurile de competenţe sociale şi civice.

La organizarea și găzduirea acestor cursuri a participat PAPI Dobrun, care a identificat grupul țintă din comunitate și din alte patru comune învecinate - Deveselu, Pîrşcoveni, Izbiceni, Fălcoiu – și a găzduit aceste cursuri, punând la dispoziţia cursanţilor toate mijloacele TIC obţinute prin programul EBC, derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Cei care au beneficiat de aceste cursuri au învăţat cum să realizeze un CV, cum se redactează o scrisoare de intenţie, cum să se comporte atunci când merg la un interviu de angajare şi alte câteva reguli generale necesare angajării pe piața muncii. La finalul acestui curs, fiecare cursant a primit o diplomă de participare.
Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 pentru 35 de comune din 7 judeţe: Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Neamţ şi Olt.

Cei care sunt în continuare interesaţi de astfel de cursuri pot obţine mai multe detalii la centrele PAPI Dobrun, unde se găsesc mai multe materiale de promovare cu informaţii privind integrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile şi fără un loc de muncă.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza