Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Producătorii de răchie din Banatul Montan ajutați de PAPI Fîrliug să dețină o marcă înregistrată

06.12.2013
Peste 600 de producători autorizați de răchie din Banatul Montan, membri ai Asociației Producătorilor de Răchie și-au înregistrat brandul „Răchie de Banat” la Ministerul Agriculturii și cu ajutorul PAPI din Fîrliug, județul Caraș-Severin. Tot cu ajutorul personalului PAPI aceștia și-au creat un blog de promovare, iar acum își caută investitor pentru a-și putea vinde produsul în toată Europa.

Răchia de Banat este un produs distilat al cărui renume a trecut de granițele zonei. Pentru a-și putea promova răchia, producătorii s-au constituit în Asociația Producătorilor de Răchie din Banatul Montan. „În Banatul Montan se produce răchie din fructe, cum ar fi prune, mere, pere sau chiar mere sau pere cu prune. Cea mai renumită este răchia de prună, distilată la 32-34 de grade”, a declarat Ioan Borduz, președintele Asociației, dar și primar al comunei Fîrliug.

Pentru a-și promova produsul, el a înregistrat marca „Răchie de Banat” la Oficiul Naţional de Mărci și a reținut brandul la Ministerul Agriculturii.

Promovare online și offline

Personalul PAPI din Fîrliug a venit în ajutorul producătorilor cu întocmirea documentației necesare dar a și creat un blog de promovare, ce poate fi accesat la adresa http://rachie-banateana.blogspot.com/, prin care să vestească celor intersați că „Răchia de prune din Banatul Montan” a devenit marcă înregistrată în Comunitatea Europeană.

Personalul PAPI Fîrliug a încercat să explice pe blog de ce este atât de bună această băutură: „Este vorba de răchia produsă în zona văii Pogănişului, Fîrliug, Zorlenţu Mare. Spre deosebire de răchia produsă în zonele montane, aceasta are o dulceaţă în plus generată de faptul că zona văii Pogănişului este situată la interferenţa dintre munte şi câmpie. Aici soarele răsare mai devreme şi apune mai tîrziu decât în zonele montane, iar fructul din care se face răchia, respectiv pruna, expusă la soare mai mult timp, are mai multă zaharoză în componenţă, rezultând din prelucrarea sa o răchie mai dulce”.

Promovarea răchiei se face însă și offline, tot cu ajutorul personalului PAPI din Fîrliug. „Avem acum un CD de promovare și un pliant, editate în limba română și în limba sârbă”, a declarat Ioan Borduz.

Se caută un investitor

În acest an, la Fîrliug este o producție de prune foarte bună. Primarul Ioan Borduz spune că va fi răchie din belșug, numai să o poată producătorii comercializa. Producătorii din Banatul Montan vor să iasă cu răchia în Europa. Dar, ei produc răchie în cazane de cupru. Pentru a o putea vinde în Europa, caută un investitor. „Noi căutăm un investitor serios, fără de care noi nu putem valorifica răchia nici pe piața românească, nici pe cea europeană. Ar fi nevoie de o a doua distilare, într-un cazan de inox”, a explicat Ioan Borduz.

Președintele Asociației Producătorilor de Răchie din Banatul Montan speră însă că va reuși să găsească investitorul, pentru că atunci răchia din Banatul Montan va deveni cu adevărat un brand, ce va fi găsit în magazine, la fel ca whisky-ul. „La fel la whisky-ul, trebuie însă să îndeplinim anumite condiții, să avem anumite certificări”, spune Ioan Borduz.

Articole similare:

Locuitorii din Banatul Montan vor ca PAPI să se ocupe de promovarea produselor lor

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Fîrliugjudețul Caraș Severinrăchia de Banatcertificaremarcă înregistrată

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza