Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Managerul RECL Cornelia Presadă, considerată a fi ”un exemplu de urmat pentru toţi bibliotecarii din judeţul Brăila”

14.02.2013

O simplă tastare a numelui “Cornelia Presadă” în secţiunea de căutare a blogului Bibliotecii Judeţene Brăila, scoate la iveală mai multe articole care au drept subiect iniţiativele sale lăudabile. Cel mai recent material este intitulat “Profesia de a dărui” şi descrie pe larg, în cuvinte bine alese, munca depusă de managerul RECL Mircea Vodă în cadrul proiectului eCULTURĂ, desfăşurat în cadrul proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI. Corina Ciuraru, autoarea articolului, afirmă fără nicio rezervă că reprezentanta EBC este un exemplu de urmat pentru toţi bibliotecarii din judeţul Brăila.

Cornelia Presadă, managerul RECL Mircea Vodă,
înconjurată de cei mai mici fani ai PAPI

Corina Ciuraru este coordonatorul programului Biblionet pentru judeţul Brăila ocupând în acelaşi timp și funcţia de şef al Serviciului Automatizarea activităţilor, Digitizare, Tehnoredactare la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” din Brăila. În calitate de coordonator Biblionet, paşii au purtat-o deseori şi în localitatea Mircea Vodă unde a rămas de fiecare dată surprinsă de multitudinea de activităţi desfăşurate de Cornelia Presadă, în calitatea acesteia de director al Căminului Cultural, de manager RECL ori de bibliotecar. Fie că a fost vorba despre munca cu copiii din comunitate, despre surprize pregătite femeilor din Mircea Vodă de 8 martie, ori despre proiectele derulate și finanțate de EBC, Corina Ciuraru a simţit de fiecare dată nevoia de a face cunoscută activitatea Corneliei Presadă tuturor brăilenilor (http://www.bjbraila.ro/bibliotecabraila/?s=cornelia+presada).

“Este o femeie inimoasă, iar eu o consider, fără să se supere ceilalţi colegi ai săi, cel mai activ bibliotecar din Brăila. Eu nu scriu articole pe blog decât dacă simt că merită scris despre un om”, a spus Corina Ciuraru, Şeful Serviciului Automatizarea activităţilor, Digitizare, Tehnoredactare la Biblioteca Judeţeană Brăila.

“Profesia de a dărui”

“Povestea, care pare poveste pentru că este prea frumoasă, dar sunt fapte şi oameni reali în ea, a început în 2011, de Sărbători, când bibliotecara noastră a observat că în bibliotecă veneau două feluri de copii: cei care luau cărţi şi le şi citeau şi cei care se uitau spre rafturi cu curiozitate, dar fără să ceară ceva. A aflat rapid care este motivul: copiii din ultima categorie erau oile negre ale claselor, copii-problemă, majoritatea corigenţi la diverse materii, insuccesul dascălilor lor, trecând prin şcoală, dar abia ştiind să citească sau să scrie. Erau la un pas de atâtea minuni câte ascund cărţile, dar fără să le poată cunoaşte. Ideile pentru oameni, îţi vin dacă iubeşti oamenii şi Cornelia îi iubeşte cu adevărat”- este doar un citat dintr-un articol vast, cel mai recent publicat de Corina Ciuraru pe blog. Intitulat “Profesia de a dărui”, articolul descrie pe larg modul în care prin proiectul eCULTURĂ, “Biblioteca, un tărâm nedescoperIT. Explorează-l cu un click!”, Cornelia Presadă a reuşit să schimbe viaţa a 20 de copii cu rezultate slabe la învăţătură (http://www.bjbraila.ro/bibliotecabraila).

“Încă din momentul în care a solicitat finanţare EBC pentru derularea acestui proiect, a luat legătura cu mine şi mi-a povestit ce planuri are. A câştigat şi şi-a făcut de treaba, dar nu pentru că ar fi dus lipsă. Am urmărit cu interes toate activităţile pe care le-a întreprins şi am rămas uimită câte a putut face într-un interval de timp atât de scurt. Una dintre activităţi a fost iniţierea micilor neştiutori în lucrul cu calculatorul, iar Cornelia a devenit trainer, aşa cum îi stă bine unui bibliotecar al zilelor noastre. Când i-am luat interviul pentru articol mi-a spus cu bucurie că, datorită dotărilor achiziţionate prin proiect, micuţii ei cursanţi au devenit primii copii din judeţ care ştiu să folosească un e-reader”, ne-a povestit Corina Ciuraru.

Calificată în profesia de bibliotecar

Prin intermediul proiectului eCULTURĂ, Cornelia Presadă a reuşit să urmeze un curs de calificare în profesia de bibliotecar. A vrut să ştie cât mai multe despre modul în care, în era tehnologiei, i-ar putea atrage pe copiii din Mircea Vodă către cărţile cu basme şi poveşti nemuritoare ce îi aşteaptă nerăbdătoare pe rafturile bibliotecii. A mers până acolo încât a adus de acasă toate jucăriile de pluş ale copiilor săi, care sunt acum mari şi nu mai au nevoie de ele. Pentru micii mirceni, acestea reprezintă însă un motiv în plus de a-şi îndrepta paşii către bibliotecă.

“Mi-a mai plăcut mult trucul cu scaunul, pe care sigur nu cred că-l ştiţi. Bibliotecarul trebuie să aibă cel mai frumos scaun din bibliotecă, aceasta este una din condiţii. Copiii ştiu că atunci când nu mai sunt locuri pe scaunele obişnuite pot sta şi pe scaunul doamnei. Însă pe scaunul doamnei este mereu o carte. Cel care stă acolo, ştie că trebuie s-o citească. Nici nu a fost greu, cărţile erau alese cu grijă, vesele, cu poze şi isteţe”, povesteşte în articolul său Corina Ciuraru.

Un bibliotecar model

Dinamismul şi imaginaţia Corneliei Presadă vor mai face cu siguranţă subiectul multor articole ce vor putea fi accesate de toţi cei dornici să înveţe de la un profesionist. Pentru că experienţa EBC a transformat-o pe Cornelia Presadă într-un profesionist, iubit în comunitatea Mircea Vodă dar şi cunoscut în întregul judeţ Brăila.

“Cornelia Presadă este un bibliotecar model, iar aceste articole se constituie în nişte exemple de bune practici. Vreau ca bibliotecarii fără experienţă, ori cei fără idei să se inspire din activitatea dânsei, pentru ca bibliotecile să nu mai fie simple magazii de cărţi cum se întâmplă de obicei pe la ţară şi să devină spaţii publice. Este adevărat că dânsa are o experienţă în spate pentru că a gestionat un Centru PAPI, dar din câte am reuşit să o cunosc, la Cornelia nu este vorba numai despre experienţă. Este un om care munceşte cu multă pasiune, un om pe faţa căruia se citeşte liniştea, deşi problemele nu au ocolit-o şi, puţini ştiu, nu este definitiv pe acest post de bibliotecar. Cu toate acestea face totul ca şi cum ar fi prima şi ultima zi în care poate demonstra cât de mult iubeşte oamenii şi de aici îi vine fericirea care i se citeşte în privire”, a conchis Corina Ciuraru.

Articole similare:

Marian Ilie, omul care a transformat Luncavița dintr-o comună oarecare într-una dintre cele mai moderne din județul Tulcea

Experienţa ca manager RECL l-a propulsat pe Florea Marin din Prundeni în fruntea Asociaţiei Naţionale a Administratorilor Publici

Voturi: 1

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza