Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiectul „eTradiții în România interculturală” a deschis anul școlar la Vintileasca

23.11.2013
Proiectul educativ interșcolar „eTradiții în România interculturală” continuă și în acest an școlar. După întâlnirea echipelor de proiect și lansarea acestuia, partenerii din comunitatea EBC Vintileasca (jud. Vrancea) și cei din Săcele (jud. Brașov) vor începe activitățile propriu zise care vizează menținerea vie a meșteșugurilor și a meșteșugarilor. Pentru că tineretul din ziua de azi nu le cunoaște sau nu le mai practică, inițiatorii acestui proiect și-au propus să facă cercetări și să întocmească documente privind tradițiile și obiceiurile locale, folosind folosind experiența dobândită prin derularea proiectului eCULTURA din cadrul programului Economia Bazată pe Cunoaștere.

Proiectul „eTradiții în România interculturală” își propune educarea sentimentului patriotic în rândul elevilor ce fac parte din grupul țintă, prin cunoașterea și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale, folosind totuși calculatorul și internetul.

„În etapa actuală de dezvoltare a societății românești tradițiile și obiceiurile, meșteșugurile locale tradiționale care au contribuit de veacuri la păstrarea ființei noastre naționale au început să fie uitate, tineretul nu le mai cunoaște și nu le mai practică. În schimb, era calculatorului, a internetului își face simțită din ce în ce mai mult prezența în viața comunităților. Ne-am gândit să concepem și să desfășurăm un proiect educativ care să îmbine cercetarea, documentarea, crearea de documente legate de tradițiile românești de către elevi îndrumați de profesori și utilizând mijloace TIC, făcând astfel activitățile proiectului mai atractive”, a spus profesoara Stana Georgescu-Apostu, managerul de proiect, responsabil EBC la Şcoala „Regina Maria” din Vintileasca.

Proiectul a debutat în lunile mai-iunie 2013 cu întâlnirea echipelor de proiect partenere cu echipa școlii din Vintileasca la Brașov și Săcele, când a avut loc și lansarea proiectului. În lunile septembrie și octombrie, Școala Gimnazială „Regina Maria” din Vințileasca în colaborare cu Școala Gimnazială Numărul 25 Brașov și Clubul Copiilor Săcele vor realiza activitatea propriu-zisă de cercetare și culegere de informații.

„Prima activitate a proiectului am numit-o „Meșteșuguri și meșteșugari”. În cadrul acesteia vom face împreună cu elevii cercetare și documentare în comunitățile locale în biblioteci, căutând în arhive, pe internet folosind resursele TIC. De asemenea, vom face vizite la meșteri populari și în gospodării vechi. Apoi vom realiza documente, adică interviuri, chestionare, fotografii și filmulețe pe care le vom edita și le vom stoca pe calculator, urmând să le publicăm pe site-ul proiectului”, a adăugat profesoara Stana Georgescu-Apostu.

Următoarea etapă s-a desfășurat în lunile octombrie și noiembrie, cu o nouă activitate pe tema „Meșterul și breasla”, urmând să continue în lunile decembrie și ianuarie 2014 cu activități de cercetare și documentare pe tema obiceiurilor și tradițiilor dedicate sărbătorilor de iarnă. Obiceiurile marilor evenimente din viața omului și cele privitoare la ocupațiile străvechi ale comunităților sunt ultimele etape prevăzute în cadrul acestui proiect.

„Prin acest proiect ne-am propus ca elevii să perceapă corect originile tradițiilor românești, să conștientizeze importanța acestora pentru comunitățile din țara noastră, să dezvolte deprinderile de a descoperi și cerceta tradițiile prin consultarea unor documente în biblioteci sau online, prin aplicarea de chestionare sau interviuri și înregistrarea acestora în documente word sau audio-video, și nu în ultimul rând copiii își vor dezvolta creativitatea”, a spus profesoara Silvia Tatu, de la Clubul Copiilor din Săcele

Proiectul „eTradiții în România interculturală” se desfășoară pe parcursul unui an, în perioada mai 2013 – mai 2014.

Articole similare:

La Văleni, viitorii artişti se formează prin programul e-Cultură

Vechile tradiții, înviate la Mărișel

Voturi: 0

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza