Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Recea

Recea (în maghiară Vajdarécse) este o localitate din judeţul Braşov, Transilvania, România, situată la 12 km depărtare de Făgăraş. Localitatea Recea este reşedinţa comunei cu acelaşi nume, care are în componenţă 7 sate (Recea, Dejani, Berivoi, Săsciori, Iaşi, Săvăstreni şi Gura Văii), fiind una dintre cele mai întinse comune din judeţ.

Geografic comuna Recea se încadrează în partea central-estică a depresiunii Făgăraşului sau Ţara Oltului, care la rândul ei face parte din lanţul de depresiuni de margine ale Podişului Transilvaniei, făcând legătura între masivul Făgăraşului pe de o parte şi Podişul Târnavelor, pe de altă parte.

poza

Aici se poate practica turismul ecumenic, turismul ecvestru, silvoturismul, agroturismul, turismul antistres şi pot fi organizate excursii de o zi sau chiar expediţii montane. Locul este considerat ca fiind unul binecuvâtat de Dumnezeu cu tot ce poate oferi natura pură.

Istoric

În 1765, satul a fost parţial militarizat şi a făcut parte din Compania a IX-a de graniţă a Regimentului I de Graniţă de la Orlat până în 1851, când a fost desfiinţat.

mai multe detalii...

Resurse locale

Teritoriul comunei cuprinde o suprafaţă de 162 km pătraţi, din care vatra satului 468 ha, teren arabil 4163 ha, fâneţe 1723 ha, păşuni 3808 ha, livezi 258 ha şi păduri 5654 ha.

mai multe detalii...

Tradiţii

Unele practici, datini, obiceiuri păstrează încă farmecul veacurilor trecute.În zonă există obiceiul „Legământul cu pădurea”, cunoscut şi sub numele de „Descântecul pădurii”.

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza