Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RECL Luncavița lucrează la întocmirea strategiei de dezvoltare a zonei Delta Dunării

05.12.2013
Fiecare comună are nevoie de o strategie de dezvoltare ca să identifice lipsurile și să lupte pentru a câștiga fonduri nerambursabile ori să întocmească proiecte pentru corectarea punctelor slabe ale localității. Managerul RECL, Ilie Marian, lucrează în această perioadă la această strategie pentru comuna Luncavița (jud. Tulcea). Proiectul îl întocmește beneficiind de sprijinul experților de la Banca Mondială și este instrumentat de Consiliul Județean, unde se înglobează părțile primite de la fiecare comună, ajungând în final, o strategie comună de dezvoltare a zonei Delta Dunării.
Banca Mondială se ocupă de consiliere în realizarea acestei strategii, având rolul de consultant în cadrul acestui proiect desfășurat la nivel județean. „Acum suntem în faza unor întâlniri între reprezentanții administrației publice cu experți de la Banca Mondială specializați in domenii diferite. Am avut întâlniri cu cei de pe partea de turism, de pe partea de agricultură și irigații și urmează și alte întrevederi cu ceilalți experți. Este un lucru benefic pentru comunitate pentru că această strategie o vom avea la bază și va fi aprobată de Consiliul Județean, apoi de Guvern pentru viitoarele direcții de finanțare. Stategia aceasta ne va ajuta foarte mult fiindcă liniile de finanțare la nivel județean, vor fi orientate către comune, având la bază această strategie de dezvoltare. Noi am scris în partea noastră de dosar care e momentul actual, la ce nivel suntem și ce am vrea să îmbunătățim, dar și către ce să mergă direcțiile de finanțare, ce proiecte de investiție trebuie depuse și completate, de la infrastructură la apă-canal până la domeniul turistic, mediu și tot ce ține de îmbunătățiri funciare”, a spus managerul RECL Luncavița, Ilie Marian.

Miniport la Dunăre cu scop comercial și de dezvoltare turistică

Comuna Luncavița a depus documentație pentru dezvoltarea a mai multor domenii. „Ce ține de infrastructură: extinderea canalizării cu 50% în satul Luncavița, realizarea sistemului de canalizare în satul Rachelor, unde încă lipsește, asfaltarea drumurilor de utilitate publică spre principalele instituții din localitate, către școală, dispensar, primărie, pentru ambele sate. De asemenea, am inclus și realizarea unui bazin de apă de rezervă pentru perioadele de calamitate, de secetă din timpul verii. Apoi, mai este și acel drum de legătură dintre Luncavița și Dunăre”, a explicat managerul RECL. ”Tot la acest capitol am vizat și realizarea unui miniport la Dunăre cu scop comercial și de dezvoltare turistică, consolidarea digului de protecție de la Dunăre pentru comună și crearea unui parc cu panouri fotovoltaice pentru alimentarea sistemului public de iluminat”, a detaliat Marian Ilie. ”Pe partea de turism, am prevăzut construcția Centrului de Informare Turistică, aducțiune la rețeaua electrică în zona turistică Cetățuia-Valea Fagilor. Acolo încă lipsește rețeaua electrică și este zona de interes maxim pentru dezvoltarea turismului fiind și câteva pensiuni și agropensiuni în construcție. Tot pe partea de turism dorim crearea unui muzeu în zona șantierului arheologic Cetățuia, dezvoltarea punctului de informare turistică a Parcului Național Munții Măcinului, construirea de parteneriate publice-private pentru activități de turism care să aibă la bază administrația publică locală, liceul tehnologic din localitate și întreprinzători privați interesați să investească aici”, a continuat managerul RECL. ”În fine, pe partea de mediu am prevăzut împădurirea unor suprafețe de teren degradate, conștientizare publică permanentă cu privire la mediu și la bogăția Parcul Național Munții Măcinului. Iar, pe partea de cultură, dotarea căminului cultural pentru activități cu tot ceea ce ține de ansamblul de dans și de muzică din localitate. Pe partea de agricultură ne dorim îmbunătățiri funciare și crearea posibilităților de a depune proiecte pentru irigații si reabilitarea barajelor de acumulare”, a conchis managerul RECL Luncavița.

”EBC a fost unul dintre cele mai bune proiecte!”

Marian Ilie spune că experiența dobândită de-a lungul timpului prin implicarea în numeroasele proiecte derulate în localitatea tulceană sub umbrela proiectului Economia Bazată pe Cunoaștere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională, i-a fost de mare folos acum, în demersul complex de întocmire și redactare a strategiei Luncaviței. „EBC a fost unul dintre cele mai bune proiecte. A dus practic la dezvoltarea localității și comunității noastre”, a concluzionat Ilie Marian.

 

Articole similare:

PAPI Talpa a contribuit la realizarea strategiei de dezvoltare a localităţii

Strategie de dezvoltare durabilă în opt comunităţi din Dealurile Târnavelor

Voturi: 1

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza