Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

PAPI Călan contribuie la reintroducerea sitului industrial din oraş în circuitul economic

13.09.2011
Personalul RECL şi centrul PAPI din Călan au contribuit din plin la derularea unor proiecte importante pentru comunitatea locală, finanţate din fonduri europene. Unul priveşte reintroducerea sitului industrial din oraş în circuitul economic, iar celălalt, finalizat deja, modernizarea a două şcoli generale.

Centrul PAPI din oraşul Călan, judeţul Hunedoara, îndeplineşte trei atribuţii esenţiale pentru comunitatea locală. Prima şi cea mai importantă se referă la implementarea proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere”. A doua priveşte scrierea de proiecte cu finanţare guvernamentală şi europeană, respectiv colaborarea Primăriei Călan cu unităţi administrativ-teritoriale din alte localităţi ale Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, centrul PAPI prin personalul RECL, are atribuţii şi în domeniul protecţiei mediului.

"Prin regulamentul de organizare şi funcţionare al primăriei, am primit atribuţii clare şi specifice care au făcut din PAPI un nod important al comunităţii locale. Pe lângă faptul că îndeplinim cu succes toate atribuţiile ce rezidă din programul EBC, am reuşit să susţinem activitatea administraţiei şi în domeniul obţinerii de finanţări pentru proiecte locale de investiţii", a spus Florin Jurj, managerul RECL Călan.

Personalul RECL şi centrul PAPI din Călan au contribuit la derularea unor proiecte importante pentru comunitatea locală, finanţate din fonduri europene. Cel mai important se referă la „Reabilitarea sitului industrial de pe fosta platformă industrială Călan şi pregătirea lui pentru noi activităţi”, în valoare de 88,8 milioane de lei, respectiv peste 20 de milioane de euro.

„Am participat la scrierea proiectului, iar dotarea PAPI a fost utilizată pentru realizarea documentaţiei şi obţinerea finanţării”, a spus Adriana Crişan, managerul IT de la PAPI Călan.

Proiectul urmăreşte reintroducerea sitului industrial din localitate în suprafaţă de 41,5 ha în circuitul economic, prin depoluare, curăţare şi reabilitare pentru a putea fi transformat într-o structură de sprijinire a afacerilor. Conform proiectului tehnic, lucrarea va avea două faze, respectiv reabilitarea sitului poluat în care vor fi decontaminate terenurile poluate, vor fi demolate clădirile, în timp ce a doua faza vizează pregătirea sitului poluat pentru noi activităţi in care vor fi construite clădiri pentru activităţi de producţie şi prestări servicii, va fi construită infrastructura rutieră din interiorul structurii de afaceri şi vor fi create condiţii pentru accesul la toate utilităţile de bază.

Un alt proiect finanţat din fonduri europene cu ajutorul PAPI se referă la modernizarea a două şcoli generale din oraş, în valoare de 5,1 milioane lei (1,3 milioane de euro), care este finalizat. Prin acest proiect, cele două instituţii de învăţământ au suportat lucrări de reabilitare completă, începând cu acoperişurile, zugrăveala, căile de acces, reteaua de utilităţI, înlocuirea uşilor interioare si exterioare, precum şI a tîmplăriei exterioare cu geam termopan.

"Programul Economia Bazată pe Cunoaştere s-a dovedit a fi un succes în oraşul nostru. Un motiv este şi personalul calificat care îl deserveşte şi care a făcut faţă cu brio la toatre provocările şi atribuţiile care i-au fost desemnate", a spus primarul oraşului Călan, Filip Adrian Iovanesc.

Acțiuni similare în EBC

Datorită infrastructurii informatice de care dispun, centrele PAPI din toate comunitățile membre ale proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere”, facilitează obținerea de informații, în special a celor referitoare la fondurile cu finanțare europeană. De exemplu, succesul primăriei comunei Suatu (jud, Cluj) în accesarea fondurilor necesare dezvoltării infrastructurii din localitate s-a datorat şi echipei PAPI care a obținut atât informaţiilor necesare pentru departamentul de proiecte europene din cadrul primăriei, ghidul de finanţare şi formularele ce au trebuit completate, dar s-a ocupat şi de corespondenţa prin internet cu autorităţile care au analizat şi aprobat finanţarea.

Un alt exemplu este cel dat de PAPI Slobozia Bradului (jud. Vrancea), care s-a implicat puternic în susţinerea fermierilor care vor să acceseze fonduri nerambursabile pentru agricultură. Personalul centrului, în parteneriat cu primăria locală şi cu specialiştii Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Vrancea, i-a ajutat pe fermieri să se documenteze pe internet şi să scrie proiecte de afaceri. Rezultatul acestei munci de echipă a fost acela că proiectele au obţinut finanţare europeană.

De altfel, din dorința ca informațiile să ajungă la cât mai mulți beneficiari, PAPI Bordei Veche desfăşoară permanent o campanie de informare, sub deviza „PAPI Bordei Verde te informează prompt!”. Prin afişe, fluturaşi sau prin viu grai, echipa centrului întreprinde periodic acţiuni de popularizare, în toate satele comunei, a fondurilor europene disponibile pentru agricultură.

Articole similare:

PAPI Iernut aduce informații despre Uniunea Europeană

RECL Grădiştea a organizat un seminar destinat accesării fondurilor europene

Voturi: 0
Cuvinte cheie: CălanSuatuSlobozia BraduluiBordei Verdejud. Hunedoarafonduri europeneproiectereabilitareproiectul EBC

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza