Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Mediul de afaceri: Bolintin Vale

Situaţia economiei oraşului este destul de bună faţă de alte localităţi din zona de nord a judeţului Giurgiu, atât din punct de vedere al numărului de agenţi economici, cât şi al cifrei de afaceri. Astfel, oraşul Bolintin întruneşte condiţiile necesare pentru a deveni un centru economic şi social cu rol integrator şi coordonator al unei zone formate din peste 17 comune.

Deşi zona Bolintin-Vale are un specific agricol, veniturile din acest domeniu sunt reduse, ponderea fiind de numai 3% din totalul activităţilor cu specific economic, (deoarece munca agricolă se efectuează în mod rudimentar, fiind lipsită de bază materială şi asistenţă specializată). Prin retrocedarea terenurilor au apărut proprietari cu suprafeţe mici, care nu au reuşit să-şi lucreze terenurile în sole mari, unde poate fi aplicată o tehnologie avansată. Ponderea de 64,5% în totalul activităţilor economice a comerţului se datorează faptului că aici viteza de rotaţie a capitalului este cea mai mare, asigurând un profit rapid.

Firmele de pe raza localităţii au în dotare mijloace de transport marfă, reuşind să-şi rezolve problemele în mod individual, fără a apela la firme de specialitate. Transportul are un procent de numai 7%, din care predomină mijloacele de transport de persoane. Domeniul prestărilor de servicii este acoperit mai ales de persoane fizice (PF) şi asociaţii familiale (AF), apelându-se pentru consultanţă la firme specializate din Bucureşti sau din alte localităţi ale ţării.

Industria este slab dezvoltată şi se bazează, în special, pe prelucrarea materiilor prime locale, reprezentând 12,2% din activitatea economică a oraşului. Majoritatea agenţilor economici deţin dotări uzate, necesitând un efort investiţional. În sectorul comercial (unde ponderea o are capitalul privat) s-a înregistrat o tendinţă ascendentă, reflectată în cifra de afaceri.

Hârsova8

Oraşul Hârşova este aşezat în partea de Nord-Vest a judeţului Constanţa, pe malul drept al fluviului Dunărea, la 10 Km de confluenţa Dunării cu braţul Borcea. Distanţa care îl desparte de reşedinţa de judeţ, oraşul Consţanţa, este de 85 Km. Suprafaţa teritoriului este de 10.902 ha.citeşte tot textul

poza