Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RECL Sângeorgiu de Pădure vorbește despre finanțări și la festivalul de teatru

06.12.2013
Managerul RECL Sângeorgiu de Pădure (jud. Mureș) nu pierde, ca de obicei, nici o ocazie de a promova proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere și de a populariza efectele pe care acesta continuă să le producă, mai ales în ceea ce privește modalitățile și existența diverselor oportunități de a scrie și accesa finanțări europene. Astfel, chiar și la un festival de teatru, PAPI a reușit să organizeze un workshop pe această temă.

În perioada 22-24 noiembrie 2013, la Sângeorgiu de Pădure a avut loc Festivalul Artiştilor Amatori de Teatru din Valea Târnavei Mici „Scena”. Cum cei mai mulți participanți au fost tineri, managerul RECL Istvan Menyhart a considerat că aceasta poate fi și o ocazie cât se poate de potrivită pentru a-i invita pe aceștia să participe și la un workshop organizat la centrul PAPI, pe tema finanțărilor europene.

Centrul PAPI și Centrul de Informare Europe Direct Târnave este, de altfel, prezent în fiecare an la acest festival cu stand de publicaţii dar şi cu evenimente specifice de informare organizate pentru artişti şi pentru conducătorii asociaţiilor prezente.

Deşi denumirea festivalului ar sugera că este vorba despre un eveniment regional cu participanţi din valea Târnavei Mici, festivalul de mult a depăşit graniţele judeţului Mureş, având participanţi nu numai din diferitele colţuri ale ţării dar şi din alte ţări. La ediţia din acest an al festivalului au participat 230 artişti amatori din 20 de trupe de teatru.

„Din delegațiile participante fac parte foarte mulți tineri. Pentru ei am organizat un seminar cu conducerile delegațiilor și cu ceilalți tineri care au vrut să participe, ca să-i ajutăm să întocmescă proiecte și să acceseze finanțări”, a declarat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Nu este prima dată când managerul RECL organizează un astfel de workshop la manifestările culturale, iar rezultatele au fost întotdeauna mulțumitoare. „Anul trecut, la un eveniment similar, am prezentat modalitățile de întocmire a proiectelor și programele pentru tineret. Reprezentanții a două comunități din Ungaria au fost interesați, atenți la ceea ce le-am prezentat, au aplicat și au câștigat. Deci, pot spune că am avut succes cu această acțiune”, a spus Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Anul acesta a venit rândul prezentării programului Europa Creativă. Europa Creativă (2014-2020) este cadrul de finanţare comunitară ce va continua actualele programe Cultura (2007-2013), Media (2007-2013) şi Media Mundus. Programul va avea trei componente distincte: Media, Cultura şi o componentă transectorială dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale şi creative şi cooperării în domeniul politicilor culturale. Programul are un buget propus de 1,8 miliarde de euro pentru întreaga perioadă de şapte ani.

Centrul PAPI a devenit o prezență activă în viața comunității din Sângeorgiu de Pădure. Tinerii vin la PAPI pentru a solicita sprijin în derularea unor proiecte. Lor li se explică modalitățile pentru a-și putea transpune în practică ideile și transformarea lor în proiecte viabile, cu finanțări asigurate prin accesarea fondurilor europene, dar și a altor tipuri de finanțări.

Articole similare:

La Sângeorgiu de Pădure, antreprenoriatul se formează de pe băncile şcolii

La Sângeorgiu de Pădure se învață toate tainele limbajului folosit pentru redactarea proiectelor de finanțare

Voturi: 0

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza