Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiectul cultural demarat prin EBC la Sângeorgiu, continuat prin parteneriat la nivel județean

01.12.2013
În cadrul programului eCULTURA, lansat de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, la Sângeorgiu de Pădure a fost derulat proiectul „DigiCult”. Proiectul a avut succes și astfel, în urma implementării acestuia, de curând a fost semnat un parteneriat cu Muzeul de etnografie și Artă Populară din Târgul Mureș, pentru continuarea lui. Totul a fost posibil datorită implicării personalului PAPI din localitate.

Locuitorii din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, au decis să-și salveze valorile culturale. Astfel, în cadrul programului eCULTURA, a fost accesat un proiect pentru întreaga comunitate, pornindu-se de la ideea că în fiecare casă mai există nişte fotografii imortalizând bunicii, viaţa cotidiană sângeorzeană din timpuri mai vechi, evenimente, clădiri deja inexistente sau imagini stradale de mult schimbate. Toate acestea sunt de o mare valoare istorică pentru comunitate, dar pot fi ușor distruse de trecerea timpului, cu o singură excepție – digitizarea lor, un proces care le poate salva atât de la deteriorarea fizică cât și de la uitare.

„Toate lucrurile create de om sunt sortite descompunerii, dar punând valorile trecutului şi ale prezentului la dispoziţia lumii întregi, acest proces de degradare se încetineşte”, a explicat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure. „Pentru a-şi atinge scopurile propuse, oraşul Sângeorgiu de Pădure a iniţiat un concurs pentru digitalizarea valorilor noastre culturale. Prin acest concurs am dorit să digitalizăm fotografii vechi, manuscrise, amintiri, înregistrări pe marginea caietului, cărţii respectiv documente şi să le punem la dispoziţia tuturor, cu ajutorul internetului”.

Documentele digitale respective au fost postate pe site-urile oraşului www.sgpadure.ro, www.erdoszentgyorgy.ro și pe paginile de Facebook asociate site-urilor, toate create de către personalul PAPI Sângeorgiu de Pădure.

Pentru că proiectul s-a bucurat de un succes foarte mare s-a decis continuarea lui. În acest sens, de curând, a fost semnat un parteneriat cu reprezentanții Muzeului de etnografie și Artă Populară din Târgu Mureș. „Vom relua acest proiect și vom colecta în continuare poze vechi, ne vom documenta despre existența lor, despre ceea ce reprezintă. A avut loc deja o întâlnire cu vârstnicii din localitate și s-a discutat pe această temă, au fost încântați că vor putea să ne fie utili comunității din care fac parte în acest fel”, a declarat Istvan Menyhart.

„Programul cultural „Un secol de istorie locală în imagini” derulat de instituția noastră în parteneriat cu RECL Sângeorgiu de Pădure urmăreşte recuperarea şi valorificarea unui patrimoniu cultural, aflat în memoria individuală şi socială reliefat de fotografii din arhive personale, cu certă valoare de documente etnografice şi istorii orale legate de aceste documente, precum şi definirea valorilor identitare locale şi zonale. Prin acest obiectiv general, programul urmăreşte nu doar tezaurizarea datelor şi analiza fotografiilor-document, ci şi conturarea identităţilor locale, privite într-o dinamică a configurării şi reconfigurării lor, precum şi restituirea unei istorii culturale, locale de un secol”, a explicat Angela Pop, șef de secție al Muzeului de etnografie, coordonator al proiectului.

Locuitorii din Sângeorgiu de Pădure au început să aducă din nou fotografii vechi, la PAPI, pentru ca acestea să fie digitalizate. Ei cred că numai beneficiind de asemenea programe, viața, cultura și tradițiile localității pot fi conservate.

Articole similare:

EBC ajută la digitizarea istoriei comunității Sângeorgiu de Pădure

Proiectul “Saschiz - pagini de istorie locală” și-a încheiat misiunea

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Sângerogiu de Pădurejudețul MureșeCULTURAdigitizarepatrimoniu culturalFacebooketnografieMuzeului de etnografie și Artă Populară Târgu Mureș

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza