Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiecte: Dărmăneşti

Materiale eAntreprenor

Tematică: General

În cadrul competiției eAntreprenor, din partea comunității Dărmănești, a participat PFA Mărgărit Mugurel care oferă servicii destinate amenajării și întreținerii grădinilor și spațiilor verzi, incluzând înființare și întreținere gazon, plantare arbori și arbuști ornamentali, amenajare grădini de piatra și ronduri de flori, realizare pavaje și alei, amenajare lacuri, iazuri si cascade ornamentale.

Obiectivele stabilite în cadrul competiției vizează extinderea pieței de desfacere și creșterea calității serviciilor oferite către membrii comunității locale.

Pentru atingerea obiectivelor stabilite, antreprenorul și-a propus realizarea unei mini-sere, în scopul producerii de material săditor și achiziționarea unei aplicații IT care să faciliteze realizarea designului peisagistic.


ACTIVITATEA 1 – Fii şi tu un întreprinzător de succes

Pentru o perioadă de timp personalul RECL a luat locul antreprenorilor și au promovat serviciile oferite de PAPI pentru mediul antreprenorial din comunitate. Aici puteţi vizualiza pliantul de promovare realizatat precum și componența echipei.


Materiale activitatea 1

ACTIVITATEA 2 – Resurse utile pentru afacerea ta

A fost analizate afacerile antreprenorilor precum și adaptarea adaptarea acestora la nevoile comunității și a fost realizat un material de prezentare a activităţii economice a antreprenorilor, acesta fiind încărcat în secţiunea de Business – Blog Business.


Materiale activitatea 2

ACTIVITATEA 3– Planuri pentru viitor

Pe baza analizei profilului economic a fiecărui antreprenor din echipă şi pe baza analizei SWOT a activităţii economice din comunitate a fost realizat planul de afaceri care cuprinde iniţiativele de business dorite a fi întreprinse de către antreprenori, acţiunile şi activităţile pe care aceştia şi le propun cu scopul de a contribui în mod direct la creşterea şi dezvoltarea activităţii economice a celor ce participă la competiţie, dar şi a comunităţii locale din care echipa face parte.


Materiale activitatea 3


 

Reabilitare Grădiniţa Mărginenii de Sus

Tematică: Educaţie

Renovare: reparaţie acoperis, zugrăveli, înlocuit tâmplărie, pardoseala, mobilier.

Reabilitare iluminat public

Tematică: Administraţie

S-a realizat iluminatul public prin montarea unor lămpi ecologice.

Reabilitare Școala Marginenii de Sus

Tematică: Educaţie

Renovare: reparat acoperiş, inlocuit tâmplărie, înlocuit instalaţie electrică, reparaţii pereţi, zugrăvit, înlocuit mobilier.

Reabilitare Grădiniţa Dărmăneşti

Tematică: Educaţie

Grădiniţa Dărmăneşti a fost extinsă cu înca două săli de clasă şi au fost renovate şi cele existente. S-a inlocuit tâmplăria, pardoseala şi mobilierul, s-a zugravit.
Amenajare sediu Primărie

Tematică: Administraţie

Sediul Primariei va fi amenajat în fostul complex comercial. Proiectul a obtinut fonduri de finantare si se afla in faza de executie. Lucrarile au inceput in vara anului 2009. 

Reabilitare Cămin Cultural

Tematică: Cultură

Proiectul se află în faza de solicitare fonduri.

Regularizare pârău Piscov pe o lungime de 5 km

Tematică: General

Proiectul se află în faza de solicitare fonduri.

Sistem de canalizare, modernizare drumuri şi achizitie de utilaj multifuncţional în satul Dărmăneşti

Tematică: General

Proiectul se va realiza din fonduri structurale.

Tematică:
Pagini: 1|2| >

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza