Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Parva

În amonte de comuna Parva, Valea Rebrei se îngustează având aspect de defileu, majoritatea afluenţilor având o direcţie de curgere perpendiculară pe cursul principal Rebra, direcţie caracteristică văilor simetrice longitudinale.

Începând de la Parva şi până la confluenţa cu Someşul Mare, valea se lărgeşte uşor fără a-şi pierde însă caracterul de vale îngustă. Ţinând cont de orientarea nord-sud a stratelor, Valea Rebrei este, în general, o vale consecventă, simetrică.

poza

În primul rând ne mândrim că suntem locuitorii acestui ţinut mirific, binecuvântat de Dumnezeu. Aici toate te-nveselesc: aerul curat, freamătul pădurii, şuetul izvoarelor, casele albe şi noi presărate de-a lungul văii, printre copaci; înfăţişarea mândră şi voinicească a gospodarilor; chipul luminos al părvenilor, portul lor românesc ţesut, lucrat, şi înflorit de mâna lor cu o măiestrie ce-au învăţat-o din strămoşi.

Istoric

Dintre toate incursiunile barbare care au creat mari suferinţe poporului nostru, atât de dincolo, cât şi dincoace de Carpaţi, cele mai adânci urme le-au lăsat turcii şi tătarii.

mai multe detalii...

Resurse locale

În această zonă vegetaţia naturală a fost înlocuită în bună parte de cea cultivată, la data reactualizării studiilor şi cercetărilor în teren (1992), întâlnindu-se întinse suprafeţe de grâu, orz, porumb, cartof, soia, trifoi etc.

mai multe detalii...

Tradiţii

Blaga spunea că: „veşnicia s-a născut la sat”. Toţi credem şi simţim acest lucru, fiindcă aici, în sat, se deapănă toate frumuseţile lumii, se nasc şi mor idei ale necuprinsului.

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza