Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

PAPI Predeal oferă servicii de consultanţă micilor antreprenori locali

04.02.2011
Punctul de Acces Public la Informaţie (PAPI) Predeal este pregătit să facă faţă provocărilor anului 2011. Personalul RECL a stabilit un plan de măsuri şi activităţi care vor contribui la întărirea rolului pe care centrul PAPI îl are în cadrul comunităţii. Predeal este un oraş în care se pune un accent foarte important pe turism. De altfel, turismul este principala sursă de venit a locuitorilor, dar aduce şi o parte importantă din bugetul administraţiei locale.

Prin urmare, o parte însemnată din activităţile PAPI au fost şi sunt adresate agenţilor economici din domeniul turismului şi turiştilor. De altfel, PAPI îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului de Informare şi Promovare a Turismului din Predeal, lucru care oferă o mai mare deschidere spre acest domeniu de activitate. “Dorim să contribuim la dezvoltarea activităţilor specifice oraşului Predeal prin serviciile oferite întreprinzătorilor din comunitate. Vrem să lansăm primăriei un plan concret de proiecte care să genereze investiţii necesare pentru oraş”, a spus Mădălina Crăciun, managerul RECL Predeal.

Statistica din perioada de activitate de până acum arată că un procent de 20 la sută dintre clienţii PAPI Predeal sunt persoane cu spirit antreprenorial. Unii au o afacere, alţii au idei, dar nu au bani să demareze una. “Acest tip de clienţi cer servire promptă şi informaţii exacte, nu le place risipa de timp. Vor să facă achiziţii în avantajul lor, dar sunt reticenţi la programele europene. În acest am decis să dezvoltăm servicii de consultanţă care să-i ajute să înţeleagă avantajelor accesării fondurilor europe. Oamenii care veni la PAPI au posibilitatea ca într-un timp relativ scurt să primească informaţii despre programele europene care oferă finanţare pentru propria afacerea sau pentru ideea de afacere”, a afirmat Mădălina Crăciun.

Servicii şi activităţi pentru comunitate

Cele mai importante servicii care vor fi oferite de PAPI întreprinzătorilor în cursul anului 2011 sunt următoarele: realizarea de site-uri de prezentare (web design), cursuri de formare profesională pentru angajaţi, respectiv cursuri de formare antreprenorială pentru manageri, informare despre posibilităţile de accesare fonduri guvernamentale şi europene, consultanţă pentru scrierea de proiecte, redactarea de materiale de promovare etc.

PAPI Predeal rămâne la fel de activ şi în relaţia cu restul clienţilor, elevi, tineri sau persoane mai în vârstă. Pentru aceştia sunt pregătite câteva proiecte interesante. Este vorba despre organizare de cursuri de instruire în domeniul utilizării calculatorului pentru persoane cu vârsta peste 50 de ani. De asemenea, în cadrul unei parteneriat cu o fundaţie va avea loc instruirea a 20 de femei în domeniul IT. Acest demers este doar în faza de proiect şi constituite unul dintre obiectivele prin care se vor dezvolta serviciile PAPI. Cursul se va adresa exclusiv unor femei cu vârsta de peste 40 de ani, care nu au avut până acum posibilitatea să înveţe să lucreze pe calculator. Experienţa acumulată în cadrul acestui curs le va permite să se perfecţioneze la locul de muncă sau să îşi găseaască o slujbă în cazul în care nu lucrează. O altă componentă a cursului este dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru femeile care vor dori să înceapă o afacere. Acestea vor fi instruite în acest domeniu şi susţinute pentru demararea unei mici afaceri. “Lucrez la o pensiune, unde mă ocup de primirea clienţilor. Pentru ca această activitatea să devină mai simplă intenţionăm să o facem cu ajutorul calculatorului. Trebuie să învăţ să lucrez pe calculator, iar un curs la PAPI ar fi binevent, atât pentru mine, cât şi pentru alte persoane care sunt în aceeaşi situaţie”, a afirmat Dana Pavel, în vârstă de 38 de ani.

Totodată, personalul RECL va fi implicat în continuare și în organizarea diferitelor evenimente din oraş, în promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor locale şi în colaborarea cu celelalte instituţii de pe plan local, în special şcolile şi biblioteca. Colaborarea dintre aceste instituţii a fost intermediată şi până acum de PAPI, având în vedere reţeaua de internet din cadrul proiectului ”Economia bazată pe Cunoaştere” care există între acestea. Prin urmare, relaţiile nu pot avea o altă evoluţie decât una pozitivă. Elevii şi profesorii vor găsi în continuare sprijin la centrul PAPI pentru proiecte proprii, dar şi pentru a se perfecţiona la materiile pe care le studiază la şcoală. De asemenea, personalul RECL va fi un sprijin real pentru proiectele şi evenimentele organizate de primărie. “În condiţiile în care turismul este activitatea care generează cele mai importante venituri pe plan local, promovarea oraşului este decisivă. Prin urmare, centrul PAPI este un punct important pentru oraş, pentru promovare, dar şi pentru creşterea nivelului de acces la informaţie al locuitorilor”, a spus primarul oraşului Predeal, Ionel Goidescu.

Articole similare:

Comunitatea din oraşul Predeal, chemată să-şi proiecteze viitorul

Voturi: 2
Cuvinte cheie: Predealjudețul Brașovservicii PAPIdezvoltare turisticădezvoltare comunitarăconsultanță antreprenori
Adaugă comentariul tău

ce-am vazut eu

Dată: 11.04.2011 Autor: teodora.iancu
Am trecut prin Predeal. Mi se pare total amortit din prisma micilor intreprinzatori.

centru

Dată: 10.02.2011 Autor: mircea.olaru
Un astfel de centru pregătit pentru nevoile comunităţii însemană beneficii pentru toţi

Bălcăuţi13

Comuna Bălcăuţi este situată în partea de nord-est a României, cu prelungiri în nordul Moldovei, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 5 km pătraţi. Comuna Bălcăuţi face parte din judeţului Suceava, fiind situată în podişul Sucevei, la o distanţă de circa 35 km de reşedinţa de judeţ. Comuna Bălcăuţi este aşezată într-o zonă deluroasă la 8 km sud de Siret fiind străbătută de câteva pârâiaşe. Actualul teritoriu al Comunei Bălcăuţi era odinioară parte din codrii, cu un relief deluros. Comuna Bălcăuţi are în componenţă 3 sate: Bălcăuţi, Gropeni, Negostina.citeşte tot textul

poza