Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Teregova, EBC i-a ajutat pe localnici să devină din șomeri, întreprinzători

06.12.2013
Pentru comuna Teregova, din județul Caraș-Severin, proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, iniţiat şi coordonat de Ministerul pentru Societatea Informațională, finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, a însemnat în primul rând reducerea șomajului în rândul locuitorilor comunității.

Comuna Teregova din județul Caraș-Severin, este cunoscută în tot Banatul pentru fructele gustoase și pentru celebra țuică care este produsă după metode proprii. Principalele ocupații ale localnicilor sunt agricultura și creșeterea animalelor, dar nici acestea nu sunt profitabile pentru că sunt făcute după metode străvechi. A venit criza, locuitorii din comună s-au descurcat tot mai greu pentru că nu au mai găsit piețe de desfacere pentru produsele lor. Atunci, a fost găsită soluția pentru ca bunăstarea să revină la Teregova. Centrul PAPI s-a implicat activ, iar locuitorii din comună au avut posibilitatea să se recalifice, urmând cursuri de calificare. Unii dintre ei au reușit și și-au găsit locuri de muncă, alții au preferat să devină antreprenori.

”Șomerii care s-au înscris la cursurile organizate au fost, în marea lor majoritate oameni trecuți de prima tinerețe care au apelat la aceste cursuri pentru că la final au primit certificate de atestare a calificării recunoscute atât la nivel naţional, cât şi pe întreg teritoriul Uniunii Europene”, a declarat Ioan Lungocea, manager RECL Teregova.

14 localnici și-au deschis mici afaceri

De aceea, cursurile s-au dovedit a fi un real succes. Astfel, la campaniile de informatizare și conștientizare a participat un număr de 324 de șomeri, iar numărul de vizitatori ai web-ofertei locurilor de muncă a fost de peste 1200 de persoane. Cursurile s-au derulat ce Centrul PAPI din comună, unde șomerii au fost instruiți în diverse meserii. Dintre aceștia, 14 localnici din Teregova au învățat cum să devină beneficiari ai sprijinului financiar pentru inițierea unei afaceri. Au absolvit, au întocmit cereri de finanțare și au reușit. Și-au deschis mici afaceri de familie și acum sunt mândri că au reușit. Alții, au absolvit cursurile de calificare și au plecat la muncă în străinătate.

Foarte important: certificatul de atestare este și în Uniunea Europeană

Cu certificatele obținute, șansa de a-și găsi un loc de muncă a fost mult mai mare. „Am reușit să-mi găsesc la scurt timp după ce am ajuns în Italia un loc de muncă în asistența socială. Cursul urmat acasă, la PAPI, m-a ajutat mult, deoarece certificatul de atestare este recunoscut nu numai în România, ci și în Uniunea Europeană”, a declarat Ana Cherciu, o fostă șomeră din Teregova.

Proiectul „Traseul spre angajare trece prin formare” s-a derulat prin intermediul unui parteneriat între Asociaţia „Educaţie pentru comunitate”, cu sediul în Teregova şi administraţiile locale din Teregova, Liebling şi Dalboşeţ (jud. Caraş-Severin).

Proiectul s-a derulat în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 - Domeniul major de intervenţie 5.1, „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”, proiect ce-şi propune facilitarea accesului şomerilor către piaţa muncii.

Obiectivul principal a fost dezvoltarea unui program integrat de formare şi consiliere pentru şomeri, prin înfiinţarea în cele trei localităţi partenere de Cluburi al Şomerilor şi investigarea oportunităţilor pentru angajare şi a nivelului de angajare antreprenorială pentru membrii grupului ţintă.

Articole similare:

Şomerii din Teregova, sprijiniţi de EBC în căutarea unui loc de muncă

Cursuri gratuite de calificare sau perfecţionare profesională în opt comunități EBC din Vaslui și Vrancea

Voturi: 0

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza