Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Mierea cărășană, vândută pe internet cu ajutorul PAPI Bănia și PAPI Oravița

05.12.2013
În Banat sunt sute de apicultori, care au o miere extrem de gustoasă. Unii dintre ei intenționează să-și certifice produsele biologic produsele. Pentru că de multe ori nu au reușit să treacă de barierele birocratice, ei au fost ajutați de către personalul centrelor PAPI. Pentru a se promova mai bine, cu ajutorul calculatoarelor de la centrele PAPI, personalul acestora i-a ajutat să se promoveze pe Facebook și chiar să-și deschidă un magazin virtual.

În cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, centrele PAPI din Banat au decis să creeze un magazin online pentru promovarea apiculturii. „A fost făcut un magazin virtual, care poate fi accesat la adresa http://mierecarasana.ro/, prin care noi, personalul PAPI i-am ajutat pe apicultori să își promoveze produsele apicole. Astfel, prin acest magazin virtual le-au pus la vânzare și au avut succes încă de la început”, a declarat Liliana Albu, manager RECL Bănia.

Unii apicultori, încă timorați să-și prezinte produsele on-line

Mierea promovată în acest magazine provine direct de la producători, dintr-o zonă de deal unde activitatea agricolă este redusă, zona nefiind contaminată cu pesticide sau cu alte substanţe toxice. „Unii apicultori sunt însă oarecum timorați să-și prezinte produsele on-line. Ar trebui organizate întruniri de conștientizare a avantajelor unui asemenea site”, a declarat managerul RECL de la Oravița, Adrian Marius Costea.

Magazinul conține oferte apicole. De exemplu, mierea de salcâm Drăgoi sau mierea de salcâm Caiman poate fi cumpărată la 18 lei/kilogramul. Un alt produs este ceara de albine, care prezintă însuşiri emoliente, cicatrizante, silagoge, stimulent al salivaţiei, epilatoare, antiinflamatorii şi nutritive asupra tegumentului. În funcţie de cantitatea comandată, prețul variază de la 18 la 20 de lei pe kilogram.

Promovare pe Facebook

Apicultorii spun că au avut noroc cu acest site, deoarece au reușit să-și vândă mult mai repede produsele apicole.

A fost creat și un cont de Facebook, care poate fi accesat la adresa http://www.facebook.com/MiereCarasana și care are până acum 604 de „like”.

Un pliant, creat de către personalul PAPI, arată motivele pentru care mierea de albine merită să fie folosită, dar sunt descrise și produsele apicole, mierea, propolisul, ceara, etc cu toate beneficiile lor. Mierea de albine este prezentată ca medicament și produs cosmetic.

Articole similare:

Apicultorii din localitățile EBC din Caraş-Severin se organizează

Mierea hunedoreană, produs “bio” în magazinele din Occident

Voturi: 0
Cuvinte cheie: BăniaOravițajudețul Caraș Severinmagazine virtualpromovareapiculturăFacebookmiere cărășană

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza