Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prezentarea comunităţii: Grindu


                         

UNITATE ADMINISTRATIV-TERITORIALA
 
          Satul Pisica trece prin toate reorganizarile administrativ-teritoriale efectuate la nivel national de-a lungul timpului, astfel ca in anul 1937, conform legii din 27 martie 1936 comuna Pisica face parte din judetul Tulcea, regiunea Dunarea cu resedinta la Galati, iar in anul 1950 comuna Pisica este parte a raionului Macin, regiunea Galati.
          In 1968 comuna Pisica devine comuna Grindu si este parte a judetului Tulcea.
          Din necesitati economice,in anii 1996-1998,in cadrul programului “PHARE,,pentru “Dezvoltare Regionala,  judetul Tulcea alaturi de judetele Galati, Braila, Buzau, Constanta, Vrancea face parte din regiunea de dezvoltare Sud-Est.
          Ca unitate administrativ-teritoriala,comuna Grindu este condusa de catre un Consiliu Local compus din 11 membri si un primar, alesi pe 4 ani. 
                                          


 STEMA COMUNEI GRINDU
Stema a fost aprobata prin HG si publicata in Monitorul Oficial partea I NR.120/20.022007
                Stema comunei Grindu, potrivit anexei nr.1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat. In partea superioara, in camp rosu, se afla o pisica salbatica de aur, privind spre dreapta.In partea inferioara, in camp albastru, se afla un caiac cu o panza, 8 vasle si carma, cu prova spre stanga, totul de argint; in dreapta caiacului se afla o cruce cu brate inegale asuprind o semiluna, totul de argint; in varful scutului se afla un brau undat de argint, incarcat cu 3 pesti negri, orientati spre dreapta. Scutul este timbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
                Semnificatiile elementelor insumate :
                Pisica salbatica simbolizeaza vechiul nume al localitatii, PISICA, precum si Cotul Pisicii, cotitura in unghi drept pe care fluviul Dunarea o face in acest loc.Caiacul si crucea asuprind semiluna semnifica legenda intemeierii acestei localitati inca din sec. al-XVIII-lea. Braul undat si pestii reprezinta ocupatia de baza a locuitorilor din zona, respectiv piscicultura. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.


 
INFRASTRUCTURA
a. Drumuri
Legătura localitătii Grindu cu reteaua natională (DN 22E: Garvăn – I.C. Brătianu) este asigurată prin DJ222M în lungime totală de 10,6 km, din care pe teritoriul comunei 6,6 km. La acest drum, amenajat pe digul de apărare împotriva inundatiilor s-au executat lucrări de refacere a pietruirii existente în cursul anului 2008.
Pentru perioada 2010-2012 se urmăreste modernizarea DJ 222M.
Reteaua stradală din intravilanul localitătii Grindu este compusă din 41,5 km, din care 3,0 km au fost pietruiti în anul 2005 cu fonduri finantate prin Programul de Dezvoltare Rurală. Pentru restul retelei există studiu de fezabilitate si comuna urmează să acceseze fondurile necesare executiei lucrărilor de reabilitare a străzilor.


Cu ce ne mândrim


Listă sate aparţinătoare

Grindu

SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.