Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Predealul se pregăteşte pentru Olimpiadă

29.06.2009
Primăria Predeal va aloca circa 17 milioane de lei pentru amenajarea pârtiilor de schi din staţiune. Aceste pârtii trebuie să îndeplinească standardele internaţionale necesare organizării Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013.

Competiţie care are loc o dată la doi ani, ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013 va fi organizată, în perioada 16 - 23 februarie 2013, pe Valea Prahovei şi în zona Braşov - Râşnov. Braşovul va găzdui sporturile pe gheaţă, la Predeal fiind amenajat satul olimpic. Probele de sărituri cu schiurile se vor desfăşura la Râşnov, iar competiţiile de schi alpin şi snowboard vor avea loc la Sinaia. Costurile totale se vor ridica la suma estimată de 83 de milioane de euro, finanţarea proiectului urmând să se facă, în principal, prin fonduri locale şi de la bugetul Ministerului Turismului.

Pârtiile de schi vor fi amenajate în următorii doi ani

Amenajarea pârtiilor de schi din Predeal pentru o suprafaţă de 22 de hectare presupune o investiţie de circa 17,9 milioane lei, fără TVA, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de doi ani. Primăria va organiza, în iulie, o licitaţie pentru a desemna firma care se va ocupa de proiect. Investitorii interesaţi trebuie să depună o garanţie de participare de 300.000 de lei şi o garanţie de bună execuţie de 7% din valoarea contractului, după cum apare într-un anunţ al primăriei Predeal. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 iulie.

Firmele care vor participa la licitaţie trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au obţinut profit şi că au înregistrat o cifră de afaceri de minim 35 de milioane de lei. Potrivit anunţului de licitaţie, câştigătorul se va ocupa de reactualizarea proiectului tehnic şi de lucrările de execuţie.

Fonduri europene prin Ministerul Turismului pentru implementarea a trei operaţiuni

Fondurile totale pentru perioada 2007 – 2013 gestionate de către Ministerul Turismului sunt de 150,356 milioane de euro, din care 127,802 milioane sunt finanţări de la Uniunea Europeană prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi 22,553 milioane de euro fiind cofinanţare naţională.

Fondurile au ca scop implementarea a trei operaţiuni: crearea unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică, prin definirea şi promovarea brandului turistic naţional, parte care are ca beneficiar Direcţia Generală Promovare Turistică din cadrul Ministerului Turismului; dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor şi destinaţiilor turistice specifice şi a activităţilor de marketing specifice, cu beneficiari pe de o parte ONG-urile care desfăşoară, conform statutului, activităţi în domeniul turismului şi care au cel puţin 6 luni vechime la data depunerii cererii de finanţare şi autorităţi ale administraţiei publice locale; crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică şi dotarea acestora, pentru care beneficiari sunt Autorităţile administraţiei publice locale din localităţile cuprinse în Anexa 8 a POR. Această ultimă parte implică cofinanţarea proiectului de realizare a pârtiei de schi la Predeal.

Resurse online

Primăria Predeal

Ministerul Turismului

Voturi: 0
Adaugă comentariul tău

frumos

Dată: 29.11.2010 Autor: GRVAROLARUM
Accesarea fondurilor europene este benefica pentru Romania

oho

Dată: 01.08.2009 Autor: liviu.maier
mare ambitie pe capul primariei Predeal. dar si beneficiile, de iese treaba bine, vor fi serioase. Clienti, clienti, clienti

Cunosc

Dată: 31.07.2009 Autor: maria.vasilescu
Dar linistea aia tare scumpa mai e. La "auz". Ca se construieste la greu, oriunde te-ai uita.

@ion

Dată: 31.07.2009 Autor: ana.istrate
Nu a murit de moarte naturala. A fost cotropit de vilele celor care liniste rezidentiala...

bun aşa

Dată: 01.07.2009 Autor: ion.nastase
nu se poate plânge nimeni d elipsă de ajutor. acum să vedem organizare şi eficienţă. predealul a cam murit, deşi era cea mai mare localitate de pe vale.

eu

Dată: 30.06.2009 Autor: virgil.popescu
schiurile sotiei. eu am interdicţie de a intra pe pistă. cică nu mă ţine ;)

mde

Dată: 30.06.2009 Autor: petru.popescu
dacă mă gândesc bine trebuie să-mi pregătesc schiurile ;)

se mişcă

Dată: 30.06.2009 Autor: Dan.Iancu
evident. faţă de ce există acum în lume în materie de sporturi alpine suntem cam în urmă, aşa că o astfel de iniţiativă e binevenită.

Lucrurile se misca

Dată: 30.06.2009 Autor: Ica Cernea
Sunt semne ca lucrurile se misca si oamenii au de castigat... Nu ma astept sa se faca minuni intr-o zi, dar pas cu pas, se fac lucrurile durabile

binevenită

Dată: 30.06.2009 Autor: petru.popescu
iniţiativă, mai ales că în ultimii ani Predealul avea puţini locuitori şi multe vile.

Bălcăuţi13

Comuna Bălcăuţi este situată în partea de nord-est a României, cu prelungiri în nordul Moldovei, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 5 km pătraţi. Comuna Bălcăuţi face parte din judeţului Suceava, fiind situată în podişul Sucevei, la o distanţă de circa 35 km de reşedinţa de judeţ. Comuna Bălcăuţi este aşezată într-o zonă deluroasă la 8 km sud de Siret fiind străbătută de câteva pârâiaşe. Actualul teritoriu al Comunei Bălcăuţi era odinioară parte din codrii, cu un relief deluros. Comuna Bălcăuţi are în componenţă 3 sate: Bălcăuţi, Gropeni, Negostina.citeşte tot textul

poza