Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prin EBC, managerul RECL Maria Vlăsceanu a devenit liderul echipei GAL Dărmăneşti

13.02.2013
Maria Vlăşceanu este managerul echipei tehnice a Grupului de Acţiune Locală (GAL) înfiinţat de comuna Dărmăneşti (Dâmboviţa) în parteneriat cu localităţile vecine, comunele I.L. Caragiale şi Vlădeni. Funcţia sa presupune stăpânirea unor cunoştinţe solide în domeniul depunerii de proiecte şi accesării de fonduri europene. După cum ea însăşi declară, experienţa programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională, a ajutat-o să-şi facă datoria cu brio în toate demersurile întreprinse de grupul de acţiune locală şi să acumuleze cunoştinţele necesare de a deveni lider.

Demersurile pentru înfiinţarea unui grup de acţiune locală în comunităţile Dărmăneşti, I.L Caragiale şi Vlădeni au început încă din anul 2009. În toată această perioadă a fost elaborată strategia de dezvoltare a celor trei comunităţi, care s-a dovedit a fi o strategie de success odată ce GAL-ul a primit o finanţare de 2,8 milioane de euro prin Axa IV Leader, bani care vor putea fi accesaţi de autorităţile publice şi persoanele private.Recent, a fost lansat primul apel de selecţie pentru proiecte europene pe 4 măsuri şi anume: măsura 411-121 ”Modernizarea exploataţiilor agricole” , măsura 413-312 “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, măsura 413- 313 “Încurajarea activităţilor turistice” şi măsura 413- 322 “Renovarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Apelul de selecţie a fost lansat în data de 21 ianuarie 2013. Proiectele pentru accesarea fondurilor europene pe cele patru măsuri pot fi depuse la sediul GAL-ului, aflat în localitatea Dărmăneşti, până la data de 1 martie.

Maria Vlăsceanu, managerul RECL Dărmănești a fost desemnată manager al echipei tehnice a Grupului de Acţiune Locală și este de părere că localnicii din Dărmăneşti au acum mai mari şanse să acceseze fonduri pe măsura 1.2.1, mai ales că o parte dintre ei au obţinut calificarea de “lucrător în cultura plantelor” prin proiectul Conect derulat la PAPI în 2011.

“Este vorba despre proiectul “Cunoaşterea, cale spre dezvoltare!”, în valoare de 24.976 lei, derulat în colaborare cu comunitatea Bărăşti din judeţul Olt. În primă fază cursul a fost gratuit, apoi pentru că existau foarte mulţi doritori în comună, am mai organizat încă o sesiune de cursuri pe care şi le-au plătit fiecare. Cu siguranţă calificarea pe care au obținut-o şi informaţiile furnizate de specialiştii Camerei Agricole le vor fi acum de mare folos”, a declarat Maria Vlăsceanu.

Experienţa EBC de mare folos

Funcţionarea propriu-zisă a grupului de acţiune locală Dărmăneşti - I.L. Caragiale -Vlădeni a început în luna martie a anului 2012. Elaboarea strategiei de dezvoltare locală a fost o activitate dificilă şi de durată, dar Maria Vlăsceanu a avut două atu-uri: experienţa de cinci ani ca manager RECL şi accesul permanent la infrastructura TIC oferită prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere.

“Cred că nimeni nu îşi imaginează cât de mult mi-au folosit instruirile la care am participat graţie EBC în toţi aceşti ani. Când ai o astfel de pregătire şi câţiva ani de experienţă în spate, vezi altfel lucrurile”, a spus managerul.

Prin intermediul ei, localnicii din Dărmăneşti şi comunităţile învecinate pot porni cu dreptul în competiţia pentru accesarea fondurilor europene. Au oricând acces la internet de mare viteză în Punctul de Acces Public la Informaţie (PAPI), unde pot studia site-ul http://gal-dcv-darmanesti.ro , de unde pot afla mereu informaţii la zi despre activitatea GAL-ului şi oportunităţile oferite de acesta. În acelaşi timp, se bucură de ajutorul specializat al managerului RECL, aflat oricând la dispoziţia lor.

“Ar fi ideal să existe câte un Centru PAPI şi în localităţile partenere, astfel oamenii din I.L Caragiale şi Vlădeni ar fi mult mai bine informaţi despre activitatea noastră. Noi am mai avut seminarii de promovare în aceste localităţi şi vom mai organiza şi în viitorul apropiat”, a precizat Maria Vlăşceanu.

Strategia de dezvoltare locală a GAL Dărmăneşti-I.L.Caragiale-Vlădeni va fi implementată până în anul 2015. Membrii grupului de acţiune locală speră ca aceasta să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea economică şi socială a regiunii.

Articole similare:

Cu sprijinul EBC, GAL Dărmăneşti va atrage fonduri europene

RECL Cristineşti a avut o contribuţie importantă la înfiinţarea GAL „Codrii Herţei”

Voturi: 0

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza