Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Produleşti

Vizitati site-ul oficial: www.primariaprodulesti.ro


Comuna Produleşti este situată la 47,7 grade latitudine nordică şi 25,5 grade longitudine estică, la o altitudine de 150 m faţă de nivelul mării. Se compune din satele Produleşti, Broşteni şi Costeşti din Deal. Aşezarea este tipică Câmpiei Române, se află la 24 km de Târgovişte, la 9 km de Titu şi 55 km de Bucureşti, fiind situată în apropierea râurilor Dâmboviţa şi Argeş.

Relieful este şes cu aspect de luncă, cu pământ negru, nisipos şi argilos, bun pentru cultura mare, vegetţie specifică zonei agricole de câmpie, văile fiind puţin adânci, doar cu o mica terasă între vatra satului Costeşti din Deal şi Râul Răstoaca.

Suprafaţa totală a comunei este de 2955 de ha, astfel: intravilan 70 ha, teren arabil 2450 ha, păşune, fân 126 ha, pădure 127 ha, alte categorii 182 ha.Clima este temperată, cu patru anotimpuri, din ce în ce mai incerte datorită încălzirii globale, a creşterii poluării, a experienţelor care se fac în spaţiu şi a altor cauze subiective.

poza

S-a realizat „Monografia comunei Produleşti” şi sărbătorirea zilei comunei „Târgul de Rusalii” şi s-a oferit sprijin material şi financiar pentru cele două biserici - Costeşti din Deal şi Produleşti - şi pentru construcţia bisericii în Broşteni.

Istoric

Se spune că prin anii 1600 ajunge aici ciobanul mocan PRODAN sau PREDA, care şi-a instalat o stână cu oile sale. Plăcându-i locul, nu l-a mai părăsit. După ciobanul Prodan au mai venit şi alţi doi ciobani mocani. Au mai venit în sat Ion Litroi şi un armean bogat, aceştia întemeind satul PRODULEŞTI. Posibil ca această legendă să fie chiar adevărată

mai multe detalii...

Resurse locale

Pentru marea majoritate a locuitorilor comunei Produleşti, agricultura constituie şi va rămâne şi în viitor sectorul economic de bază.

mai multe detalii...

Tradiţii

Există multe obiceiuri care au fost transmise din generaţie în generaţie, aplicate continuu din vremuri îndepărtate. Au existat multe obiceiuri şi o parte dintre aceste au rezistat timpului.

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza