Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prin EBC, întreprinderea socială “Cămara Săruleşti” va face cunoscute tradiţiile culinare călărăşene în toată ţara

06.09.2013
Asociaţia “Cămara Săruleşti” este o întreprindere socială care îşi propune să aducă un suflu nou în comunitatea EBC de pe Valea Mostiştei. Pe de o parte întreprinderea va genera apariţia unor locuri de muncă în Săruleşti (jud. Călăraşi), iar pe de altă parte produsele culinare tradiţionale vor fi promovate la nivel naţional. Membrii asociaţiei au urmat cursuri de antreprenoriat şi IT la centrul PAPI, dotat cu o infrastructură modernă IT&C prin intermediul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională.

În „Cămara Săruleşti” se pot găsi salate traditionale, murături, dulceţuri şi compoturi. Produsele sunt 100% naturale, gătite după reţete tradiţionale, fără aditivi sau conservanţi.

Asociaţia “Cămara Săruleşti” funcţionează pe bază de voluntariat de mai bine de doi ani. În toată această perioadă câteva gospodine inimoase, coordonate de Silvia Anghel, preşedintele asociaţiei, au pregătit astfel de produse pe care le-au expus spre vânzare cu prilejul unor târguri organizate în preajma Crăciunului şi Paştelui de Primăria Săruleşti în colaborare cu personalul RECL. În 2012 întreprinderea socială şi-a căpătat personalitatea juridică, fapt care a dat un avânt nou membrilor fondatori.

“Suntem şapte persoane în această asociaţie. Funcţionăm sub forma unui ONG şi lucrăm intens la transformarea acestei asociaţii într-un brand local. Momentan lucrăm la amenajarea unui spaţiu primit de la primărie pe care îl vom transforma în sediul asociaţiei. Mai exact, aici vor fi pregătite produse alimentare după reţete tradiţionale cu care vom participa la târguri de profil din ţară”, a precizat managerul RECL Dan Vasile, membru fondator al asociaţiei.

Locuri de muncă pentru casnice

Până când noul sediu va fi gata, activitatea asociaţiei se desfăşoară în gospodăriile membrilor, pe bază de voluntariat. Aici se pregătesc după reţete tradiţionale conserve pentru iarnă foarte apreciate de cei care doresc să adopte un stil de viaţă sănătos. Nu este de mirare că la târgurile de Crăciun şi de Paşti organizate în localitate dulceţurile, murăturile şi compoturile gătite în Cămara Săruleşti au avut mare succes în rândul vizitatorilor. Acesta este şi motivul pentru care membrii asociaţiei doresc să omologheze anumite produse, proces pe parcursul căruia vor fi aststați de PAPI.

“Produsul nostru de bază este gemul de corcoduşe pe care vrem să îl omologăm ca marcă înregistrată. Celelalte sunt produse bio aşa cum le făceau pe vremuri bunicile noastre. Materia primă provine din gospodăriile celor şapte membri. Mai avem de asemenea o suprafaţă de 1000 de metri primită de la primărie şi alta de 2000 de metri pătraţi ce ne-a fost pusă la dispoziţie de un localnic pentru a cultiva legume”, a arătat Silvia Anghel preşedintele Asociaţiei “Cămara Săruleşti”.

Pentru a avea legume proaspete pe tot parcursul anului, membrii asociaţiei vor construi un solar pe unul din terenurile de care dispun.

Membrele asociaţiei, şcolite la PAPI

Din asociaţie fac parte femei şomere ori casnice din comuna Săruleşti. Dacă până acum au lucrat fără să aibă vreo pretenţie de ordin financiar, acestea pot spera că odată cu dobândirea personalităţii juridice şi amenajarea spaţiului întreprinderii, vor beneficia de locuri de muncă.

“La noi în ţară voluntariatul nu este foarte dezvoltat. Membrele asociaţiei au urmat cursuri de antreprenoriat şi IT la PAPI şi în felul acesta am ajuns să le cunoaştem mai bine şi să le cooptăm în grup. Eu am reuşit să le insuflu fetelor ideea că până nu vom face un lucru cu suflet fără să aşteptăm să câştigăm ceva, nu vom avea succes în demersul nostru. Scopul nostru este acela de a le crea locuri de muncă. Întreprinderea va fi de tip cooperatist, cât munceşti atât vei fi remunerat”, a spus Silvia Anghel, care este și agent de dezvoltare locală la Primăria Săruleşti.

Un nume pe piaţa românească

Asociaţia „Cămara Săruleşti” a fost înfiinţată cu ajutorul Fundaţiei Soros în cadrul proiectului Rures. Spaţiul Rural şi Economia Socială în România. Acesta îşi propune să sprijine persoanele ce provin din grupuri vulnerabile prin dezvoltarea de organizaţii şi întreprinderi specifice economiei sociale în mediul rural.

“Fundaţia Soros va dota sediul asociaţiei cu tot ceea ce este necesar activităţii noastre, de la aragaz şi frigider până la oale şi tocătoare. Deja o parte dintre echipamente au fost primite şi vor fi montate cât de curând. Conform proiectului, până în vară trebuie organizat spaţiul şi obţinute autorizaţiile de funcţionare de la Direcţia Sanitar Veterinară. Ne dorim ca produsele noastre să devină cunoscute şi să căpătăm un nume pe piaţa românească”, a declarat Dan Vasile, managerul RECL Săruleşti.

Cel mai recent eveniment la care Asociaţia “Cămara Săruleşti” a participat cu un stand de produse este Târgul de Paşte, desfăşurat în data de 1 mai în satul Sănduliţa. Evenimentul s-a aflat la prima ediţie şi a fost organizat la iniţiativa managerului RECL Dan Vasile.

“Cămara Săruleşti a participat cu un stand de produse bio, care s-au bucurat de mare succes în rândul cumpărătorilor. Evenimentul a atras inclusiv vizitatori din Capitală”, a precizat managerul.

Despre Rures

Proiectul Rures se implementează în perioada iulie 2010 - iulie 2013, durează 36 de luni, şi este finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!”, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.Valoarea totală a proiectului este de 9.874.142,00 lei.

Articole similare:

PAPI Dobrun ajută la organizarea economică a „fabricii” de artizani populari locali

RECL Dezești, „centru de desfacere” a produselor agricole locale

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Săruleştijud. Călăraşiasociaţia Cămara Săruleştiîntreprindere socialăproduse tradiţionalevoluntariat

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza