Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Muzeul „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei”, vizibil online cu sprijinul EBC

01.02.2013
Muzeul „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei” este deschis acum non stop publicului larg. Muzeul îşi are sediul în aceeaşi clădire cu centrul PAPI, dar porțile sale sunt deschise acum și online vizitatorilor din toată lumea. Un rol esenţial în acest sens l-a avut managerul RECL, care a utilizat cunoștințele acumulate în cadrul sesiunilor succesive de pregătire pe care le-a urmat prin proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI.

Pasionaţii de istorie şi cultură pot face oricând doresc un tur virtual prin Muzeul „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei” graţie unui film de prezentare, realizat de managerul RECL. Acesta poate fi accesat pe site-ul ebibliotecaebc.webs.com (http://ebibliotecaebc.webs.com/apps/videos/videos/show/16927724-muzeu-istorie-si-cultura-traditionala-la-valea-moldovei ).

“Este vorba despre un site pe care eu l-am realizat în cadrul proiectului “eCULTURĂ”, derulat de comunitatea nostră și intitulat „Cultura prin cunoaştere TIC”. Deschiderea oficială a celor două săli ale muzeului a fost realizată, și acesta, tot cu prilejul unei activităţi eCULTURĂ”, a arătat Mihai Fedorovici, managerul RECL Valea Moldovei.


Elevii donatori ai muzeului, împreună cu
primarul comunei Constantin Moroșan și
prof. ing. Mihai Fedorovici, organizatorul acțiunii,
în urma premierii de către primărie
a celor mai valoroase piese

Vizitatori de toate vârstele

În afara lumii virtuale, pragul Muzeului „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei” a fost trecut deja de zeci de pasionaţi de istorie - de la elevi dornici să afle mai multe despre trecutul localităţii natale, la adulţi cărora vestea inaugurării muzeului le-a stârnit pur şi simplu curiozitatea.

“Duminica, muzeul este deschis publicului larg. Domnul primar obişnuieşte ca în această zi a sătpămânii să organizeze aşa zisele adunări obşteşti, în care îi cheamă pe localnici pentru a mai sta de vorbă cu ei. Cu acest prilej, unii dintre ei au venit să viziteze muzeul nostru. Am avut şi oaspeţi din comunele învecinate, elevi însoţiţi de profesorii lor”, a declarat Mihai Fedorovici.

Primul muzeu din comunitate

Clădirea fostei primării din Valea Moldovei (jud. Suceava) adăposteşte Căminul Cultural, Punctul de Acces Public la Informaţie şi, mai nou, primul muzeu din comunitate, căruia autorităţile locale i-au alocat trei săli.

În prima sală stau mărturie trecutului comunei sucevene, zeci de documente istorice, unele în limba germană, dar şi obiecte descoperite în situl arheologic “Necropola Tumulară” ce datează din primele secole creştine. Despre descoperirile făcute aici, într-un raport de cercetare ce se regăseşte în aceeaşi sală a muzeului , Mugur Andronic, arheolog la Complexul Muzeal "Bucovina", spune: “Materialul ceramic, lucrat exclusiv cu roata, deosebit de fragmentat şi foarte redus cantitativ (sub 30 de mici fragmente), a fost realizat, fără excepţie, dintr-o pastă fină, cu cioburi bine mărunţite ca ingredient, arsă mai frecvent oxidant incomplet, mai rar complet. Ca forme, se remarcă doar o tortiţă aproape întreagă, în secţiune relativ dreptunghiulară, ca o nervură slab conturată pe partea superioară, care a aparţinut unei căniţe. Toate acestea de până acum ne-au dat certitudinea existenţei aici a unei movile de natură funerară şi implicit a unei vechi necropole”.

Concurs de colectare a unor obiecte vechi

Arheologul Mugur Andronic este cel care s-a ocupat de amenajarea Muzeului din Valea Moldovei, beneficiind de ajutorul nepreţuit al managerului RECL Mihai Fedorovici.

Astfel, cea de-a doua sală a muzeului a fost realizată în urma unui concurs organizat de Mihai Fedorovici, de formaţie cadru didactic în Şcoala Valea Moldovei. Mai exact, managerul i-a provocat pe elevii săi la o competiţie, aceea de a căuta în podurile bunicilor obiecte cât mai vechi, care să fie mai apoi expuse în muzeul ce se afla la vremea respectivă numai în stadiul de proiect. Rezultatele au fost neaşteptate.

“În patru luni am reuşit să strângem circa 250 de exponate, însemnând obiecte meşteşugăreşti şi de ceramică, majoritatea regăsindu-se astăzi în cea de-a doua sală a muzeului. Premiile au constat în sume modice de bani puse la dispoziţie de primărie şi diplome de recunoaştere a contribuţiei fiecărui donator la realizarea muzeului”, a spus managerul RECL Mihai Fedorovici.

Cea de-a treia sală a muzeului este încă în lucru.

“Materialele sunt pregătite dar mai sunt necesare investiţii în amenajarea spaţiului. Aici se va găsi un război de ţesut şi patru manechine îmbrăcate în costume populare tradiţionale”, a arătat managerul RECL.

Muzeul de istorie şi cultură din Valea Moldovei a fost amenajat printr-un proiect integrat, desfăşurat pe Axa majoră 3 - Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale, Măsura 3.2.2. Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Articole similare:

Muzeul etnografic de la Brusturi diversifică gama beneficiarilor PAPI

“Muzeul satului” din Grădiştea a fost inaugurat în zi de sărbătoare

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Valea Moldoveijud. SuceavamuzeuistorieeCulturafonduri europene

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza