Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prin EBC, talentul copiilor din Vărăşti a devenit cunoscut la nivel naţional

12.09.2013
Grupul vocal “ Şoaptele îngerilor” a fost înfiinţat în urmă cu aproape o jumătate de an la iniţiativa managerului RECL Vărăşti, județul Giurgiu. În numai câteva luni, copiii ce îl compun au făcut progrese uimitoare în domeniul muzical. În urma Concursului Naţional de poezie şi muzică religioasă “Bucuria de a fi creştin”, o membră a grupului vocal a fost premiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. De asemenea, una dintre poeziile recitate de aceasta a fost prezentată în cadrul unei emisiuni difuzate de postul Tv Trinitas.

Prima evoluţie pe scenă a Grupului vocal “Şoaptele Îngerilor” a avut loc în luna decembrie a anului 2012, atunci când copiii au pregătit un concert de colinde intitulat “La săvârşitu’ lumii, Hristos se naşte, Slăviţi-l!”, pe care l-au prezentat în faţa membrilor comunităţii locale.

Încântarea pe care au văzut-o pe chipurile părinţilor ce îşi urmăreau uimiţi copiii evoluând pe scenă, a fost un motiv suficient de puternic pentru managerul RECL Cosmin Constantin şi soţia acestuia să pregătească noi şi noi spectacole, diversificând repertoriul grupului. Astfel, următorul eveniment a fost dedicat femeilor din Vărăşti şi a avut loc în preajma zilei de 8 Martie.

“Am organizat spectacolul în data de 10 martie, într-o zi de duminică pentru ca toate femeile invitate să poată fi prezente. Intitulat “Mamă iubitoare - vreau să-ţi mulţumesc!”, evenimentul a durat mai bine de trei ore. În prima parte, copiii au prezentat cântece închinate mamei, iar în cea de-a doua melodii populare”, a arătat managerul RECL Cosmin Constantin.

Cosmin Constantin a pus bazele grupului vocal “Şoaptele îngerilor”, iar în prezent se ocupă de problemele organizatorice ce ţin de participarea copiilor la diverse concursuri ori de buna desfăşurare a spectacolelor organizate la nivel local. Cea care însă şlefuieşte vocile micuţilor este soţia acestuia Maria Constantin, bibliotecar la Biblioteca Vasile Militaru din Vărăşti.

Maria Constatin se întâlneşte cu micii artişti de cel puţin două ori pe săptămână. În preajma spectacolelor repetiţiile devin însă zilnice. “Chiar şi în aceste momente mă aflu cu ei în clădirea PAPI şi repetăm pentru un nou spectacol. Avem copii de la patru ani şi jumătate la 14 ani. În momentul în care am făcut selecţia, toţi cei care au dorit au putut să dea o probă. I-am acceptat şi pe cei care nu prezentau calităţi vocale evidente dar aveau ureche muzicală. Între timp au progresat foarte mult şi au rămas chiar şi ei uimiţi de nivelul la care se pot ridica. Şi părinţii sunt foarte încântaţi de evoluţia lor”, a declarat Maria Constantin.

Premiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Pentru că din repertoriul grupului vocal nu lipseşte nici muzica religioasă, managerul RECL şi soţia acestuia au decis să îi înscrie pe cei mai talentaţi copii la Concursul Naţional “Bucuria de a fi creştin”, concurs organizat de Patriarhia Română cu prilejul anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Copiii au trecut mai întâi prin faza organizată la nivelul de Protoierie iar câştigătorii au mers mai apoi la faza de la nivel de Eparhie. Aici, copiii din Vărăşti au obţinut locurile I şi III la secţiunea recitarea unei poezii religioase precum şi locul II şi o menţiune le secţiunea muzică religioasă.

Fericita câştigătoare a locului I la secţiunea de poezie, Adriana Bolborici, a fost mai apoi invitată la Palatul Patriarhiei alături de alţi 86 de copii din ţară, toţi fiind premiaţi de Părintele Patriarh Daniel.

“La nivelul Patriarhiei au mers câştigătorii locului I din fiecare eparhie. Acolo nu au mai prezentat un moment în sine, fiind premiaţi de însuşi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. A fost realizat în schimb un filmuleţ cu evoluţiile lor artistice care a fost difuzat pe postul Tv Trinitas”, a spus managerul RECL Vărăşti. Poezia care i-a adus primul loc Adrianei Bolborici, elevă în clasa a şaptea la Şcoala din Vărăşti îi aparţine poetului local Vasile Militaru şi se numeşte “Hristos a înviat”. Cei interesaţi pot urmări prestaţia Adrianei într-un filmuleţ postat de managerul RECL pe YouTube.

E-Vacanţa în stil vărăştean

Fie că sunt sau nu membri ai grupului vocal “Şoaptele Îngerilor” copiii din Vărăşti ştiu însă că la PAPI sunt primiţi mereu cu braţele deschise, de aceea nu ezită să treacă pragul Centrului. Unii s-au obișnuit să meargă la PAPI zilnic după terminarea orelor de la şcoală. Acum este vacanță și, pentru că în Vărăşti participarea la competiţia eVacanţă! a devenit o tradiţie, managerul RECL este hotărât să continue acest proiect pe cont propriu. “An de an am participat la „e-Vacanţă!” şi am derulat fel de fel de proiecte, iar ei sunt obişnuiţi să vină aici pe perioada verii. Mi-ar fi imposibil să întrerup această activitate şi să le spun să nu mai vină la PAPI în această vară pentru că nu se va mai face nimic. Aşa că am hotărât să organizăm o E-vacanţă locală. Vom organiza nişte cursuri de calculator pe grupe de vârstă. Vor mai fi şi alte tipuri de activităţi, dar, din păcate vor lipsi premiile pentru că nu cred că voi obţine finaţarea necesară pentru ele. Ei vor şti însă din start că, ceea ce au de câştigat nu sunt premii ci cunoştinţe care le vor fi de folos ulterior. PAPI este prin definiţie un centru de schimbare a mentalităţii, de dezvoltare şi promovare a comunităţii locale şi cred că important este să ţinem oamenii aproape”, a conchis managerul Cosmin Constantin.

Articole similare:

Prin EBC, 4 obiective culturale vor prinde contur în 2013 în localitatea Vărăşti

 

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Vărăștijudețul Giurgiupremii naționaleeVacanta!YouTubeevenimente EBC

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza