Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RECL Jurilovca participă la Târgul de Economie Socială

05.12.2013
Comuna Jurilovca va fi prezentă, în data de 7 decembrie 2013, la Târgul de Economie Socială din București. Acest eveniment face parte din proiectul RIES - Rețeaua Incubatoarelor de Economie Socială prin care la Jurilovca s-au înființat patru structuri sau întreprinderi de economie socială în cadrul cărora au fost angajate 12 persoane cu contracte de muncă.

Managerul RECL Jurilovca, Paul Condrat, a fost cel care a adus în comună proiectul RIES lansat de Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană. Prin acest program s-a dezvoltat un incubator de afaceri în Jurilovca ce include patru structuri de economie socială unde au fost angajate 12 persoane defavorizate care timp de o jumătate de an beneficiază de subvenții pentru afacerile lor, dar și de consiliere financiar contabilă, juridică și de marketing.

Afacerile de economie socială vizează generarea unui profit, care să fie reinvestit în rezolvarea problemelor comunității. Proiectul a fost depus pe POSDRU și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial „Dezvoltarea resurselor umane” 2007-2013. Valoarea proiectului RIES se ridică, în toate cele patru regiuni vizate de acest proiect – Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și București, la 5 milioane de euro.

„Toate cele patru afaceri sunt pe agricultură și servicii. S-au construit patru solarii, fiecare din aceste structuri are câte un solar în care se vor cultiva flori și legume. Deja săptămâna trecută am făcut însămânțări. Ne propunem să amenajăm spații verzi, să amenajăm și întreținem spații verzi în comună, am avut deja acțiuni de curățenie pentru că asta e pe partea socială, practic am lucrat pentru comunitate. Pe lângă producerea de răsaduri pentru legume și flori, ne gândim și la amenajare de spații verzi pentru administrațiile publice locale sau pentru beneficiari privați, structuri de cazare sau chiar pentru persoane fizice care vor să aibă o grădină frumoasă”, a spus managerul RECL, Paul Condrat.

La Târgul din capitală, comuna Jurilovca va avea un stand unde va promova aceste întreprinderi de economie socială. Managerul RECL va avea ocazia să prezinte publicului produsele și serviciile pe care le oferă incubatorul, precum și ideile și activitățile propuse pentru viitor.

„Rețeaua Incubatoarelor de Economie Socială prevede organizarea a patru Târguri Regionale de Economie Socială în cele patru regiuni în care se implementează proiectul unde cele 19 întreprinderi de economie socială înființate în cadrul proiectului la nivel național își prezintă oferta, având astfel șansa să se promoveze. Până acum au avut loc trei astfel de târguri, în comuna Jurilovca în 13 octombrie, în 31 octombrie în Râmnicu Vâlcea și în 2 noiembrie în Rucăr”, a adăugat managerul RECL Jurilovca.

Primul târg de acest fel s-a desfășurat chiar la Jurilovca, în data de 13 octombrie 2013, târg la care au participat 19 antreprenori în economie socială ce au prezentat publicului prezent atât produsele și serviciile pe care le oferă precum și ideile și activitățile propuse pentru viitor. Tot în cadrul acestui eveniment a fost inaugurat, în prezența autorităților locale, și Incubatorul de Economie Socială Sud Est.

La fiecare târg au venit peste 500 de participanți, inclusiv persoane publice, cum ar fi prefectul, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean.

Articole similare:

Prin EBC, întreprinderea socială “Cămara Săruleşti” va face cunoscute tradiţiile culinare călărăşene în toată ţara

La Perişor, şomerii sunt calificaţi în întreprinderea primăriei

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Jurilovcajudețul Tulceaîntreprindere socialădezvoltare antreprenoriattârguri de economie socialăincubatoare de economie socială

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza