Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RECL Sângeorgiu de Pădure a câștigat un proiect al Parlamentului European, destinat tinerilor

04.12.2013
Tinerii din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, vor fi pregătiți mult mai temeinic pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor. Acest lucru va putea deveni realitate în urma implicării managerului RECL din localitate, care a câștigat un inedit proiect pentru tineret în cadrul unui program derulat de către Parlamentul European.

Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure a participat la sfârşitul lunii trecute la adunarea generală anuală a centrelor de informare Europe Direct din Europa. Evenimentul s-a desfășurat la Sofia, în Bulgaria, și în cadrul acestuia au fost abordate mai multe subiecte de interes european. „Au fost două subiecte extrem de importante, având în vedere actualitatea lor: alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc anul viitor şi cadrul financiar multianual 2014-2020 pentru bugetul Uniunii Europene”, a explicat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure. ”În timp ce campania pentru alegerile europarlamentare încă nu a intrat cu forţă, „campania” pentru cadrul financiar multianual 2014-2020 a început de mult”.

Şomajul în rândul tinerilor a atins cote alarmante, de accea în viitorul buget al Uniunii Europene vor fi alocaţi mai mulţi bani (contrar altor programe) pentru programele destinate tinerilor. Stfel că, propunerea " Un buget pentru Europa 2020 " se axează pe finanţarea prioritară la nivelul UE al activităţilor care îşi propun să ajute Europa să se redreseze după criză și să ofere surse de investiţii pentru oamenii de ştiinţă, studenţi, oraşe şi regiuni, întreprinderi mici şi mijlocii şi altor beneficiari din UE.

La 8 februarie 2013, Consiliul European a discutat propunerea Comisiei și au convenit un plafon global de 959.988 miliarde de euro (în angajamente). Parlamentul European a stabilit poziţia sa în martie 2013. Liderii din Parlamentul European, Consiliul și Comisia au convenit asupra unui compromis la 27 iunie 2013.

Propunerea refăcută este acum în fața Parlamentului European şi al miniștriilor de finanțe europeni, care trebuie să aprobe înainte de a intra în vigoare.

Proiect derulat în perioada 15 noiembrie 2013-15 aprilie 2014

După ce a văzut care sunt temele de interes europene, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure a decis să depună un proiect pentru tineri, în cadrul unui program derulat de către Parlamentul european. Proiectul a fost analizat de forurile europene și finanțarea a fost câștigată. Proiectul se va derula în perioada 15 noiembrie 2013-15 aprilie 2014. „Nu este un proiect mare. Eu am ales trei module. Primul se referă la mass-media, al doilea este adresat tinerilor care anul viitor vor vota pentru prima oară în cadrul alegerilor europarlamentare, iar cel de-al treilea, se referă la organizarea unui eveniment mai mare, unde vom avea invitați de marcă, cu care să dezbatem problema alegerilor europarlamentare”, a declarat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Evenimentul va beneficia de suportul PAPI din localitate și de specialiștii RECL. Vor fi invitați Iuliu Winkler, parlamentar european și Csibi Magor, fost europarlamentar. „Eu cred că domnul Winkler le va da amănunte tinerilor despre Pralamentul European și importanța acestuia, iar Csibi Magor, fost europarlamentar va putea vorbi mai lejer despre instituțiile europene. Credibilitatea lor este mai mare când le vor da amănunte tinerilor din Sângeorgiu de Pădure”, a explicat Istvan Menyhart.

În urma derulării acestui proiect, tinerii din Sângeorgiu de Pădure vor fi mult mai bine pregătiți pentru primul vot din viața lor, cel al alegerii parlamentarilor europeni.

Articole similare:

PAPI Sângeorgiu de Pădure a câștigat pentru a treia oară finanțarea pentru „Centru de informare Europe Direct”

PAPI Sângeorgiu de Pădure şi Europe Direct Târnave, o coabitare de succes

Voturi: 0

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza