Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Peste 800 de fermieri au venit PAPI Luduș să depună cereri de subvenţii online

04.12.2013
Aproape 800 de fermieri din zona Ludușului (jud. Mureş) au venit, în acest an, la PAPI pentru a se înregistra, completa și depune online cererile de sprijin pe suprafață, subvenţie ce le este acordată prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).

Centrul PAPI a pus la dispoziția fermierilor cât și a persoanelor delegate din partea Agenției de plăți și Intervenție în Agricultură atât spațiul cât și infrastructura IT&C cu care a fost dotat prin proiectul ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională. În plus, pentru că procedura de depunere a cererilor de subvenție este una online, angajații RECL Luduș au fost cei care au lucrat cot la cot cu cei ai APIA pentru a finaliza în mod corect această importantă acțiune pentru agricultura locală.

„APIA desfășoară mai multe campanii, noi îi ajutăm doar în una dintre ele, aceasta pentru subvenții pentru pământ. Nu a fost primul an în care i-am sprijinit în această acțiune. Am colaborat cu ei și în anii trecuți. Fermierii au venit la noi datorită existenței calculatoarelor primite prin EBC pentru că cererile se depun în sistem online. Practic, noi îi sprijinim pe cei de la APIA să fie mai eficienți. Sediul APIA din Luduș nu poate face față numărului mare de agricultori și nici nu este dotat cu calculatoare. În plus, pentru toți cei 800 de fermieri care vin să își depună cererile anual este arondat un singur reprezentant APIA la Luduș. În schimb, noi avem 6 calculatoare prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere. Cererile se depun online, nu ei își fac dosarele, ei vin cu actele, ne spun, ne arată ce nevoi au, iar noi îi ajutăm să completeze și să depună online dosarul, cu atât mai mult cu cât trebuie identificată parcela pe programul respectiv.În acest scop, noi, angajații Primăriei Luduș și ai Centrului PAPI, am încheiat un protocol de ajutor cu APIA”, a spus managerul RECL Luduș.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune. Cu toții au beneficiat de ajutorul managerului RECL și al membrilor Centrului PAPI, angajați ai Primăriei Luduș.

“Am prezentat agricultorilor modalitatea de completare online a cererilor pentru subvenţii APIA. De asemenea, am beneficiat de ocazie pentru a prezenta avantajele utilizării tehnologiei informaţiei, comunicaţiilor şi a internetului de către fermieri”, a mai adăugat managerul RECL Luduș.

Schemele şi măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Pachetul financiar prevăzut pentru pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 1,264 miliarde de euro, în 2013, în creştere faţă de anul trecut cu peste 21% când a totalizat 1,043 miliarde de euro. Cuantumul plăţilor directe unice pe suprafaţă va fi de 145,07 euro pe hectar, cu 25,41 euro mai mult decât alocarea anului 2012 de 119,66 euro/ha.

Articole similare:

Peste 100 de fermieri au învăţat la PAPI Saschiz să depună cereri de subvenţii online

Biblioteca din Panaci spijină depunerea dosarelor pentru subvenţii în agricultură

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Ludușjudețul Mureșcereri de subvenție pe suprafațăsprijin APIAcereri online

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza