Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prin eCULTURĂ bibliotecile din Dărmăneşti şi Urzicuţa au căpătat viaţă

22.12.2012
Proiectul “Tradiţie şi inovaţie în biblioteca ta”, derulat în cadrul programului de granturi eCULTURĂ, finanţat de MCSI prin proiectul “Economia Bazată pe Cunoaştere”, a adus un plus de culoare bibliotecilor din Dărmăneşti (jud. Dâmboviţa) şi Urzicuţa (jud Dolj). Ca urmare a activităţilor derulate, numărul utilizatorilor a crescut, trecutul localităţilor a fost reînviat, iar barierele dintre tineri şi vârstnici au dispărut.

Primul pas în atragerea localnicilor în activităţile pe care şi le-au propus, a fost făcut de membrii echipei de implementare a proiectului prin organizarea unor cursuri de comunicare. Acestea au avut rolul de a rupe barierele dintre copii şi vârstnici, de a-i ajuta să se cunoască mai bine şi să colaboreze în aşa fel încât succesul proiectului să fie garantat.

“Aceste cursuri i-au ajutat să conştientizeze că oricine, indiferent de vârstă poate să aibă ceva de spus, o experienţă de viaţă pe care să o împărtăşească şi celorlalţi. Este cunoscut faptul că tinerii nu mai stau de vorbă cu bunicii, părinţii nu mai au timp pentru copii. La aceste cursuri, părinţii au învăţat multe despre copiii lor, şi invers. Cursul de comunicare a fost construit pe mai multe module: comunicare, lucru în echipă şi cunoaştere interpersonală. Zilnic, cel puţin 20 de persoane au venit la întâlnirile noastre”, a spus Vlăduţ Andreescu, managerul proiectului.

Expoziţie PhotoVoice

Faptul că au interacţionat cu bătrânii satului la aceste cursuri, le-a înlesnit tinerilor din echipa de proiect una dintre sarcinile pe care aveau să o primească ulterior. Aceea de a merge pe teren, a colecţiona fotografii vechi şi a imortaliza imagini grăitoare pentru trecutul şi prezentul comunităţii locale. Cu ajutorul acestora a fost întocmit un album al comunităţii Dărmăneşti, care se regăseşte acum în toate bibliotecile dâmboviţene.

“Am folosit tehnica intitulată PhotoVoice, adică Imaginile Vorbesc. Pe lângă fotografii, tinerii au notat şi câteva cuvinte în care au explicat de ce au imortalizat acea imagine, cum anume aceasta a mişcat ceva în mintea şi sufletul lor. La finalul proiectului a avut loc la bibliotecă vernisajul expoziţiei, care a adus un număr mare de vizitatori. Şi asta deoarece mulţi dintre ei se regăseau în acele imagini. Pe data de 8 noiembrie a fost organizată la Târgovişte o întâlnire cu toţi bibliotecarii din Dâmboviţa prilej cu care doamna bibliotecară din Dărmăneşti le-a oferit câte un album şi un DVD pe care se regăseşte un filmuleţ de prezentare a proiectului “Tradiţie şi inovaţie în biblioteca ta”, a arătat coordonatorul echipei de proiect.

Seri de filme româneşti autentice

Pentru ca numărul celor care trec pragul bibliotecilor din Dărmăneşti şi Urzicuţa să crească, iniţiatorii proiectului au organizat patru seri de film. Spectatorii au putut viziona filme româneşti vechi precum “Dacii” ori “Mihai Viteazul”, şi au discutat pe marginea lor.

“Unul dintre obiectivele urmărite de noi era acela de a aduce puţină viaţă în bibliotecă şi a-i face pe membrii comunităţii să simtă că biblioteca este a lor şi sunt oricând bineveniţi acolo. Seara de film a fost o găselniţă de-a noastră pentru a aduce oameni în bibliotecă şi mai apoi a discuta pe marginea subiectului urmărit”, a explicat Vlăduţ Andreescu.

Filmele au fost urmărite concomitent în localităţile partenere, iar discuţiile au avut loc şi pe Skype între membrii celor două comunităţi.

La bibliotecă, oricine poate primi răspunsuri privind scrierea de proiecte.

Obişnuite să vină zilnic sau săptămânal la activităţile proiectului “Tradiţie şi inovaţie în biblioteca ta”, persoanele implicate în derularea acestuia s-au despărţit cu părere de rău.

“Oamenii au legat prietenii durabile şi pot veni oricând la bibliotecă, dar parcă este altceva atunci când ştii că faci parte dintr-un proiect şi că există un calendar al activităţilor bătut în cuie. De aceea, localnicii au privit cu mare tristeţe momentul încheierii, lucru care a reprezentat un alt semn al reuşitei noastre”, a spus managerul Vlăduţ Andreescu.

Proiectul “Tradiţie şi inovaţie în biblioteca ta” şi-a atins toate obiectivele, motiv pentru care cei care l-au scris şi implementat încearcă sentimentul muncii recunoscute şi confirmate.

“Cea mai mare satisfacţie pentru mine este faptul că, prin EBC, se întâmplă astfel de proiecte. Beneficul comunităţii loacale este acela că instituţia creşte, este condusă de o persoană în care poţi avea încredere din punct de vedere profesional, pentru că ştie să scrie un proiect care să aducă beneficii comunităţii , şi în cele din urmă, persoana respectivă poate sta la dispoziţia oricui din comunitate cu răspunsuri privind scrierea de proiecte”, a concluzionat Vlăduţ Andreescu.

Articole similare:

“Biblioteca un tărâm nedescoperit, explorată cu un click” la Mircea Vodă

Fasching-ul săsesc, reînviat la Saschiz de programul “eCultura”

Voturi: 0

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza