Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii locale, întocmit de RECL Luncavița

19.11.2013
Un proiect valoros intitulat „Îmbunătățirea infrastructurii drumului de acces DE147 cu scopul consolidării competitivității zonelor pescărești din comuna Luncavița județul Tulcea” a fost depus de Primăria din localitate. După cum spune și titlul, principalul obiectiv e refacerea infrastructurii unui drum din comună, un drum de interes local care ar deschide oportunități de dezvoltare și în domeniul turismului, precum și al activităților pescărești. Valoarea proiectului se ridică la 390 de mii de euro.

Ca toate comunitățile EBC, și cei din comuna Luncavița își doresc dezvoltarea zonei, a turismului și a activităților aducătoare de venituri. Pentru toate acestea e nevoie de infrastructură care să atragă fie turiști, fie investitori.

„Înainte de 1989 comunitatea noastră avea un număr mare de pescari, dar odată cu trecerea timpului și cu schimbările care au intervenit pe parcurs, Dunărea a fost îndiguită, iar activitatea pescărească a fost înlocuită de cea agricolă. Și, ca urmare a acestui lucru, s-a făcut un dig de la Dunăre până în localitatea noastră, iar drumul a devenit din ce în ce mai anevoios. Folosind resursele TIC obținute prin programul EBC am întocmit un inventar al drumurilor din comună, un plan de reabilitare inclus în strategia de dezvoltare a comunei”, a explicat managerul RECL Luncavița, Ilie Marian.

Din aceste considerente, Primăria comunei împreună cu managerul RECL au căutat o linie de finanțare pentru un drum comunal cu o deosebită însemnătate.

„Aveam de mult timp în plan reabilitarea drumului, dar nu găsisem o linie de finanțare. Aceasta a fost șansa noastră de a depune proiectul pe care l-am întocmit împreună cu ingineri, proiectanți, dar pe partea de analiză, pentru a reduce din costuri, ne-am ocupat noi, împreună cu managerul RECL, suportând cheltuielile din resurse proprii. Sperăm să primim cei 390 de mii de euro pentru refacerea lui. Cu atât mai mult cu cât contribuția din partea solicitantului, adică a Primăriei Luncavița e zero. Un aspect important pentru noi. Sperăm să intre la finanțare, deși sunt mai multe localități din împrejurimi care au depus proiecte. Sperăm să fim noi cei care primim banii, pentru că pe lângă avantajul de a reface infrastructura, reabilitarea drumului ne-ar ajuta să și atragem investitori în zonă.” a explicat, la rândul său, însemnătatea proiectului primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie.

Reabilitarea drumului ar duce la dezvoltarea turismului

„Implementarea acestui proiect ar crea premisele unui miniport la Dunăre care i-ar ajuta pe agricultori să se dezvolte. Un miniport în localitatea noastră ar duce la revigorarea economică a comunei pentru că sunt investitori care ar dori să ajungă la noi, doar că acum nu este port. Văzând că lucrurile iau o direcție de dezvoltare și proprietarii terenurilor din zonă ar prinde curajul să depună proiecte agricole. Pe de altă parte și turismul ar avea de câștigat. Această zonă deservește și locul unde în fiecare an, la sfârșitul lunii august, au loc festivalurile localităților. Tot în această zonă, când e Turneul Internațional Dunărea poposesc 200-300 de caiaciști. Noi le punem la dispoziție locuri de campare, pază, electricitate și le oferim și un moment artistic cu ansamblul folcloric. Dar reabilitarea acestui drum, ne-ar da posibilitatea pe viitor să cazăm turiștii în localitatea noastră. Astfel turismul s-ar dezvolta simțitor în acea perioadă. Iar dacă lucrurile ar merge pe un făgaș bun, am putea să achiziționăm și bărci, unde vizitatorii ar putea face împreună cu pescarul, o plimbare cu barca pentru a vedea bogățiile zonei” , a adăugat managerul RECL.

În ultimii ani s-a urmărit expansiunea turismului care ar determina o serie de efecte benefice asupra comunității, printre care impactul social și lărgirea orizontului spiritual și profesional, dar cu păstrarea unor elemente cu specific tradițional, crearea de noi locuri de muncă și surse de venit.

Proiectul a fost depus in luna iulie pentru a primi finanțare din partea Grupului Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării. Această asociație are menirea de a stopa declinul sectorului pescăresc și de a sprijini dezvoltarea zonei. Revitalizarea acestui sector are rolul de a valorifica potențialul economic pentru îmbunătățirea calității vieților membrilor comunității.

Articole similare:

EBC a facilitat modernizarea vechiului “Drum al ucrainienilor”

Voturi: 1

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza