Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Programul internaţional „Mind Mosaic” prinde rădăcini la Teiu

22.01.2010
În timp ce majoritatea elevilor unităţilor şcolare din mediul rural s-au bucurat de zăpada vacanţei de iarnă, în comuna Teiu din judeţul Argeş şcolarii au avut de lucru. Pe lângă proiectul „e-Vacanţă de iarnă" la care s-a încris Şcoala cu clasele I- VIII „Vladimir Streinu", comunitatea din Teiu participă la programul educativ internaţional „Mind Mosaic" pe tema drepturilor fundamentale ale omului şi a cetăţeniei, finanţat de Comisia Europeană.

„Mind Mosaic" este un program educativ pilot iniţiat în cinci ţări din Europa în anul şcolar 2009-2010 - Estonia, Irlanda, Grecia, Republica Cehă şi România. Acest instrument pedagogic se concentrează pe tema drepturilor fundamentale ale omului şi a cetăţeniei, însă are şi o componentă artistică, mai exact desenul. "Mind Mosaic" oferă posibilitatea de a transforma colajul creat de elevii din cele cinci ţări, cu ajutorul unor artişti profesionişti, într-o lucrare veritabilă de artă murală, din ceramică, care va fi fixată pe un zid din localitate, astfel încât să poată fi văzută de public.

Proiectul desfăşurat în şcoala noastră a implicat nu doar clasele a VII-a şi a VIII-a ci şi elevii din clasele primare, care studiază educaţie civică. Mind Mosaic se doreşte a fi o activitate interdisciplinară, care se desfăşoară atât în cadrul orelor de educaţie civică, prin dezbaterea punctuală a cartei drepturilor omului, cât şi în cadrul unui atelier de lucru la care participă toţi elevii. Proiectul a fost întâmpinat chiar de la început cu entuziasm de către elevii care speră deja la o nouă ediţie şi la anul ", a declarat profesoara Mirela-Emilia Pandrea, directoarea şcolii din Teiu.

Rezultatele obţinute de elevii din Teiu vor fi aduse la cunoştinţa organizatorilor de la Bruxelles ai programului „Mind Mosaic" până pe 14 februarie 2010 şi astfel această şcoală va participa la concursul pentru premiul cel mare de 1.000 de euro. Banii trebuie folosiţi la realizarea picturii murale care va împodobi şcoala câştigătoare, a mai adăugat directoarea şcolii „Vladimir Streinu".

Programul pilot este finanţat de Comisia Europeană şi este derulat într-un număr de 300 de şcoli. Mind Mosaic urmăreşte familiarizarea elevilor cu Carta europeană a drepturilor fundamentale a UE . Carta este un document fundamental pentru cetăţenii europeni, iar elevii şi în special tinerii reprezintă grupul ţintă pentru cunoaşterea şi însuşirea propriilor drepturi. Comisia Europeană a finanţat proiectul tocmai din necesitatea cunoaşterii şi conştientizării acestor drepturi de către tineri, iar şcoala a oferit cel mai eficient cadru de educaţie ", a explicat profesoara Mirela-Emilia Pandrea.

Programul pilot „Mind Mosaic" a fost implementat la nivel naţional de Fundaţia Generation Europe, împreună cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. El pleacă de la premisa că toţi cetăţenii Uniunii Europene se bucură de nu mai puţin de 50 de drepturi fundamentale distincte, indiferent de locul lor în societate - copil sau adult, femeie sau bărbat, angajat sau şomer, cetăţean care respectă legile sau infractor, membru al unei majorităţi sau al unei minorităţi.

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII „Vladimir Streinu", după ce au urmărit prezentarea Power Point legată de drepturile cetăţeanului şi au citit fiecare drept în parte, au încercat să redea prin artă ceea ce au înţeles. Mai precis, elevii au realizat desene care ulterior au fost expuse pe cele două „Carte ale drepturilor cetăţeanului", puse la dispoziţie de către organizatori.

