Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Managerul RECL Aninoasa, instruit în Polonia

05.12.2013
Managerul RECL Aninoasa, Beatrice Popescu, a urmat de-a lungul timpului mai multe cursuri EBC, iar pentru a ajuta și mai mult comunitatea, a aplicat pentru instruire în Polonia privind managementul de proiecte. Intitulat „Îmbunătățirea competențelor de management în absorbția fondurilor europene”, proiectul este derulat de Progress Advisory România. Cursurile, de formare profesională Leonardo da Vinci, se desfășoară în două etape și se adresează către 40 de angajați ai administrațiilor publice din România, care au responsabilități în atragerea și implementarea de fonduri europene.

Managerul RECL lucrează la Primăria Aninoasa din 2002, iar din 2005 conduce Centrul PAPI din localitate.

Experiența EBC a stârnit interesul pentru scrierea de proiecte

În cadrul EBC, managerul RECL a urmat mai multe cursuri, printre care, cel de administrator IT, care împreună cu funcția de manager RECL timp de 7 ani, i-a oferit posibilitatea de a interacționa într-un domeniu de vârf, cu specialiști din întreaga lume, îndeosebi prin platformele telecentre.org și telecentre europe. De asemenea, a colaborat cu Fundația EOS România și a implementat la nivel local Programul Microsoft Unlimited Potential, prin intermediul căruia au putut fi oferite o serie de cursuri IT de calitate și la un preț accesibil.

La acest stagiu de formare profesională, managerul RECL Beatrice Popescu, a participat împreună cu încă 19 colegi din România. Prima etapă a cursurilor de instruire s-a desfășurat în Polonia în cadrul Universității din Rzeszow în cursul lunii iulie 2013.

„Am aplicat pentru a participa la acest proiect deoarece, ca angajat al Primăriei Aninoasa, am scris și implementat numeroase proiecte. EBC, prin accesul la informație, a fost motorul comunității locale în general, personalul RECL, angajații din administrația publică locală, cadrele didactice și elevii celor două școli din localitate, biblioteca orășenească, cu toții am putut beneficia de cursuri, de participare la proiecte, de parteneriate. Comunicarea facilă cu persoane cu preocupări similare a deschis porțile spre implicarea în activități comune, împărtășirea experiențelor și adoptarea unor modele de succes în diverse domenii. Dar nici unul dintre ele nu a fost pe fonduri europene. Astfel că, în vederea perfecționării mele profesionale și pentru a putea contribui în continuare la dezvoltarea comunității locale din Aninoasa, am dorit să particip la acest stagiu. Am aplicat pentru a participia la acest program și am fost selectată. În cadrul acestuia, am învățat deja foarte multe lucruri despre fondurile stucturale și de coeziune. Am participat, sub îndrumarea lectorilor Universității din Rzeszow la scrierea de cereri de finanțare. Am vizitat foarte multe proiecte finanțate din fonduri europene”, a arătat managerul RECL Aninoasa, Beatrice Popescu.

Polonia, un exemplu de urmat

„Polonia este un studiu de caz excelent din punct de vedere al atragerii și implementării proiectelor europene, în toate domeniile: infrastructură, turism, cultură și culte, dezvoltarea resurselor umane, dezvoltarea rurală. În cadrul vizitelor culturale am avut ocazia să vizităm și să învățăm despre proiectele europene implementate de către municipalitate, biserici, grupuri de inițiativă din mediul rural. A fost abordat și modul în care s-a realizat regionalizarea în Polonia, iar acesta este un exemplu de succes și de bună practică în plus pentru noi”, a adăugat managerul RECL.

În momentul de față, Primăria orașului Aninoasa se află în insolvență, dar cu atât mai mult trebuie găsită posibilitatea de a atrage fonduri și a dezvolta zona.

„Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest stagiu. Sunt sigură că pe viitor voi putea fructifica lecțiile învățate în Polonia, în cadrul administrației publice din Aninoasa”, a completat, Beatrice Popescu.

„Nevoile comunității sunt foarte mari. Noi practic pornim de la zero în orice domeniu. Avem nevoie de locuințe, de infrastructură, de tot. Și proiectele necesare a fi implementate sunt din multe domenii, însă prioritare sunt infrastructura și dezvoltarea mediului de afaceri local și în aceste direcții se canalizează eforturile conducerii locale. Comunitatea de aici are mare nevoie de atragerea de fonduri europene pentru implementarea unor proiecte locale în multe domenii pornind de la infrastructură și până la cultură, culte și sport. Așadar orice fond european este binevenit. Iar pentru a beneficia de ele avem nevoie de proiecte și de oameni capabili să le întocmească. Iar pentru a face o muncă de bună calitate avem nevoie de exemple de succes pe care să le implemnetăm la noi”, a arătat și primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca.

A doua etapă a acestui proiect va avea loc în luna septembrie 2013. Proiectul „Îmbunătăţirea competenţelor de management în absorbţia fondurilor europene” în valoare de 92.760 Euro e finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Proiectul are ca scop promovarea calităţii în formarea profesională continuă, prin aplicarea unor metode şi instrumente de învăţare la standarde europene, dorind să răspundă nevoii de îmbunătăţire a competenţelor şi aptitudinilor necesare elaborării și implementării proiectelor cu finanţare europeană, a abilităților necesare pentru managementul proiectelor, precum şi a abilităţilor de comunicare într-o limbă străină.

Articole similare:

Prima sesiune de instruire la distanţă a consilierilor locali, la Vulcana Băi

”Focus grup” pentru administratorii publici, la Primăria Prundeni

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Aninoasajudețul Hunedoarainstruire funcționari publiciperfectionare profesionalăvizite de studiu internaționale

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza