Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Resurse locale: Dărmăneşti

Resursele de care dispune satul Dărmănești sunt variate și constituie o oportunitate pentru cei interesati sa investească. Principala prioritate de dezvoltare a zonei, ținând cont de resurse, este agricultura. în acest sens, trebuie avută în vedere atragerea de investitori care, prin folosirea de tehnologii moderne, sa valorifice potențialul agricol al zonei (terenul se află în zona a II-a de fertilitate, fiind favorabil culturilor de cereale și plante tehnice). Suprafața de 2.300 ha de teren arabil permite dezvoltarea unei agriculturi ecologice.

Satul Dărmănești dispune de rețea de apă (33 km), rețea de gaze (31 km), rețea electrică (32 km de joasă tensiune și 7,8 km de medie tensiune) și rețea telefonică (442 abonati Romtelecom în Dărmănești  și 100 abonati în Marginenii de Sus). Rețeaua de telecomunicații se afla în plină expansiune, inclusiv telefonia mobilă și accesul la Internet.

Satul dispune de 350 ha de padure care poate constitui o atracție pentru investitorii în turism. Zona dispune de lemn și agregate de râu care pot fi exploatabile.

Resursele naturale sunt completate de cele umane. Forța de muncă este bine pregatită din punct de vedere profesional (peste 15 % au studii superioare) și este relativ tânără. Administrația publică  locală este deschisă și receptivă la ideile ce duc la dezvoltarea din punct de vedere economic și social a localității.

Nu mai puţin de 1200 de cursanţi s-au înscris la cursurile de electronică desfăşurate în cadrul proiectului ”Promovarea Culturii Antreprenoriale: Adaptabilitate, Dinamism, Iniţiativă în Industria Electronică”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.Vârsta nu a reprezentat un impediment pentru cursanţi. Au fost prezenţi atât elevi de liceu de 17-18 ani, cât şi persoane de peste 60 de ani. Cu toţii au arătat interes pentru noţiunile teoretice pe care le-au dobândit de la profesorii bucureşteni de la de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Teren arabil

Suprafaţa de 2300 ha de teren arabil permite dezvoltarea unei agriculturi ecologice.


Infrastructură

Drumuri : DN 72 – Targoviste – Darmanesti – Proiesti ;  DJ 720 D – Darmanesti – Margineni de Sus – Filipesti de targ ;  DC 25 A – Darmanesti – Vladeni – Manesti.
Cale ferata : Targoviste – Ploiesti cu halta CF Zalhanaua ; calea ferata Caragiale – Moreni cu PO Marginenii de Sus.
 


Utilităţi

Satul Darmanesti dispune de retea de apa (33 km), retea de gaze (31 km), retea electrica (32 km de joasa tensiune si 7,8 km de medie tensiune), retea telefonica (442 abonati Romtelecom in Darmanesti si 100 abonati in Marginenii de Sus). Reteaua de telecomunicatii sa afla in plina expansiune, inclusiv telefonia mobila si accesul la Internet.


Pădurile

Satul dispune de 350 ha de pădure care poate constitui o atracţie pentru investitorii în turism.


Materiale de construcţii

Zona dispune de lemn şi agregate de rău care se pot exploata.


Tradiţia olăritului

Prezenta acestei traditii străvechi poate constitui un inceput în dezvoltarea unei afaceri în domeniul ceramicii populare.


Resurse umane

Forta de munca este bine pregatita din punct de vedere profesional (peste 15 % au studii superioare) si este relativ tanara.


Administraţia locală

Administratia locala este deschisa si receptiva la ideile ce duc la dezvoltarea din punct de vedere economic si social a localitatii.


Bălcăuţi13

Comuna Bălcăuţi este situată în partea de nord-est a României, cu prelungiri în nordul Moldovei, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 5 km pătraţi. Comuna Bălcăuţi face parte din judeţului Suceava, fiind situată în podişul Sucevei, la o distanţă de circa 35 km de reşedinţa de judeţ. Comuna Bălcăuţi este aşezată într-o zonă deluroasă la 8 km sud de Siret fiind străbătută de câteva pârâiaşe. Actualul teritoriu al Comunei Bălcăuţi era odinioară parte din codrii, cu un relief deluros. Comuna Bălcăuţi are în componenţă 3 sate: Bălcăuţi, Gropeni, Negostina.citeşte tot textul

poza