Filmul cu toate materialele realizate şi cu munca efectivă a elevilor şi a îndrumătorului lor va fi trimis la Bruxelles, alături de cele două Carte. Deşi programul pilot se adresează elevilor din grupa de vârstă 13-15 ani (care studiază la clasă "Drepturile Cetăţeanului"), la Teiu au participat şi elevi din clasele primare, care au fost la fel de sârguincioşi şi entuziasmaţi ca şi colegii lor mai mari.

Pe aceeaşi temă:

„e-Vacanţa" cu miros de cozonaci la Teiu

e-Poveşti: Viaţa văzută prin ochii copiilor din comunităţile defavorizate ale României este plină de speranţă

Campanie la Teiu-Argeş: Copilul tau îţi cere să te laşi de fumat!

Elevii din Teiu, cei mai buni voluntari

La Teiu, cuibul părăsit al lui Vladimir Streinu

Voturi: 2

Cuvinte cheie: TeiuArgeşMind Mosaice-VacanţăComisia Europeanăcompetiţie

Adaugă comentariul tău

schimbare

Dată: 10.02.2011 Autor: dorina.velicu
cred ca am putea sa ne schimbam inclusiv perceptia fata de scoala. parca si pe asta o facem prea incrancenati

Site, nu, blog-da

Dată: 21.02.2010 Autor: cory.prof
Aici gasiti mai multe materiale in legatura cu proiectul: http://scoalateiuarges.blogspot.com/

site

Dată: 25.01.2010 Autor: georgeta.vamos
Pai, mai mult decat sigur or sa faca un site cu aceste lucrari. Noi sa ramanem pe faza!

interesant

Dată: 24.01.2010 Autor: alina.mares
Mi se pare foarte interesanta ideea aceasta. Dezvolta gustul pentru frumos de la cele mai mici varste. As fi foarte curioasa sa vad ce a iesit in fiecare dintre tarile participante!

Nu se poate

Dată: 24.01.2010 Autor: dumitru.voinescu
Eu unul ma opun confiscarii vacantei. Daca nici vacanta nu mai este, ce avantaje sa mai ai ca lucrezi in invatamant?

Vacanta

Dată: 23.01.2010 Autor: dan.husi
Si eu cred ca vacanta profesorilor este cam mare, ar trebui sa aiba concediu ca si ceilalti oameni, ma rog, cu trei saptamani mai mult ca sa aiba si ei vacanta de iarna si de Paste. In rest, sa lucreze la tanara generatie ca ma doare capul cate probleme avem cu ea!

Bietii profesori

Dată: 23.01.2010 Autor: ion.nastase
Eu cred ca profesorii care isi petrec vacantele la scoala ar trebui platiti dublu fata de ceilalti. Asta da interes. Oare ministrul Educatiei stie ca avem astfel de profesori in Romania?

ase e!

Dată: 23.01.2010 Autor: teodora.iancu
Da, chiar asa! Sunt o gramada de copii care chiar sunt fericiti sa fie cooptati in activitati de genul acesta in vacante! Simt ca apartin unei familii mai mari, cu aceleasi preocupari, se simt fericiti cand sunt impreuna si mai ales in afara oreleor de curs!

Activitate extrascolara

Dată: 23.01.2010 Autor: cory.prof
Pentru ca activitatile extrascolare se desfasoara in vacante sau in afara orelor de curs, in weekend-uri sau dupa orele curs; asa prevede metodologia; si sunt f. bine venite pt. ca majoritatea copiilor din mediul rural nu prea au pe unde pleca in vacante, chiar se plictisesc acasa.

de ce nu in timpul scolii?

Dată: 23.01.2010 Autor: georgiana.boldeanu
Foarte frumos! Dar de ce toate aceste activitati interesante se desfasoara in vacantele scolare? Cand poate unii copii nu pot fi prezenti pentru ca, poate, pleaca la bunici, in alt sat... De ce nu pot fi desfasurate in timpul scolii?

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza