Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Pentru comunitatea din Arbore, EBC va rămâne proiectul care a deschis ochii tinerilor și a creat noi locuri de muncă pentru ei

08.12.2013
De-a lungul timpului, în comuna Arbore, din județul Suceava, proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, derulat și finanțat de Ministerul Societății Informaționale, a adus importante beneficii comunității locale, după cum declară managerul RECL. Tinerii au fost ajutați să se integreze mai ușor în societatea ultra-tehnologizată, după ce au învățat cum să utilizeze calculatorul cât mai eficient. Centrul PAPI a devenit o prezență tot mai activă în viața lor, au fost determinați să se implice mult mai activ și mai hotărât în derularea proiectelor de sub umbrela EBC, pentru dezvoltarea comunității lor. În plus, datorită EBC, în Arbore au putut fi create noi locuri de muncă.

Valentin Iulian Ursan, manager RECL Arbore, spune că pentru localitate, proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere a fost extrem de benefic. „Sunt încântat de acest program, de felul cum a fost implementat, de proiectele pe care am avut ocazia să le derulam în cadrul EBC. Consider că a fost benefic și pentru mine personal, ca manager RECL, dar mari beneficii au înregistrat administrația publică din Arbore dar și întreaga comunitate”, a declarat Valentin Iulian Ursan.

El a exemplificat arătând că în comuna Luca Arbore se află mulți tineri. A reușit prin diverse activități să-i aducă la centrul PAPI, unde mai întâi i-a învățat tainele calculatorului. Mulți dintre ei au provenit din familii cu posibilități materiale reduse, care la vremea respectivă nici nu visau să pună mâna pe un computer, cu atât mai mult să-l utilizeze în folos personal. Tinerii au fost entuziasmați, iar PAPI a devenit un loc important în viața lor.

„Conexiunea școlilor la internet a fost un pas deosebit de mare, iar dotarea școlii cu un laborator de informatică a fost un lucru extrem de important pentru comună. De la școală și de la oamenii cărora li s-au deschis ochii către noua tehnologie la centrul PAPI a început tăvălugul ideilor inovatoare pentru o comunitate până atunci cam marginalizată ca a noastră”, a declarat Valentin Iulian Ursan, manager RECL la Luca Arbore.

”Economia Bazată pe Cunoaştere ar trebui să continue cu noi programe pentru comunitățile sale!”

De aceea, Valentin Iulian Ursan crede că EBC ar trebui să continue, pentru că a fost o adevărată șansă pentru dezvoltarea comunei. „Din punctul meu de vedere proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere ar trebui să continue cu noi programe pentru comunitățile EBC. Eu consider că a fost un real sprijin și a fost realizat exact pe nevoile comunităților românești. Pentru noi, funcționarii publici locali, cursurile de specializare și perfecționarea au fost binevenite, iar schimburile de experiență din Irlanda și Spania ne-au largit incredibil orizontul. Sunt foarte încântat pentru că am putut să mă implic în proiecte deosebite, începând cu proiectul Conect „Arta populară - link pentru dezvoltarea turismului în Bucovina” și terminând cu participarea la competiția eAntreprenor 2012, unde echipa din comuna Arbore s-a clasat pe locul al treilea cu planul de afaceri „IT Trans Academy””, a mai declarat Valentin Iulian Ursan, manager RECL Arbore.

Firmele au profituri mai mari

Foarte important este faptul că prin astfel de proiecte inedite pentru o comunitate rurală, pe întreg ansamblul său, Economia Bazată pe Cunoaştere a impulsionat crearea de noi locuri de muncă în comuna Arbore. Astfel, în urma câștigării competiției eAntreprenor 2012, prin punerea în practică a planului de afaceri, trei firme locale de transport internațional au profituri mai mari și au creat noi locuri de muncă pentru localnici.

O altă inițiativă a fost inițierea unui Centru de informare turistică, ceea ce va duce la dezvoltarea localității și implicit, la crearea unor alte noi locuri de muncă. Clădirea în care acesta funcționează a fost construită cu fonduri europene, pe care funcționarii publici din Arbore au învățat cum să le acceseze tot prin EBC. „Centrul de informare turistică se datorează tot EBC. Avem deja un site de promovare al comunei pe Facebook și în curând vom realiza unul specializat, cu o hartă amănunțită a zonei deoarece există pensiuni și hoteluri, iar turiștii care vor veni vor avea posibilitatea să se informeze despre toate posibilitățile de cazare și vizitare. Vom încheia și parteneriate cu agențiile de turism”, a spus Valentin Iulian Ursan. ”Ni s-au deschis ochii și știm ce ar trebui să facem în continuare pentru dezvoltarea comunității noastre”.

Articole similare:

5 ani de EBC la Târgu Lăpuş, 37 de cursuri de calificare profesională şi proiecte de dezvoltare comunitară

Pentru localnicii din Berchiseşti, EBC a fost şansa pentru reintegrare în societate şi incluziune socială

Voturi: 0

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza