Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Responsabilizarea elevilor și generarea veniturilor pentru școală, o inițiativă RECL Roata de Jos

05.12.2013
Managerul RECL Roata de Jos, Cristina Drăghiciu, împreună cu profesoara de limba franceză a școlii din Roata de Jos, Gabriela Tila, au avut excelenta idee să scrie și să atragă un proiect în comună prin care să implice și să responsabilizeze elevii, dar care să genereze și venituri pentru a dota unitatea de învățământ. Cunoştinţele acumulate de către aceastea la instruirea organizată pentru scrierea de proiecte, în decembrie 2011, în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională, şi-au spus cuvântul şi, astfel, comunitatea a reuşit să câştige acest proiect.

Proiectul este unul de responsabilitate socială, intrat în campania „Țara lui Andrei”. Cei de la Școala Roata de Jos ( jud. Giurgiu) s-au hotărât să planteze gălbenele pe 2 hectare de teren, iar din banii obținuți să achiziționeze panouri fotovoltaice, pentru a rezolva o mare problemă financiară a școlii și a face economii la factura de energie electrică. În acest moment unitatea școlară are datorii și facturi care ajung la 3.600 de kilowati pe lună.

Gabriela Tila a urmat cursurile EBC pentru mobilități individuale Comenius, în cadrul cărora a învățat cum se scriu proiectele. Fiind prinsă în activitățile și problemele școlii, profesoara a avut la dispoziție doar o zi să scrie proiectul pe care, în final, l-a câștigat. Ea recunoaște că instruirile urmate prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere au ajutat-o deosebit de mult.

„M-a ajutat în mod clar acest curs făcut prin EBC. Felul în care trebuie să construiești un proiect mie mi-a fost clar. Fiind și director educativ al școlii, în fiecare zi se găsea ceva de făcut și trebuia să amân. Eu într-o zi am făcut proiectul, într-o zi l-am pus în aplicare și a fost și aprobat. A fost o surpriză tare plăcută. Sinceră să fiu, se muncește pe brânci la proiectul acesta. Noi ne-am zis: să aplicăm, facem un proiect, îl concepem, totul va fi frumos, vom merge cu copilașii să îi determinăm să fie mai responsabili să le dezvoltăm și o altă latură de personalitate. Proiectul chiar a determinat schimbări și cred că vor fi schimbări majore atât în atitudinea mea ca profesor, dar și în realitatea zilnică a școlii, situația pe care o înfruntăm noi”, a spus coordonatoarea proiectului, Gabriela Tila.

„M-am oprit până la urmă la plante medicinale, ținând cont că sunt din ce în ce mai căutate, iar omul nu își neglijează sănătatea și apelează din ce în ce mai mult la terapiile tradiționale. În momentul în care au auzit că vrem să plantăm gălbenele, toți copiii au răspuns cu entuziasm participării în proiect. Am început deja lucrările, de acum din toamnă. Am încheiat un parteneriat de consultanță cu inginerul agricol din localitate, cu atestat în domeniu, și dumnealui ne ajută să ducem treaba la bun sfârșit. Am comandat și un ghid care ne învață cum să cultivăm, cum să recoltăm și așa mai departe. De pe urma acestui proiect vom achiziționa panouri fotovoltaice în vederea producerii curentului electric în școală. Noi și în acest moment ca școală suntem restanției la energie electrică. Una dintre școlile arondate, noi fiind școală de centru, chiar are curentul electric sistat, întrerupt. Și atunci am zis că poate merge ideea aceasta și facem ceva bun pentru școală” , a explicat coordonatoarea proiectului.

Pe toată durata întocmirii proiectului, dar și pentru implementarea lui, managerul RECL a fost un punct important de sprijin.

„În calitate de manager RECL și angajat al primăriei, le-am oferit consultanță și i-am ajutat cu ce am putut: începând de la idee și până la scrierea proiectului și a planului financiar. Sunt foarte importante aceste proiecte pentru că sunt aceste campanii de responsabilizare socială. Elevii și cadrele didactice pun foarte mult suflet și asta este frumos, că mai sunt și oameni care pun suflet în ceea ce fac fără să se aștepte la o recompensă materială”, a arătat Cristina Drăghiciu, manager RECL Roata de Jos.

Tot managerul RECL s-a ocupat și de partea practică și financiară a proiectului, începând de la conceperea planului de afaceri până la contractarea producției de plante medicinale ce va fi obținută pe plantația școlii. ”Deja am luat legătura cu 3 sau 4 companii farmaceutice pentru a putea asigura desfacerea. Cu toate că recolta nu o să fie foarte mare pe hectar, va fi suficient cât reprezentanții școlii să achiziționeze la sfârșitul celor doi ani de cultivare a plantelor medicinale panourile fotovoltaice. Scopul e să poată reduce cheltuielile cu energia electrică și banii pentru plata facturilor să fie folosiți pentru cumpărarea materialelor didactice, pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ, cum ar fi achiziționarea de sisteme informatice ca lecțiile să poată fi predate altfel în laboratorul de informatică. Banii aceștia pentru energie electrică îi pot utiliza în folosul învățământului propriu-zis, nu numai să plătească curent și căldură. În afară de asta, panourile fiind și fotovoltaice sunt și prietenoase cu mediul și atunci învățăm să fim și mai responsabili față de mediul în care suntem”.

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2013 - octombrie 2015, pe doi ani de zile. Valoarea se ridică la 20.000 de lei. Școala din Roata de jos se poate lăuda și cu alte realizări. Cu proiectul „Siguranța pe internet”, profesoara de limba franceză, Gabriela Tila, care e și coordonatoarea proiectului cu gălbenele, a câștigat și premiul „Profesorul anului”, locul al treilea pe țară, unitatea de învățământ s-a clasat tot pe locul trei, dar și alte proiecte au fost răsplătite cu distincții care întregesc palmaresul școlii.

Articole similare:

Energie geotermală pentru încălzirea şcolii din Dărmăneşti

PAPI Roata de Jos, centru de proiecte dedicat îmbunătățirii traiului zilnic al localnicilor

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Roata de Josjudețul Giurgiuproiectul Țara lui Andreiscriere proiecte de finanțarepanouri fotovoltaice

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza