Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Mărăşeşti

Oraşul Mărăşeşti aparţine de judeţul Vrancea şi este situat pe malul drept al râului Siret, aproape de confluența cu pârâul Șușița. Clima este temperată, însă prezintă mari variaţii sezoniere. Reţeaua hidrografică este reprezentată de Siret, care este râul cu cel mai mare bazin hidrografic al țării, şi de afluenţii acestuia, Zăbrăuţi şi Șușița. Plantele frecvent întâlnite sunt: urzica, păpădia, pelinul, mărul sălbatic, coada şoricelului, socul, muşeţelul, volbura. Fauna este reprezentată de păsări (vrabia, privighetoarea, cioara, coţofana, uliu, fazanul), reptile, rozătoare (hârciogul, popândăul, iepurele). Alături de acestea se mai găsesc mistreţul, vulpea, dihorul, căprioara, precum și faună acvatică reprezentată de diferite specii de peşti, (crapul, ştiuca, somn, ţipar.

poza

Bătălia de la Mărăşeşti a fost cea mai importantă operaţiune militară desfăşurată de Armata Română în timpul primului război mondial, fiind totodată şi una din cele mai importante operațiuni desfăşurate de trupele aliate pe parcursul războiului. A fost o operaţiune complexă, de apărare şi menţinere a liniei frontului punctată cu numeroase riposte ofensive din partea românilor. În inima românilor, aceasta bătălie are un loc special datorită eroismului de care au dat dovadă ostaşii români şi a legendelor create în jurul unora dintre ei, dar mai ales datorită legendarei expresii "Pe aici nu se trece!"

Istoric

Primul document care atestă existenţa oraşului Mărăşeşti este un act semnat de Petru Aron, domnitorul Moldovei, la 20 august 1455. În 1789, oraşul Mărăşeşti găzduieşte luptele dintre armatele ruso-austriece şi cele turceşti. În urma acestora, Mărăşeştiul a ars în întregime.

mai multe detalii...

Resurse locale

Economia localităţii a fost puternic influenţată de căderea regimului socialist în 1989. Închiderea unităţilor economice de importanţă naţională (Fabrica de sticlă, Chimica – fabrica de produse chimice), care furnizau produse unice atât pe piaţa naţională, cât şi pe cea europeană, a generat un procent ridicat de şomeri dintre cei specializaţi în a

mai multe detalii...

Tradiţii

În fiecare an autoritățile locale din Mărășești organizează pe data de 6 august Ziua istorică a oraşului Mărășești, ocazie cu prilejul căreia se susţin o serie de evenimente găzduite de Mausoleul Neamului din localitate

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza