Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiect de 2,5 milioane de euro câștigat cu sprijinul PAPI Schela

26.11.2013
Un proiect valoros, în valoare de 2,5 milioane de euro, a fost câștigat de Primăria Schela prin Măsura 322, cu ajutorul Centrului PAPI din localitate. Folosind resursele TIC primite prin programul Economia Bazată pe Cunoaștere, inspectorii primăriei și managerul RECL, și-au adus aportul la întocmirea proiectului. Tot managerul RECL, prin site-ul pe care l-a creat, promovează obiectivele urmărite prin acest proiect, pentru ca toți cetățenii comunei, și nu numai, să afle stadiul de lucru în care se află și ce anume se va realiza.

La începutul verii, Primăria Schela a semnat contractul de finanțare pe Măsura 322 pentru un proiect integrat ce va aduce multe realizări în comună, având în componența sa rețeaua de canalizare și stația de epurare, reabilitarea străzii Arcaci, reabilitarea primăriei vechi, înființarea serviciului de administrare a domeniului public și dotarea after school-ului.

„E un mare câștig atât pentru comuna Schela, cât și pentru județul Galați, având în vedere că acest an 2013 nu prea sunt deschise și nu există nici o linie de finanțare pentru autoritățile publice locale. Este câștigul și mai mare pentru locuitorii comunei Schela deoarece localitatea figurează între cele poluate cu nitriți și nitrați. Strada Arcaci e mereu cu probleme. Atunci când plouă vin apele din câmp și curg din gard în gard. Locuitorii acestei străzi sunt nemulțumiți pe bună dreptate. Sperăm ca prin implementarea acestui proiect prin realizarea magistralei de canalizare și a stației de epurare, să rezolvăm problema străzii principale și a celor racordați la rețeaua veche. Altă componentă a proiectului este reabilitarea primăriei vechi și transformarea ei în muzeu. Ne vom îndrepta atenția și spre dotarea after school-ului. Și tot în acest proiect integrat mai este vizată și înființarea serviciului de administrarea domeniului public, componentă ce prevede achiziționarea de utilaje necesare acestui serviciu”, a declarat primarul localității Schela, Maricel Petrea.

Pentru că a fost semnată cererea de finanțare, următorul pas e realizarea licitației. Termenul de finalizare al lucrării este de 28 de luni, așadar până la finalul anului 2015 acest proiect trebuie încheiat.

Proiectul, extrem de valoros pentru comuna Schela, a ajuns să devină realitate și cu ajutorul inspectorilor din cadrul Primăriei și a managerului RECL, Mircea Dima.

„Centrul PAPI are rolul de a se implica în rezolvarea problemelor comunității pentru a reduce sau chiar rezolva lipsurile. De aceea, permanent caut parteneriate în care ne putem asocia pentru a ajuta la dezvoltarea comunei. Am ajutat la acest proiect cu tot ceea ce s-a solicitat, acte pe care le-am întocmit sau multiplicat folosind resursele oferite prin programul Economia Bazată pe Cunoaștere, iar după ce proiectul a fost aprobat, am oferit prin Centrul PAPI susținere și promovare. Pentru ca cetățenii să afle ce înseamnă acest proiect și ce beneficii va aduce comunității am oferit permanent informații în Centrul PAPI, dar am făcut și o emisiune ce am postat-o pe site-ul comunaschela.weebly.com în cadrul rubricii Buletin Informativ Cetățenesc, unde am prezentat un raport de activitate săptămânal al primarului. De asemenea, ca manager RECL voi ajuta în continuare la implementarea proiectului, la organizarea licitațiilor și la toate pregătirile necesare pentru începerea lucrărilor. Ne bucurăm că am primit această finanțare de la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, cu care avem o bună colaborare, un bun parteneriat.” a spus managerul RECL, Mircea Dima.

Va fi extinsă și rețeaua de canalizare

În cea de-a doua sesiune de atragere a fondurilor europene 2014-2020, Primăria Schela va depune un proiect, întocmit de inspectorii săi și cu ajutorul managerului RECL, care vizează extinderea rețelei de canalizare. De asemenea, un proiect ce urmează a fi depus în cadrul GAL-ului vizează reabilitarea căminului cultural.

Proiectul integrat în valoare de 2,5 milioane de euro a fost câștigat prin măsura 322 privind „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale” se încadrează în Axa III „Calitatea vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale”, finanțată de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Are ca principale obiective: îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază în spaţiul rural, îmbunătăţirea accesului la servicii de bază pentru populaţia rurală, creşterea numărului de sate renovate și creşterea numărului de obiective de patrimoniu din spaţiul rural.

Articole similare:

”La Prundeni, aproape toate proiectele care se scriu sunt câştigătoare”

Spiritul de iniţiativă al managerilor RECL contribuie la dezvoltarea comunităţilor EBC

Voturi: 0

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza