Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Managerul RECL Băneasa a intrat în competiţia „eAntreprenor”

01.08.2011
Cu forţe proprii, Mariana Şerban, managerul RECL din Băneasa (jud. Constanţa), se luptă pentru a schimba în bine imaginea comunităţii din care face parte. Văzând că rezultatele muncii sale au dat roade, s-a gândit să îi stimuleze şi pe antreprenorii locali ca să îşi valorifice mult mai bine produsele şi serviciile.

Mariana Şerban a intrat în proiectul EBC, ca manager RECL Băneasa, în urmă cu aproape trei ani, de când a fost demarat. A simţit de la bun început că este şansa ei de a schimba în bine viaţa comunităţii din care face parte. A stat de vobă cu oamenii, le-a explicat ce înseamnă PAPI şi care sunt beneficiile celor care vin la centru să intre în pas cu tehnologia informaţiei.

„Recunosc că la început a fost oare cum dificil să le vorbesc oamenilor despre EBC şi despre PAPI, despre nevoia de a ştii să lucrezi cu calculatorul, la ce îi ajută acesta şi la ce este bun internetul. Cu toate acestea, oamenii au fost receptivi şi au primit cu braţele deschise fiecare informaţie pe care eu le-am transmis-o”, rememorează managerul RECL, momentele în care a început să lucreze la PAPI.

Specialist în arta promovării valorilor

Văzând că rezultatele muncii sale au dat roade, s-a gândit să îi stimuleze şi pe antreprenorii locali să îşi valorifice mult mai bine produsele.

Astfel, s-a înscris la competiţa „eAntreprenor” şi vrea să devină un specialist în arta promovării valorilor care provin din comunitatea din care face parte. „Motivul pentru care am decis să mă înscriu la acest proiect este acela de a-i ajuta pe oameni să îşi promoveze afacerile. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să facă ceva pentru a fi cunoscuţi”, susţine Mariana Şerban.

Prima etapă a fost finalizată

Competiţia „eAntreprenor” se desfăşoară pe trei etape. Prima etapă s-a numit „Fii şi tu întreprinzător” şi a presupus identificarea unor întreprinzători care doresc să își dezvolte afacerea și astfel să atragă fonduri noi în comunitate, dar nu dispun de toate resursele financiare și materiale necesare. Mariana Şerban, a reuşit să identifice doi dintre aceştia. Este vorba despre patronul unei şcoli auto şi un apicultor. Acestora le-a făcut o promovare virtuală a serviciilor pe care le oferă.

„Am făcut pliante pe care le-am postat pe internet, pentru ca antreprenorii să devină cunoscuţi”, explică managerul RECL al PAPI Băneasa.

A doua etapă se numeşte “Resurse utile pentru afacerea ta”, în care echipa trebuie să realizeze profilul economic al antreprenorului și a afacerii acestuia, precum și o analiză SWOT a comunității EBC din care respectivul antreprenor face parte (resursele naturale ale comunității și planurile de viitor legate de creșterea și dezvoltarea acesteia din punct de vedere economic). A treia etapă a fost denumită „Planuri de viitor” şi presupune crearea unui plan de afaceri capabil să atragă investitori. Planul de afaceri se realizează pe baza profilului economic a antreprenorului și a analizei SWOT a comunității, și care cuprinde inițiativele de business dorite a fi întreprinse de către antreprenor, activ pe care și le propune în scopul de a contribui la creșterea și dezvoltarea propriei afaceri, dar și la creșterea și dezvoltarea economică a comunității din care face parte.

Despre „eAntreprenor”

Competiţia “eAntreprenor”, parte a Programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator. Concursul se adresează antreprenorilor locali din cele 255 de localităţi participante la acest program şi urmăreşte promovarea serviciilor specifice, oferite de personalul RECL în cadrul PAPI.

Competiţia şi-a propus să iniţieze o campanie de promovare a serviciilor pe care personalul RECL le poate oferi întreprinzătorilor din comunităţile EBC în vederea asigurării unei dezvoltări locale sustenabile. Competiţia eAntreprenor îşi propune să devină un veritabil concurs adresat mediului de business local, participanţii fiind încurajaţi să dezvolte activități inovative prin care propriile lor afaceri, dar și mediul de afaceri local pot deveni mai competitive prin utilizarea resurselor TIC.

Pe baza punctajului obţinut în urma evaluării, vor fi oferite 3 premii în valoare de 1900 USD fiecare şi 3 laptop-uri Dell Inspiron pentru managerii RECL (valoarea totală a fiecărui premiu fiind 2500 USD). Premiul în valoare de 1900 USD va susţine implementarea acţiunilor identificate şi planificate în cadrul proiecţiei bugetare din planul de afaceri şi se va împărţi între membrii echipelor câştigătoare în funcţie de activităţile planificate pentru a fi realizate.

Articole similare:

RURAL – Antreprenor, o nouă ocazie de instruire și consultanță personalizată pentru întreprinzătorii din mediul rural

Centrul PAPI din Cacica – gazda unui curs de antreprenoriat pentru femei

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Băneasajud. ConstanţaeAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceri

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza