Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Mulțumită PAPI Hoceni, toți școlarii și preșcolarii din comună au adresă de email

06.12.2013
Pentru localitatea Hoceni (jud. Vaslui), proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională a reprezentat, în principal un mare câștig pe partea educațională. Reprezentanții RECL au desfășurat o bogată paletă de activităţi destinate alfabetizării digitale a tinerei generaţii, iar copiii au răspuns cu entuziasm acestor eforturi realizate de personalul RECL, fiind foarte activi în mediul online.

În prezent, toți școlarii și preșcolarii din Hoceni și Deleni (sat aparținător comunei Hoceni) au adrese de e-mail.

Configurarea unei adrese de e-mail a fost, de fapt, o temă primită de copii în cadrul activităților educative desfășurate de-a lungul timpului la PAPI. Aici, copiii din Hoceni, cărora au fost invitați să li se alăture și școlarii și preșcolarii din Deleni – ce nu au la dispoziție la ei în sat echipamente IT și internet, au fost încurajați cu toții să se deprindă cu utilizarea echipamentelor IT&C din PAPI, iar cu ajutorul videoproiectorului din dotarea centrului le-au fost proiectate diverse filme educative și distractive.

Toată această activitate a luat startul în anul 2010, odată cu participarea școlii la întocmirea unui aplicații pentru programul “Ţara lui Andrei”, un program de finanțare iniţiat de Petrom. Conform regulamentului, Petrom oferă lunar suma de 5.000 de euro celui mai votat proiect înscris pe pagina programului de responsabilitate socială, derulat sub deviza “Respect pentru viitor!”. Și, astfel, copiii din Hoceni şi Deleni, graţie adreselor lor de email, au vrut să sprijine prin voturile lor, acest proiect.

O pagină de Facebook cu 2.000 de prieteni

Nu a fost însă decât începutul! Acum toată suflarea sub 18 ani are propria adresă de email pe care o utilizează cu sfințenie și cât se poate de regulat.

”Cu copiii, activităţile se realizează, în general, bine şi uşor. Ei sunt deschişi la posibilitatea de a învăţa lucruri noi în ceea ce priveşte accesul la internet şi descărcarea informaţiilor necesare de pe internet”, a explicat administratorul IT, George Vladuţ Musteaţă.

Cum internetul este cea mai rapidă cale de a vesti ceva în lumea întreagă, eforturile și entuziasmul acestora au devenit vizibile și au avut ecou și numai în afara comunei, copiii fiind cei care i-au invitat online pe toți fiii comunei, de oriunde ar fi ajuns ei să trăiască, să uite pentru o zi de griji si nevoi și să participle în număr cât mai mare la cea de a XVI-a ediţie a Zilelor Satului. Și pentru a reuși acest lucru au creat, cu sprijinul RECL o pagină pe Facebook pe care sunt postate toate evenimentele importante care au avut loc sau care urmează să aibă loc în comună. Pagina a adunat aproape 2000 de prieteni, iar activitățile în care sunt implicați copiii și tinerii comunei dețin ponderea postărilor.

Întregul proces de învățământ , sprijinit de RECL pas cu pas

Dezvoltarea competenţelor informatice în rândul elevilor este însă un proces care a fost inițiat cu mai mult timp în urmă de către personalul PAPI, în colaborare cu dascălii din comună, și care pas cu pas a sprijinit întregul proces de învățământ din școlile și grădinițele din comună. ”Centrul PAPI este de un real folos procesului instructiv-educativ, întrucât oferă posibilitatea de a avea acces la cel mai complet sistem de informaţii, adică la internet, prin care sunt completate informaţiile care nu se găsesc în manualele şcolare”, arată directorul Şcolii din Hoceni.

La rândul său, şi profesorul de geografie, dl. Iulian Vârlan, susţine că dotările moderne şi accesul la internet, puse la dispoziţie prin programul EBC, au ajutat la lărgirea procesului de învăţământ. “Folosirea sălilor de calculatoare de la şcoala din Hoceni, precum şi de la cea din Barboşi, săli organizate în cadrul Reţelei Electronice a Comunităţii Locale, lărgeşte procesul de învăţământ, prin utilizarea platformei AeL. Lecțiile digitale îi țin pe elevi la școală și îi fac să fie mai atenți la informațiile care vin înspre ei. Aceste resurse didactice sunt compatibile cu programa şcolară a instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, dar aduc și cunoștințe suplimentare. Astfel, în cadrul unor cursuri opţionale de geografie, se pot căuta și găsi mai ușor diverse ţări, dar şi informaţii despre populaţia, economia şi istoria lor”, a punctat dascălul.

Articole similare:

Proiecte educaţionale şi de investiţii la şcolile din Şimian

La Valea Viilor, peste 80% dintre elevi aleg TIC-ul

Voturi: 0

Cuvinte cheie: HoceniJudețul Vasluielevisprijin RECLprogramul “Ţara lui AndreiFacebookadrese emailproiecte educaționale

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza